R'sini tam bilmem, fakat titanic 150 var bende ufak fark olabilir. Hız istemediğini belirtmişsin diye özellikle yorum yapmak istedim.
4000 devir beşinci viteste 65 km hız yapmakta, sessizce fiti fiti gidersin, interkom vs çok çok net duyulur, yolda konuşulani duyarsın. 3 litrenin altında yakar.320-350 km yol yapabilirsin bir depoya. 6000 devirde 75-80km hız 8000 devirlerde 90 km hız yapar.6000 devirde hafiften egzoz sesi başlar, elciklere ve peglerde buraya kadar sıfır titreşim vardır. 8000li devirlerde; trafikte sesi duyulabilecek kadar egzoz sesi olur muadilleri ne göre sesi yuksektır.Ve elciklere rahatsız etmeyecek hafif titreşimi vardır. 10,000 devirlerde epey bi yırtar kendini, belli belirsiz peglerde (motosiklet botuyla) titreşim hissedilir, keza elciklerde de az daha artar ama öyle uyuşturmadi beni.Yakit 4.5 litreleri bulur.80 km hızla falan İstanbul Antalya veya Van yapabilecek derecede sorunsuzdur. 9000 devirlerde bikaç yüz kilometrelik yolculuk ( 90-100hizla) yapılabilir, 100 veya üstü uzun yol motoru ve seni (egsozun sesi vs) yorabilir. Son hızı ortalama 120 km dır redlineda.Son hızı 125lik drift'ten daha düşüktür fakat bayırda cekmıyorum demez 85-90 la cikabilirsin, motosiklet ccye göre her viteste çekiyor, 55le ikinci viteste de gidiyor, 30 la 4.viteste de stop etmiyor.(ikisini de tavsiye etmem).Hizlanmasi iyi ve ust devirleri epey iyidir.Vites geçişleri de kemikli ve rahattir.
Frenleri sorunsuz, düzgün kullanırsan gayet güzel duruyor, kilitleme durumunda düşük hızda müdahale edebileceğin sele yuksekliginde (drift, cbf 150, mondial zoneden daha alçak) 75-76 olsun..Boyun 1.80 uzeri ise dizler oturmayabilir.Arka kampana, disk olsa daha iyi olurdu ama cok da sorun değil hemen kitlenmeyebilir. Kompresyonu oldukça iyi ve 7000 devirlerde doğru vitesteysen fren kullanmana pek gerek kalmayabiliyor..Ön amortisorler kullanımı bozacak kadar yumuşak değil, taş gibi de değil gayet güzel.
Gidon turu geniş, dar dönüşlerde ve aralarda kolaylık sağlıyor. Orjinal aynaları biraz dar olmakla beraber, bi ybr aynasi takarsan gidon genişliği itibariyle film izler gibi arkanı görebilirsin. Depo şekli ve oturuş pozisyonu; deposu dizlerle kavranmaya oldukça müsait, kullanimı kolaylaştiriyor,dik oturuşlu, genel olarak yumuşakca çok rahat bir motordur.Motosiklet üstünde dinlenebilirsin düşük devirde! Çok yormazsan motoru memnun eder sanırım.
Eksi diyebileceğim ozellikleri; devirli kullanırsan egzozda zirilti olur, ve bikaç kişiden duydum bana da ufak bi kaynak işi çikardi.Yuksek devirlerde 9000 ve üstü kullanımda baya baya 250likler den fazla yakabilir.(12000 devir çeviriyor göstergeye gore).180kmde depo bitirmişliğim var ama tamamı üst devir kullanıldı, gerçi açtın mı gazı hepsi yakıyor fakat hep yüzle gidersen, düşük vites yüksek devirde yakıt biraz uzebilir. Yağ değişimi kitaba göre 2000 de bir, 1.4lt yağ alır, yani litrelik kutu yetmez, lastikleri iyi marka uygun olcude bulunmaz ufak ebat değişiklik ister.(Anlas mb34 ve kislik winter grip birebir uymakta.) Yedek parçası bunların içinde biraz yüksek olabilir.Atiyorum cbf balata 30 tl Bunun ki 60 tl gibi gibi..)
(2015 ortasından bugüne kadar zaman zaman epey sert kullanım on beşbin üstünde kilometrede, akü değişimi, debriyaj balatasi değişimi ve genel bakim dışında masrafı yok, egzoz borusu dışında pas yok, boyada bozulma yok, bi kez isiklarda yatirdim elcik tapasinda pirinc kadar soyulma disinda bisey olmadi motora.Biraz fikir versin derken abarttım galiba, sifir fiyatina dahi satilik değil, belki şansa kötü motor gelir bilemem.)