Öğrenci kardeşinize bir öneri

Herkese öncelikle iyi bayramlar diliyorum. Daha önce Çinli bir cruiserim vardı ardından da yine Çin malı 125 cc cup sahipliği yaptım ve biraz sahibi olmasam da YBR kullandım, toplamda 20-25bin km civarı bir tecrübem oldu. Geçtiğimiz haziranda 2 senedir bende olan cup'ımı sattım ve yeni arayışlara girdim. Malum öğrencilik, gelirsizlik vs derken yazın biraz da çalışarak 4 bin lira civarı lazım olandan fazla param oldu ve motor almaya karar verdim. Günümüz şartlarında minimum 7bin liradan başlayan 2.el cbf/YBR fiyatlarına baktığımızda bendeki paranın üstüne az daha koyup bunların alınamayacağı da ortada. Durum böyle olunca farklı modeller üstünde kararsız kaldım ve sizlere danışmak istedim. Kafamdaki motorlar rks titanic 150R, mondial drift 150 ve bajaj discover 125st. Kullanış tarzım şöyle: şehir içinde 60ı pek geçmiyorum, şehirler arası yolda da ortalama 85-90km ile gidiyorum. Aylık ortalama 500 km yapıyorum. Bu motorları deneme şansım yok maalesef, tanıdığımda veya yakın lokasyonlarımda test motoru vs yok. Elbette başka motor önerilerine de kullanıcıları tarafından yapıldığı sürece açığım ancak başta belirttiğim fiyatın üstüne çıkamıyorum malum sigorta ve ekipman fiyatları günümüzde biraz artmış durumda ve bunlardan tasarruf yapmak pek istemiyorum. Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Özet: drift150/rks titanic 150r/discover 125st arasında kaldım.

Honda innova 125

Tipini boşver, 1 numara öğrenci ve "her yola gelirim abi" motosikletidir.

Yakmaz,
3.000 TL' ye bulunabilir,
Bozulmaz,
Kullanımı kolay,
Hafif,
Eşşek yükü taşır,
Max +110 görebilir,
Parçası bulunur...

2008 model dahi olsa, 90.000' de dahi olsa önemli değildir, toruna kalacak motosiklettir. Yeter ki "abi bununda tipi yok" deme. Asla satmayacağın, satarsan ileride pişman olacağın 1. Sınıf öğrenci motosikletidir.

Iyice düşünün, inceleyin. Amaç hava atmak değil de A noktasından B noktasına en ekonomik sürüş ise, motor yağı yerine çiçek yağı ile dahi çalışan bu modeli öneririm.

Benzin 8 TL. Yolunda emin adımlarla ilerliyor. Ekonominin dibini görme zamanıdır.

Aynı modeli tekrar almış gibi olacaksınız ama ...

Son düzenleme:
Drift 150 sıfır aldik ark a memnun. Discover sehir ici hepsinden az yakar fakat 80 90 la giderken titresimden imaninj gevretir eski motorumdu tam sehir ici makinası

drift, vulture da olabilir , titanic 150 r veya s, tvs apache , haojue de alabilirsin bunlar ha bi de lifanın modelleri de güzel bütçen yeter sanırım kp 150 var çok güzel bir motor

Sağlamlık ve neredeyse 0 vibrasyon için "Haojue" derim ben o fiyata bulursanız değerlendirin derim.

R'sini tam bilmem, fakat titanic 150 var bende ufak fark olabilir. Hız istemediğini belirtmişsin diye özellikle yorum yapmak istedim.

4000 devir beşinci viteste 65 km hız yapmakta, sessizce fiti fiti gidersin, interkom vs çok çok net duyulur, yolda konuşulani duyarsın. 3 litrenin altında yakar.320-350 km yol yapabilirsin bir depoya. 6000 devirde 75-80km hız 8000 devirlerde 90 km hız yapar.6000 devirde hafiften egzoz sesi başlar, elciklere ve peglerde buraya kadar sıfır titreşim vardır. 8000li devirlerde; trafikte sesi duyulabilecek kadar egzoz sesi olur muadilleri ne göre sesi yuksektır.Ve elciklere rahatsız etmeyecek hafif titreşimi vardır. 10,000 devirlerde epey bi yırtar kendini, belli belirsiz peglerde (motosiklet botuyla) titreşim hissedilir, keza elciklerde de az daha artar ama öyle uyuşturmadi beni.Yakit 4.5 litreleri bulur.80 km hızla falan İstanbul Antalya veya Van yapabilecek derecede sorunsuzdur. 9000 devirlerde bikaç yüz kilometrelik yolculuk ( 90-100hizla) yapılabilir, 100 veya üstü uzun yol motoru ve seni (egsozun sesi vs) yorabilir. Son hızı ortalama 120 km dır redlineda.Son hızı 125lik drift'ten daha düşüktür fakat bayırda cekmıyorum demez 85-90 la cikabilirsin, motosiklet ccye göre her viteste çekiyor, 55le ikinci viteste de gidiyor, 30 la 4.viteste de stop etmiyor.(ikisini de tavsiye etmem).Hizlanmasi iyi ve ust devirleri epey iyidir.Vites geçişleri de kemikli ve rahattir.

Frenleri sorunsuz, düzgün kullanırsan gayet güzel duruyor, kilitleme durumunda düşük hızda müdahale edebileceğin sele yuksekliginde (drift, cbf 150, mondial zoneden daha alçak) 75-76 olsun..Boyun 1.80 uzeri ise dizler oturmayabilir.Arka kampana, disk olsa daha iyi olurdu ama cok da sorun değil hemen kitlenmeyebilir. Kompresyonu oldukça iyi ve 7000 devirlerde doğru vitesteysen fren kullanmana pek gerek kalmayabiliyor..Ön amortisorler kullanımı bozacak kadar yumuşak değil, taş gibi de değil gayet güzel.

Gidon turu geniş, dar dönüşlerde ve aralarda kolaylık sağlıyor. Orjinal aynaları biraz dar olmakla beraber, bi ybr aynasi takarsan gidon genişliği itibariyle film izler gibi arkanı görebilirsin. Depo şekli ve oturuş pozisyonu; deposu dizlerle kavranmaya oldukça müsait, kullanimı kolaylaştiriyor,dik oturuşlu, genel olarak yumuşakca çok rahat bir motordur.Motosiklet üstünde dinlenebilirsin düşük devirde! Çok yormazsan motoru memnun eder sanırım.

Eksi diyebileceğim ozellikleri; devirli kullanırsan egzozda zirilti olur, ve bikaç kişiden duydum bana da ufak bi kaynak işi çikardi.Yuksek devirlerde 9000 ve üstü kullanımda baya baya 250likler den fazla yakabilir.(12000 devir çeviriyor göstergeye gore).180kmde depo bitirmişliğim var ama tamamı üst devir kullanıldı, gerçi açtın mı gazı hepsi yakıyor fakat hep yüzle gidersen, düşük vites yüksek devirde yakıt biraz uzebilir. Yağ değişimi kitaba göre 2000 de bir, 1.4lt yağ alır, yani litrelik kutu yetmez, lastikleri iyi marka uygun olcude bulunmaz ufak ebat değişiklik ister.(Anlas mb34 ve kislik winter grip birebir uymakta.) Yedek parçası bunların içinde biraz yüksek olabilir.Atiyorum cbf balata 30 tl Bunun ki 60 tl gibi gibi..)

(2015 ortasından bugüne kadar zaman zaman epey sert kullanım on beşbin üstünde kilometrede, akü değişimi, debriyaj balatasi değişimi ve genel bakim dışında masrafı yok, egzoz borusu dışında pas yok, boyada bozulma yok, bi kez isiklarda yatirdim elcik tapasinda pirinc kadar soyulma disinda bisey olmadi motora.Biraz fikir versin derken abarttım galiba, sifir fiyatina dahi satilik değil, belki şansa kötü motor gelir bilemem.)

Son düzenleme:
Hocam senin mesajlarında sıkça görüyorum tvs 150 ve 180

Yok mu tr de bu markanın 180cc den üstü?

Dostum bu modellerden başka hindistanda;

Apache 310R
Apache 160 4V ABS
Apache 180 ABS
Apache 200 4V ABS
Neo3x
ve cub ve cg tarzi yerel motorlari var.

Kisaca gecmiste xmax ve crypton sahibi olmus biri olarak halen 180 ligini kullaniyorum ve saat gibi motor..ciddi memnunum..

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Haojue 135S bulabilirseniz diger marka ve modellere bakmaniza gerek kalmaz.

Haojue 135S bulabilirseniz diger marka ve modellere bakmaniza gerek kalmaz.

bulunmuyor bulunsa da suzuki fiyatı çekiyorlar zamanında çok araştırmıştım hatta istanbulda bir bayide 2015 model sıfır km haojue da135s 8bin tl dediler.

Amaç sadece ulaşım ise 2. el 2-2.5bin tl civarlarına mondial superboy, drift, kuba razore alınıp geçilir.

Katılmıyorum, onlar o kadar kaliteli motorlar değil bence haojue alması daha iyi olur veya diğer sayılan modelleri

Katılmıyorum, onlar o kadar kaliteli motorlar değil bence haojue alması daha iyi olur veya diğer sayılan modelleri

Emin ol tvs almadan evvel haojue da135 ve cool 150 modelini ciddi anlamda yakin markaja almistim,hatta forumda eski yorumlarimda bile cok kisiye onermistim.

Gelelim mevzuya:

Subat ayinda izmirdeki bir bayi ile beyaz renk cool 150(Hj-9) 5.250tl (2015mod)modeli ile anlaştim ve nakliye icin arkadaşimin transporterini aldim,neyse hafta sonu girdi araya,o sirada benim onceki motor ustam ile karsilastim sohbet muhabbet derken konu açildi motor hakkinda dedigi cumle şu ´´kardeşim motor on numara,brezilyada satis rekoru var,makinaya hiç lafim yok ama Uzerinde TSR sistem(silindir kapaginda da yaziyor)motor var egzantrigi,silindiri,debriyaji,supap sistemi çok farkli,Hani abi ben muadil parca uydurayim vs.yok.

Neyse,orjinal parcalara ve fiyatlarina baktim ana motor ve mekanik yedekleri dogru duzgun yok piyasada,bazi parcacilara ulastim krank ve debriyaj sordum net cevap alamadim.kisaca vazgectim.

Işin ozu motoru almakla bitmiyor yedek parca vb.unsurlar daha onemli.

Hee parcalar bulunmaz demiyorum,bulursun ama zaman kaybi ve beklemen gerekebilir,buda can sıkıcı durumlar

Dedigim gibi Tvs150 alamiyorsan drift150 al en azindan tum parcasi girla..drift te fena makina sayilmaz.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hocam şimdiye kadar sipariş gectigim parçalar (zincir,manet,far)3 gün içinde kargo ile geldi. Ama sizin bahsettiğiniz parcalardan motor,silindir krank gibi hiç ihtiyaç duymadığım için bilemeyecegim. Stmax online sitesinde stokta varsa 3 gün içinde geliyor ama

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar