şapka çıkartıyorum sana Reşat abi
Haa bi de aklıma gelmişken, senin şu kontra viraj* metodun vardı ya, onu bugün 25 yıldır motosiklete binen bi adama söylediğimde adamın söylediği motosikletin sadece yana yattığın zaman dönebileceği şeklindeydi

)
teknik ayrı bişey tarzanca ayrı bişey hakkaten
Bravo... Ogretin kardeslerim sizde bilmeyenlere. Once durdugu yerde gosterin sasirip kalacaklar. Kolaycada anlayacaklardir.
Soyle yapin, motoruna otursun, ayaklari yerde motor calismiyor.
ileri, ufka baksin.
Diyelim sag elinin isaret parmagi ile sag elcigi ileri itsin.
Ufacik bir basincla motorun saga devrildigini / yattigini gorur.
Halbuki gidonu saga sola cevirince motor yatmaz.
Bilgiyi kendinize saklamayin, paylasin ki bilginiz buyusun, serpilsin gelissin. kendinize sakladigiiz bilgi toprak olur gider...
Sevgilerimle...
Orta siklet bir bombardiman ucaginin ugultusu diger gurultulere karisti. Sansliyiz. Bu da nadir ucaklardan biri... Bir B-25.
Yukarda Nose Art ini gordugunuz Mrs. Hap. Bu B-25 lerin ilginc hikayeleri var. Mesela bunlardan biri sisli bir havada Empire State Building e carpmisti.
Icinizde Tokyonun bombalanmasi olayini bilen varmi bilmiyorum. Bu ucaklardan 16 adedi ucak gemisinden havalanip, Tokyoyu bombalayacak ve tekrar gemiye inmeleri mumkun olamayacagi icin Rusya veya Cin e inip ucaklar terk ve imha edilecek, oradan murettebat kurtarilacati. Once pilotlar bu devasa ucaklarla onlara gore kisacik ucak gemisinden havalanacak sekilde haftalarca calistilar ve 1942 de hicbir bombardiman ucaginin ulasamayacagi Tokyo semalarinda 16 B-25 ile uyandi. Bu muttefikler icin buyuk moral, ve Tabii Japon imparatorlugu icin son derece sarsici bir darbe oldu. Savasin kaderi degisti.
Bazi modellerinde tam 15 adet 0.50 kalibre topu ve burunda 75mm lik topu olan, 1,5 ton bomba yuklenebilen, kendi klasmaninda 2.DS nin en basarili teyyaresi kabul edilen bir savas makinesiydi B-25...
Iki uc B-25 daha vardi gosteride... Mr Grumpy yi tanirsiniz, Pamuk Prenses masalindan...
Bu ucak da kendine onu secmis maskot olarak...
Alttaki resimde ucaklarin icini gezmek icin siraya girmis ahali ve etraflarini sarmis meraklilar...
En uzaktaki teyyare yine bir b-17 ucan kale. Liberty Belle. Bunda "Çene Tareti" denilen taret ve cıfte top da var...
Bu da ucan kalelerin "karnini" koruyan top. Tufegi kullanan bu kabine disardan binip iniyor. Boyle bir kabinin icine girip saatlerce ucmak ne demektir acaba?
Bir de suna dikkatinizi cekerim... ucak arizalanir, inis takimlari acilmazsa... Yandi gonlum keten helva.
Eh savas bu cocuk oyuncagi degil...
Brazda hafif siklet ucaklara bakalim... Hani su benim havada gordugum ve bu "Air-Show" u havacilik gosterisini bulmami saglayan ucaklar nerede acaba...
I-ih bu bir Mustang...
Bu bir Corsair... bu da degil...
Bu usttekilerin "nose-art" larini yukarda vermistim, hatirladiniz mi?
evet iste buradalar... Dauness lerle tanisin...
Artik yola cikma zamani gelmisti... Bu hesapta olmayan muhtesem gosteri neredeyse butun Cumartesi gunumu silip supurecekti.
Uzaklasirken buyuk bir karargaha rastladim. 2.DSna katilmis butun ulke askerleri toplari tufekleriyle burada temsili bir karargah kurmuslardi. Keske daha cok vaktim olaydi... Bilseydim...
Bakin bu nose-art olayi sadece ucaklara ozgu degilmis... Cipte bile var...
Bu da savasta gorev almis bir Harley-Davidson...
Sonra Ripley i bulus, ve oradan uzaklasma...Goller hala bekliyor, DD gelecek bizi gezecek diye...