Nüzhetiye Köyü & Şelalesi

Uzun zamandır hep gitmek istediğim ancak defalarca planlamama rağmen bir şekilde iptal ettiğim yere en sonunda gittim. 2011 Ekim ayında gitmiştim ancak paylaşabilmek için henüz fırsatı bulabildim. Mutlaka gitmenizi görmenizi tavsiye ederim...

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

Son düzenleme:
neresidir ne yenir nasıl gidilir belirtilmemiş
tekerine sağlık...

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Keşke nerededir, nasıl gidilir, yolu nasıldır, nelere dikkat etmek gerekir diye yazıp benim gibi gitmek isteyenlere yol gösterseydin :)

Haklısınız, onların hepsini hazırlmaıştım ancak bu imagehuck denen sitenen bu resimler 4 defa yükleyip silmeme rağmen nedendir bilinmez istediğim boyutta olmadı gıcık etti beni.

Kocaeli' nin güzel köylerinden biridir Nüzhetiye, Gölcük' e doğru giderken yazlık sapağından girdikten sonra hisareyn ve hasaneyn köylerini geçip köymeydanına ulaşıyorsun. Cami' den meraklı gözlerle bakan yaşlı amcalar la sohbet etmke yada çay içmek için durup 5-10 dakika mola verilebilecek güzel bir yerdir. Nelere dikkat edilmesi gerektiğine gelince, çok fazla köpek var, hem sürüş esnasında hemde yürüyüş sırasında dikkatli olmakta fayda var. Şelale yoluna giriş için bir alabalık tesisine girip daha sonra görevlilerin uyarıları ile aslında tesisin kapısının hemen yanından bir patikadan yola girildiğini öğreniyorsunuz :)...

Ben bu gezi için tek başıma gitmiştim, ancak parkuru hem giderken hemde gelirken bunu bir daha yapmamam gerektiğini öğrendim. Tamam öyle çok zorlu atlayıp zıplamalar olmasada su geçişleri var, bu nedenle kayıp düşme ihtimaliniz var, umarım olmaz ama düştüğünüzde yanınızda sizi kaldıracak birilerini olması iyi olur. Bu arada yürüyüş sırasındaki desteği tartışılmaz ancak özellikle köpek meselesi nedeni ile mutlaka ya bir baton edinerek gidin, yada benim gibi doğal baton yapın ağaç dallarından. Alabalık tesisi dışında yemek yenecek bir yer yok. Alternatif olarak geldiğiniz yoldan geri dönerken üşenmezseniz Karaaslana uğrayabilirsiniz. Yada benim gibi yanınıza alacağını 2 parça sucuğu sopalara geçirip pişirebilirsiniz. Köye ulaştıktan sonra çok fazla bir yolunuz yok, ama köye ulaşana kadar ve dönüşteki yol inanın sürmek için ideal yollardan bir tanesidir.

Birde vadi içinden yürüyeceğiniz için güneşten pek faydalanamıyorsunuz akarsuyunda serinletmedeki etkisi düşünülürse çok tiril tiril gitmeyin. :)

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

BİZİM KOCAELİDE GEZECEK ÇOKYER VAR.. FORUMDADA PAYLAŞIMLARANDAN BELLİ OLUYOR..

Kesinlikle hep söylerim Kocaelini bir adam ömrünü verip her gün gezse bitmez.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

Dağları her zaman çok sevmişimdir :thumleft:
Güzel bir gezi olmuş :bestmt:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar