Nutella vb ürünleri yemeyin, yedirtmeyin...

Benzer ürünler ile aynı deneyi yaptım ve aşağı yukarı aynı sonuçları aldım.

Ayrıca istediğiniz yerden araştırabilirsiniz;
At 20%, palm oil is one of Nutella's main ingredients and the tax was dubbed "the Nutella tax" in the media
100 gram içerisinde
sucres (~55,2 %), huile végétale (huile de palme ~17,3 %), noisettes (13 %), cacao maigre en poudre (7,4 %), lait écrémé en poudre (6,6 %), lactosérum (petit lait ~0,8 %), émulsifiant : lécithine de soja (~0,3 à 0,7 %), arôme (<0,7 %)16

Palm yağındaki doymuş yağ asiti oranı %44,3 iken, ayçiçeği yağındaki oran sadece %7 ‘dir. Yağda doymuş asit oranının yüksekliği ise kalp ve damar hastalıklarına, obeziteye yol açar.

Benden uyarması, afiyet olsun... :)

Evet hurma yağından üretiliyor..çok zararlı damarları çok çabuk tıkıyor.Gerçi böyle söylüyoruz ama tek başıma geçen hafta bir büyük kase yedim :) yememek lağzım en güzeli bal-kaymak,-tahin-pekmez ikilisi.

Fazla miktarda yağ kullanıldığını biliyordum zaten de ayçiçek yağında doymuş yağ oranı %7'ymiş daha zararsız,palm yağı yerine ayçiçek yağı kullanılarak yapılma ihtimali yokmu acaba bilmediğimden soruyorum:)

Niye böyle hazır ürünlerde hep zararlı maddeler kullanılıyor,ne yani dahamı pahalı ayçiçek yağı,koysun 10 liraya satacağına 11liraya satsın:cat:

Çokmu düz mantık oldu ne:bounce:

Fazla miktarda yağ kullanıldığını biliyordum zaten de ayçiçek yağında doymuş yağ oranı %7'ymiş daha zararsız,palm yağı yerine ayçiçek yağı kullanılarak yapılma ihtimali yokmu acaba bilmediğimden soruyorum:)

Niye böyle hazır ürünlerde hep zararlı maddeler kullanılıyor,ne yani dahamı pahalı ayçiçek yağı,koysun 10 liraya satacağına 11liraya satsın:cat:

Çokmu düz mantık oldu ne:bounce:

Kızartma yapmıyoruz kardeş ne ayçiçeği?Hurma yağı şekerlidir.Nutella nın tadı da bu yüzden güzeldir.

arkadaslar cok fılm ızlemıs nutellada özellile dısarda bekletın yazıyor eger adamın oyle korkusu olsa buzlukta bekletın ayzardı sacmalık bence

Palm yağı ve hurma yağı uno tarzı tost ekmeklerinde de kullanılıyor. Ayrıca yediğiniz pek çok gofret ve bisküvinin içnde mevcut

arkadaslar cok fılm ızlemıs nutellada özellile dısarda bekletın yazıyor eger adamın oyle korkusu olsa buzlukta bekletın ayzardı sacmalık bence

Burada sıcak sadece yağın ayrışması için gerekli bir işlem dikkat ettiysen
oda sıcaklığında bu hale gelecek birşey olsaydı nutella, o zaman yazardı buzdolabına at diye. denemesi bi kavanoz nutella parası

Birde bunları reklamlarda çocuk yiyiceği olarak lanse etmiyorlarmı... Daha dün bir reklam sonrası bu ve türevlerinin ne kadar zararlı olduğunu tartıştık.
Bu video iyi oldu.

ben tam anlamadım videoyu. açıklayacak olan var mı?

Guzelbilgi ..... NE YIYORSAK OYUZ

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:34 ----------

ben tam anlamadım videoyu. açıklayacak olan var mı?

D amarlar tikandimi hEeeeeeee dersin tovbe ya SAKA GIBISINIZ CAHILLIK BUYA

Guzelbilgi ..... NE YIYORSAK OYUZ

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:34 ----------

D amarlar tikandimi hEeeeeeee dersin tovbe ya SAKA GIBISINIZ CAHILLIK BUYA

Tanımadığın kişiler ile ilgili konuşurken dikkat et. Ben senin anan, baban değilim, kardeşin, eşin dostun değilim, sokaktan arkadaşın sırdaşın değilim. Terbiyeli ol!!!

:DDDDD sakin olun beyler..Konu nutella..tatlı yiyelim tatlı konuşalım.. :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Tanımadığın kişiler ile ilgili konuşurken dikkat et. Ben senin anan, baban değilim, kardeşin, eşin dostun değilim, sokaktan arkadaşın sırdaşın değilim. Terbiyeli ol!!!
Duymamış gibi yap..Gider birazdan...
Liseli ergen abisi..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar