Numaralı gözlük sorunsalı?

+1.50
+1.50 numaralarım görüşümde pek sıkıntı olmuyor ama güneşe karşı bende hassasım ya siyah vizor ya da güneş gözlüğü takacaksınız.

Konuyu fena hortlatmışsınız. Soran arkadaşın numarası da artık 2.5 olmuştur herhalde.

2.5 olsada bence çok nazik biri. Burun rahatsızlığı yüzünden 4-5 ay gözlük takmadım ama yolda sıkıntıda çekmedim. Numaralarda yüksek astigmatta var ve her sene 200 TL üzeri gözlük parası veriyorum. O arkadaş kadar kasmadım.

Sen ona numaramı diyosun :mrgreen:
benim 1,75 e 2,00 miyop + astigmat ve bu 5 sene önceki hala 5 senedir gitmiyorum kontrole ve hissediyorumki daha kötü.
Gözlüksüz çıktığımda ezbere biliyorsam yolu gidebilirim yoksa imkansız. tabelalara 6-7 metre kala okuyabiliyorum. O saatten sonra farklı yöne gidebilmek olanaksız hale geliyor :)

Güneş vizörlü bir kask kesin ve net bir çözümdür senin için

Rekor bende olabilir mi? Her iki göz 7 numara miyop ve biraz da astigmat :) Gözlüksüz ancak gündüz vakti bakkala giderim ama parayı nasıl sayıp ayırt ederim bilemiyorum :) Araba ya da motosikletle bir yere giderken yanıma yedek olarak lenslerimi de alıyorum aksi halde gözlüğüm bir kazaya kurban giderse gittiğim yerde kalmam gerekir :) :) Güneş vizörlü ve vizörsüz kasklarım var. Genelde motosiklet kullanırken yanı sıra lens kullandığım zamanlar oluyor, tercihen yanıma koyu renk, aynalı camlı UV korumalı bisiklet gözlüğümü alıyorum. Araba kullanırken pek fazla lens kullanmamaya gayret ediyorum, klima gözde kuruluğa sebep olup rahatsızlık veriyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Rekor bende olabilir mi? Her iki göz 7 numara miyop ve biraz da astigmat :) Gözlüksüz ancak gündüz vakti bakkala giderim ama parayı nasıl sayıp ayırt ederim bilemiyorum :) Araba ya da motosikletle bir yere giderken yanıma yedek olarak lenslerimi de alıyorum aksi halde gözlüğüm bir kazaya kurban giderse gittiğim yerde kalmam gerekir :) :) Güneş vizörlü ve vizörsüz kasklarım var. Genelde motosiklet kullanırken yanı sıra lens kullandığım zamanlar oluyor, tercihen yanıma koyu renk, aynalı camlı UV korumalı bisiklet gözlüğümü alıyorum. Araba kullanırken pek fazla lens kullanmamaya gayret ediyorum, klima gözde kuruluğa sebep olup rahatsızlık veriyor.

Anlıyorum. -5.5 üzerine 1.5 astigmattım. Yaşınız 25 üzeri ise şiddetle Lasik öneririm. Gözlüğünüzü görebileceksiniz. Banyo, havuz, deniz, uykudan uyanma bambaşka.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Yaşım 45. Çocukluğumdan beri kullanıyorum. Bir parçam oldu artık :)
Benim de öyleydi. Lensle de çok rahat etmemiştim. Ama ameliyat için geç kalmışsınız. Gözünüz sıfır olmuş olsa bile yakın gözlüğü kullanma çağındasınız.

Benim de öyleydi. Lensle de çok rahat etmemiştim. Ama ameliyat için geç kalmışsınız. Gözünüz sıfır olmuş olsa bile yakın gözlüğü kullanma çağındasınız.

yaş 45 yakın gözlüksüz blgisayara bakamaz oldum. Cep telefonunda da çok zorlanıyorum internete falan girmiyorum artık cepten. Yakın gözlüğüm şirkette duruyor ama sanırım hep taşıyacağım yanımda.

Haklısınız artık yakın görüş sinyal vermeye başladı. Beklediğim bir şeydi, henüz pek bir sıkıntı yaratmıyor. Sadece artemis99'un yazdığı gibi cep telefonunda internet kullanımı sonrası, kısa süre, orta mesafe kullanımında sıkıntı yaşıyorum ve geçiyor. İnternet kullanımını bilgisayarla sınırladığım takdirde beni daha bir süre götürür herhalde.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Haklısınız artık yakın görüş sinyal vermeye başladı. Beklediğim bir şeydi, henüz pek bir sıkıntı yaratmıyor. Sadece artemis99'un yazdığı gibi cep telefonunda internet kullanımı sonrası, kısa süre, orta mesafe kullanımında sıkıntı yaşıyorum ve geçiyor. İnternet kullanımını bilgisayarla sınırladığım takdirde beni daha bir süre götürür herhalde.
Aslında miyop, orta ve ileri yaş için az da olsa avantaj. Yakın için ayrı gözlük ihtiyacınız yaşıtlarınızdan sonra olur muhtemelen.

Yahu ben de diyom yaş geçtikçe bu küçülüyomu diye....boşuna kuruntu etmişim... :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar