Noterler Artık Temiz Kağıdı İstemiyor !!!

Arkadaşlar bugün vergi dairesine gittiğimde 01.05.2010'dan itibaren noter satışı için temiz kağıdı alma uygulamasının kalktığını öğrendim.

Bilginize...

Evet istemiyorlar.
Size borcu harcı hakkında bilgileri veriyorlar.Hatta aracın muayenesi yapıldı yapılmadı bilgisinide veriyorlar.
Ücret olarak sadece 70TL. Emniyetten ruhsattı 15 gün içerisinde almassanız 16.gün postayla ev adresine gönderiyorlar.Gidip alırsanız ekstra bir ücret ödemiyorsunuz.

Evet istemiyorlar.
Size borcu harcı hakkında bilgileri veriyorlar.Hatta aracın muayenesi yapıldı yapılmadı bilgisinide veriyorlar.
Ücret olarak sadece 70TL. Emniyetten ruhsattı 15 gün içerisinde almassanız 16.gün postayla ev adresine gönderiyorlar.Gidip alırsanız ekstra bir ücret ödemiyorsunuz.

ücret 35ti 70mi oldu ?

noter sorgulama yapıyor ve borç varsa direk mtv borcunuz var yazısı çıkıyor, işlem yapamıyorlar. geçen ben araba satarken başıma geldi. bu durumda da vergi dairesine gidin diyor. Allah'tan bilen biri vardı da orda trafik cezasından da olabilir dedi. gelirler.gov.tr'den bakınca 2006 yılından trafik cezasını ve 3'e katlamış olduğunu gördük. aradan 4 sene geçince işliyorlar nedense? neyse, onu internetten yatırınca sıkıntı kalmadı. başınıza böyle bişey gelirse aklınızda olsun. vergi dairesine gitmeden bi internetten sorgulayın.

noter sorgulama yapıyor ve borç varsa direk mtv borcunuz var yazısı çıkıyor, işlem yapamıyorlar. geçen ben araba satarken başıma geldi. bu durumda da vergi dairesine gidin diyor. Allah'tan bilen biri vardı da orda trafik cezasından da olabilir dedi. gelirler.gov.tr'den bakınca 2006 yılından trafik cezasını ve 3'e katlamış olduğunu gördük. aradan 4 sene geçince işliyorlar nedense? neyse, onu internetten yatırınca sıkıntı kalmadı. başınıza böyle bişey gelirse aklınızda olsun. vergi dairesine gitmeden bi internetten sorgulayın.

5 sene geçince evrak takipsizlikten işlemden düşüyor,ve faiz işlemiyor.onun için 4 sene dolmuşken işleyen bütün faizleri alıyorlar.

Anladığım kadarıyla herşey dahil satış işlemi 70 TL ye halloluyor sigorta için ayrı bir ücret ödüyoruz galiba peki bu durum otomobil içinde geçerli mi ?

arkadaslar kardeşime motor aldık bi sıkıntı cıktı önceki sahibi ruhsatı kaybetmişti ama aldıgımız arkadaş halletti işlemleri muaynesini fln yaptırdı belgelerle noter satısını yaptık hatta bizden 130 aldılar ben anlamadım bu işi?
karakola gittik olmaz dediler ilk sahibi bul bilmem neyap aklım iyice karıstı, 15 gün beklesem eve gelcekse hic kasmıyım :D nekadr cezası var acaba

şu alım satım işleri çok basit görünüyor ama gerçekten adamın bir gününü alıyor nerdeyse

5 sene geçince evrak takipsizlikten işlemden düşüyor,ve faiz işlemiyor.onun için 4 sene dolmuşken işleyen bütün faizleri alıyorlar.

peki bana ulaşmayan ama tebliğ edilmiş görünen cezayı geri almam gibi birşey sözkonusu olabilir mi? mahkemeye verirsen geri alabilirsin falan dediler ama tam olarak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

şimdi ben gitsem notere motoru üstüme alıcak olsam motorun vergi borcunu trafik cezalarını yada muayene sorun olmadan üstüme alabiliyormuyum.....

şimdi ben gitsem notere motoru üstüme alıcak olsam motorun vergi borcunu trafik cezalarını yada muayene sorun olmadan üstüme alabiliyormuyum.....

Borcu yoksa muayenesi varsa alırısın. Noter sistemden görüyo herşeyi, borcu varsa ödemenden olmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar