Ben sana ; masaüstü pc lerdeki bilgilerimden yola çıkarak birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum...
MÜ pclerde senin de bildiğin gibi parçalar açıkça ortada gözükmektedir.HDD , ANAKART , RAM vb.. en ufak bir hatada müdahale etmek çok kolaydır ki zaten bilgisayarlarda 1.yıl dolduktan sonra en az 1 defa (hardware)donanım hatası oluyor.Parça değişimi son derece kolay.Hatası olan parçayı bul , değiştir.Günümüzde bilgisayar kasasına garanti olayı kalmadı yani , kasanın kapağını istediğin gibi açabilirsin.Eğer sen ; hangi parçada hata olduğunu anlayamazsan , bütün parçaları sırayla başka bir pc ye takarak yine sorunun nerede olduğunu anlarsın.....
Bilgisayar 1 ya da 2 yılını tamamladı , artık sana yetmiyor ; o zaman hemen HDD , RAM vb. parçaları değiştir.PC nin ömrünü uzat..
Şimdi de bu yazdıklarımı LAPTOP için uygulayalım.Laptop taşınabilir bir aygıttır.
Düşürme , ıslatma ve darbelere daha çok maruz kalır.Bu sitede LAPTOP un içini açtım diyem birisi var mı?? veya başka bir yerde duydunuz mu? Çünkü garanti kapsamı dışında kalır.Zaten parçalar ufak olduğu için sen müdahale edemezsin , bayii ye götüreceksin , onlar da merkeze gönderecek , onlar da yedek parçanın fabrikadan gelmesini bekleyecek....Derken yılan hikayesine dönecek senin iş..
Fakat ben şimdiye kadar LAPTOP bozuldu diye kimseden duymadım...Kolay kolay sorun çıkarmaz.
Ama sadece 1 kişiden duymuştum.O da "laptop bozuldu.tamiri mümkün değilmiş.atacam"demişti ve attı...
Mesleklere göre , laptopun çok faydası da olmakta.Sürekli seyahat halindesin.Mesleğin gereği internet kullanman ya da yazı yazman lazım.Hiç çekinme git bi tane al ya da benim gibi internetten okuyan bir uzaktan eğitim öğrencisi ; 3 ay memlekette , 1 ay okulda , 2 ay stajda gez babam gez.. o zaman da alınabilir.
Ama "ben esnafım , işim gücüm yok.Hava atmak için alıyorum dersek" olmaz...
baadir , SEN BANA MESLEĞİNİ YAZ ; BEN BİRDAHA YORUM YAPACAM.GÖRÜŞMEK ÜZERE