.:Notebooklar Hakkında?!

Arkadaşlar yakın bi zamanda notebook almayı düşünüyorum. Masaüstü

bilgisayar ve parçalarından anlarım ancak notebook konusunda hiçbir bilgim

yok. Sizden notebooklar hakkında teknik bilgiler ve ikinci el piyasaları hakkında

biraz bilgi vermenizi rica ediyorum...:rendeer:

yokmudur notebooklardan anlıyan birisi? Ne tavsiye ediyosunuz? Marka?Model?Özellik? :cyclopsan :silent:

Ben sana ; masaüstü pc lerdeki bilgilerimden yola çıkarak birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum...
MÜ pclerde senin de bildiğin gibi parçalar açıkça ortada gözükmektedir.HDD , ANAKART , RAM vb.. en ufak bir hatada müdahale etmek çok kolaydır ki zaten bilgisayarlarda 1.yıl dolduktan sonra en az 1 defa (hardware)donanım hatası oluyor.Parça değişimi son derece kolay.Hatası olan parçayı bul , değiştir.Günümüzde bilgisayar kasasına garanti olayı kalmadı yani , kasanın kapağını istediğin gibi açabilirsin.Eğer sen ; hangi parçada hata olduğunu anlayamazsan , bütün parçaları sırayla başka bir pc ye takarak yine sorunun nerede olduğunu anlarsın.....
Bilgisayar 1 ya da 2 yılını tamamladı , artık sana yetmiyor ; o zaman hemen HDD , RAM vb. parçaları değiştir.PC nin ömrünü uzat..

Şimdi de bu yazdıklarımı LAPTOP için uygulayalım.Laptop taşınabilir bir aygıttır.
Düşürme , ıslatma ve darbelere daha çok maruz kalır.Bu sitede LAPTOP un içini açtım diyem birisi var mı?? veya başka bir yerde duydunuz mu? Çünkü garanti kapsamı dışında kalır.Zaten parçalar ufak olduğu için sen müdahale edemezsin , bayii ye götüreceksin , onlar da merkeze gönderecek , onlar da yedek parçanın fabrikadan gelmesini bekleyecek....Derken yılan hikayesine dönecek senin iş..

Fakat ben şimdiye kadar LAPTOP bozuldu diye kimseden duymadım...Kolay kolay sorun çıkarmaz.
Ama sadece 1 kişiden duymuştum.O da "laptop bozuldu.tamiri mümkün değilmiş.atacam"demişti ve attı...

Mesleklere göre , laptopun çok faydası da olmakta.Sürekli seyahat halindesin.Mesleğin gereği internet kullanman ya da yazı yazman lazım.Hiç çekinme git bi tane al ya da benim gibi internetten okuyan bir uzaktan eğitim öğrencisi ; 3 ay memlekette , 1 ay okulda , 2 ay stajda gez babam gez.. o zaman da alınabilir.
Ama "ben esnafım , işim gücüm yok.Hava atmak için alıyorum dersek" olmaz...

baadir , SEN BANA MESLEĞİNİ YAZ ; BEN BİRDAHA YORUM YAPACAM.GÖRÜŞMEK ÜZERE

ben iki yıldır notebook kulanıyorum sony vardı elımde dusurdum dagıttım ekranını degıstırmeye gıttım adam benden bılgısayyar parası ıstedi.Notbook almadan once dıkkat etmen gereken en önemlı husus parcadır Alırsın 1000ytl ye ama bı bataryası bozulur (iki ay içinde) 75e odersın masa ustu her yonuyle avantajlıdır artı bıde guncel sorunlaran bırısı oyun oynamak ıstıyorsan pc de leptop alma bıde bu nu ev ıcerısınde kullanacaksan tv kartı uyum ve fıyat sorunu ekran kartı sorunu vs vs ama bı avantajı var benım en cok sevdıgım centrino mobail kablosuz kullanma internete para vermeden kullana bılıyorsun benim gibi:) sen almak istedigin laptobun markasını yaz ben sana ne kadar edecegını soylerım okk

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ACER
TRAVELMATE 4104LCI
CENTRINO 2.0 GHZ
256 DDR2 / BLUETOOTH
60 GB HDD
COMBO DRIVER / WIRELLES LAN
2 YIL GARANTİ
1149 $ + KDV

PACKARD BELL
NTB
CELERON 1.3 GHZ
256 DDR
40 GB HDD / 15.4"
COMBO DRIVER/ WIRELLES LAN
2 YIL GARANTİ
939 $ + KDV

TOSHIBA
TECRA M4-103 (TABLET PC)
CENTRINO 1.7 GHZ
512 DDR
60 GB HDD / 15"
2 YIL GARANTİ
2799 $ + KDV

PACKARD BELL
NTB
CELERON 1.3 GHZ
256 DDR
40 GB HDD / 15.4"
2 YIL GARANTİ
939 $ + KDV

ACER
TRAVELMATE 4104WLMI
CENTRINO 2.0 GHZ
512 DDR /BLUETOOTH
60 GB HDD / 15"
DVD RW / WIRELLES LAN
2 YIL GARANTİ
1399 $ + KDV

ACER
TRAVELMATE 4104LCI
CENTRINO 2.0 GHZ
256 DDR2 / BLUETOOTH
60 GB HDD
2 YIL GARANTİ
999 $ + KDV

TOSHIBA
SATELLITE L10-205
CENTRINO 1.7 GHZ
256 DDR
40 GB HDD / 15"
2 YIL GARANTİ
999 $ + KDV

ACER
ASPIRE 3503 NWLMI
CELERON 1.5 GHZ
512 DDR / BLUETOOTH
60 GB HDD / 15.4"
DVD RW / WIRELLES LAN
2 YIL GARANTİ
929 $ + KDV

TOSHIBA
SATELLITE M70-122
INTEL CENTRINO TEKNOLOJİSİ
SONOMA 1.73 GHz / 60 GB
512 MB DDR2 RAM / 128 MB VGA PAYLAŞIMLI
15.4 TRUBRITE WXGA EKRAN / DVD-MULTI
LAN / WIRELESS / PCMCIA/XP HOME
2,71 KG / CARD READER / USB
2 YIL ULUSLAR ARASI GARANTİ
1289 $ + KDV

TOSHIBA
ATELLITE M70-159
SONOMA 1,86
ATI MOBILITY RADEON X700 PCIX 256 MB VGA
60 BG HDD / DVD-MULTI
15.4 TRUBRITE WXGA EKRAN
1699 $ + KDV

TOSHIBA
SATELLITE M70-125
SONOMA 1.73 GHz / 60 GB
512 MB DDR2 RAM / DVD-MULTI
15.4 TRUBRITE WXGA EKRAN
LAN / WIRELESS / PCMCIA / XP PRO
1399 $ + KDV

PACKARD BELL EASYNOTE S8501
INTEL CENTRINO
SONOMA 1.86 GHz
1 GB DDR2 (533)
ATI RADEON X700 256 MB VGA(128 MB PAYLAŞIMLI)
15.4" WXGA TFT
DIAMOND VIEW GLARE ULTRA PARLAK EKRAN
80 GB HDD
4 IN 1 KART OKUYUCU/1399/3USB/RJ45-11
2,8 KG AĞIRLIK/ XP HOME TR
8 HÜCRELİ PİL / 2,5 SAAT BATARYA ÖMRÜ
1399 $ + KDV

LG NOTEBOOK LS55-112T
INTEL CENTRINO 1,6 CPU
512 MB DDR RAM
40 GB HDD
64 MB X300 EKR.K.
15" EKRAN 1024X768
IEE1394/PCMCI/USB
DVD COMBO / MS XP HOME ED.
6 HÜCRELİ LI-ION PİL 4 SAAT
2,7 KG AĞIRLIK
1099 $+KDV

ACER NOTEBOOK TM5002LMI
AMD TURION ML30 1,6 GHZ 64 BİT İŞLEMCİ
512 MB DDR RAM
60 GB HDD
64 MB SİS CHİP PAYLAŞIMLI EKR.K.
15" EKRAN 1024X768
1 × RJ-11 jack for modem / 1 × RJ-45 jack for Ethernet
DVD Double Layer DVD+RW DVD Yazıcı
MS XP HOME TR / 3 SAAT PİL
2,9 KG AĞIRLIK
979 $+KDV

LG NOTEBOOK LW40-24M42T
INTEL SONOMA 1,73 İŞLEMCİ
512 MB DDR RAM
40 GB HDD
64 MB EKRAN KARTI
14" EKRAN 1280X768
IEE1394/PCMCI/USB
DVD COMBO / MS XP HOME ED.
6 HÜCRELİ LI-ION PİL 4 SAAT
2,46 KG AĞIRLIK
1339 $+KDV

daha dünya kadar model marka var üşendim yazmaya valla

Kesinlikle Datron'un modellerini incelemeni tavsiye ederim. Ben 1 senedir Centrino Datron kullanıyorum, gerçekten fiyat/performans açısından son derece güzel, çünkü en azından marka için fiyat ödemiyorsun. 512DDR2 RAM' li, DVDRW'li modeli var, şu sıralar baya gündemde. gold ve metro elektronik satıyor, özellikle kk ile taksitle alırsan baya bi avantajlı oluyor. Ayrıca, ACER'ın da şu sıralar birkaç modeli var incelenebilecek. Eğer, 1200YTL ikinci el bir notebook'a vermeyi göze aldıysan git modelleri incele derim.

Eklemeyi unutmuşum, ben makinayı genelde grafik tasarım için zorlanmadan kullanıyorum. Ayrıca, bir çok programcı da gördüm bu Datron kullanan.

Son düzenleme:
Süper Moderatör (BBRR)
Son düzenleme:
viper_1' Alıntı:
Ben sana ; masaüstü pc lerdeki bilgilerimden yola çıkarak birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum...
MÜ pclerde senin de bildiğin gibi parçalar açıkça ortada gözükmektedir.HDD , ANAKART , RAM vb.. en ufak bir hatada müdahale etmek çok kolaydır ki zaten bilgisayarlarda 1.yıl dolduktan sonra en az 1 defa (hardware)donanım hatası oluyor.Parça değişimi son derece kolay.Hatası olan parçayı bul , değiştir.Günümüzde bilgisayar kasasına garanti olayı kalmadı yani , kasanın kapağını istediğin gibi açabilirsin.Eğer sen ; hangi parçada hata olduğunu anlayamazsan , bütün parçaları sırayla başka bir pc ye takarak yine sorunun nerede olduğunu anlarsın.....
Bilgisayar 1 ya da 2 yılını tamamladı , artık sana yetmiyor ; o zaman hemen HDD , RAM vb. parçaları değiştir.PC nin ömrünü uzat..

Şimdi de bu yazdıklarımı LAPTOP için uygulayalım.Laptop taşınabilir bir aygıttır.
Düşürme , ıslatma ve darbelere daha çok maruz kalır.Bu sitede LAPTOP un içini açtım diyem birisi var mı?? veya başka bir yerde duydunuz mu? Çünkü garanti kapsamı dışında kalır.Zaten parçalar ufak olduğu için sen müdahale edemezsin , bayii ye götüreceksin , onlar da merkeze gönderecek , onlar da yedek parçanın fabrikadan gelmesini bekleyecek....Derken yılan hikayesine dönecek senin iş..

Fakat ben şimdiye kadar LAPTOP bozuldu diye kimseden duymadım...Kolay kolay sorun çıkarmaz.
Ama sadece 1 kişiden duymuştum.O da "laptop bozuldu.tamiri mümkün değilmiş.atacam"demişti ve attı...

Mesleklere göre , laptopun çok faydası da olmakta.Sürekli seyahat halindesin.Mesleğin gereği internet kullanman ya da yazı yazman lazım.Hiç çekinme git bi tane al ya da benim gibi internetten okuyan bir uzaktan eğitim öğrencisi ; 3 ay memlekette , 1 ay okulda , 2 ay stajda gez babam gez.. o zaman da alınabilir.
Ama "ben esnafım , işim gücüm yok.Hava atmak için alıyorum dersek" olmaz...

baadir , SEN BANA MESLEĞİNİ YAZ ; BEN BİRDAHA YORUM YAPACAM.GÖRÜŞMEK ÜZERE
ben öğrenciyim ve evimde bilgisayarım var. ama bi süredir iharacat yapan bir firmanın yurtdışı (ingilizce)irtibatlarını yapıyorum ve yakında da ön muhabesesini tutmaya başlıcam. okulda wireless var. bazen uzun mailler geliyo ve iş uzun sürebiliyo. hem benim için daha kullanışlı olabilir diye tercih ediyorum.

laptoplarla desktoplar arasında önemli bir fark vardır. desktopı alırken elinde fazla para yoksa anakarta yüklenip zaman içinde sistemi upgrade edebilirsin. laptoplarda upgrade'i unut gibi birşey. desktopa göre daha zor upgrade ediliyolar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar