- Konu Yazar
24-04-2004 tarihinde Beko bayisinden faturalı almış olduğum 2600 ytl tutarındaki BNB-2515 p4-2.66 Ghz notebook bilgisayarımın erken biten pili ilk 4 ay içinde Adana bölgede değiştirildi, daha sonra combo sürücü de arıza yapınca garanti kapsamında değiştirilmişti. 12. aydan sonra tüketici olarak farkettim ki bataryalar son derece dayanıksız ve ömrü kolay doluyor. Hal böyleyken öğretmen olarak yazılı sorusu hazırlama veya nette gezme esnalarını orjinal şarj cihazı takılı yapma ihtiyacını duydum. 16-08-2007 tarihinde bilgisayarımın yapmış olduğu arıza için 444 lü hizmet numarasından Mersin yetkili servisine iş emri açtırdım ve teknik inceleme sonrası bilgisayarın elektrik beslemesindeki arızasını çözmek üzere ürünü Adana bölge Beko-tekniğe teslim ettim. Bugün bana döndüler. Anakart üzerindeki arızalı kısımın veya parçanın değişimi yerine yeni anakart takılması teklif edildi (kdv dahil 650 ytl).(Bugün teknolojide lider Toshiba da bile anakart masa üstü 100 dolar,notebook 200 dolar civarı) parçadan vaz geçirme doğrultusunda müşteriyi bunaltma taktiği gibi geliyor bu fiyat bana! Çünki ellerinde biliyorum ki anakart,ekrankartı veya pilin sıfırı yok,çıkmaları ise tek tük bulunuyor.
İkinci alternatif ise bilgisayarımın hurda fiyatına alınıp aradaki fiyat farkını ödemek kaydı ile yenisinin satışı. Bugün tarihli Carrefoursa ürün katoloğunda vestel T1300 notebook (Intel core solo 1.66 Ghz işlemci-512 mb DDR2 bellek-80 GB SATA hdd) peşin fiyatına 12 taksitle 899 ytl den satılıyorken! Ürünün 10 yıl parça bulundurma garantisi bir tarafa nerede anakart,ekran kartı ve ya en basit pili bile çıkmaların haricinde yok!
Değerli kardeşlerim,olay yukarıda anlattığım gibi
ale: Aslında yasal olarak düşününce madem anakart 650 ytl ve yok ortalıkta aldığım 2600 ytlden düşünce kalan 1950 ytl civarındaki bugün sattıkları bir ürünün yerine teklif edilmesi gerekmezmi? tüketici haklarını koruma ile ilgili birimlerden önce aranızda benzer tecrübeleri yaşamış kardeşlerimden,varsa avukat arkadaşlarımızdan destek alma adına durumu sizlerle paylaşmak istedim ne düşünüyorsunuz? :bounce:
İkinci alternatif ise bilgisayarımın hurda fiyatına alınıp aradaki fiyat farkını ödemek kaydı ile yenisinin satışı. Bugün tarihli Carrefoursa ürün katoloğunda vestel T1300 notebook (Intel core solo 1.66 Ghz işlemci-512 mb DDR2 bellek-80 GB SATA hdd) peşin fiyatına 12 taksitle 899 ytl den satılıyorken! Ürünün 10 yıl parça bulundurma garantisi bir tarafa nerede anakart,ekran kartı ve ya en basit pili bile çıkmaların haricinde yok!
Değerli kardeşlerim,olay yukarıda anlattığım gibi
Son düzenleme: