Notebook ana katı kısa devre yaptı!

24-04-2004 tarihinde Beko bayisinden faturalı almış olduğum 2600 ytl tutarındaki BNB-2515 p4-2.66 Ghz notebook bilgisayarımın erken biten pili ilk 4 ay içinde Adana bölgede değiştirildi, daha sonra combo sürücü de arıza yapınca garanti kapsamında değiştirilmişti. 12. aydan sonra tüketici olarak farkettim ki bataryalar son derece dayanıksız ve ömrü kolay doluyor. Hal böyleyken öğretmen olarak yazılı sorusu hazırlama veya nette gezme esnalarını orjinal şarj cihazı takılı yapma ihtiyacını duydum. 16-08-2007 tarihinde bilgisayarımın yapmış olduğu arıza için 444 lü hizmet numarasından Mersin yetkili servisine iş emri açtırdım ve teknik inceleme sonrası bilgisayarın elektrik beslemesindeki arızasını çözmek üzere ürünü Adana bölge Beko-tekniğe teslim ettim. Bugün bana döndüler. Anakart üzerindeki arızalı kısımın veya parçanın değişimi yerine yeni anakart takılması teklif edildi (kdv dahil 650 ytl).(Bugün teknolojide lider Toshiba da bile anakart masa üstü 100 dolar,notebook 200 dolar civarı) parçadan vaz geçirme doğrultusunda müşteriyi bunaltma taktiği gibi geliyor bu fiyat bana! Çünki ellerinde biliyorum ki anakart,ekrankartı veya pilin sıfırı yok,çıkmaları ise tek tük bulunuyor.
İkinci alternatif ise bilgisayarımın hurda fiyatına alınıp aradaki fiyat farkını ödemek kaydı ile yenisinin satışı. Bugün tarihli Carrefoursa ürün katoloğunda vestel T1300 notebook (Intel core solo 1.66 Ghz işlemci-512 mb DDR2 bellek-80 GB SATA hdd) peşin fiyatına 12 taksitle 899 ytl den satılıyorken! Ürünün 10 yıl parça bulundurma garantisi bir tarafa nerede anakart,ekran kartı ve ya en basit pili bile çıkmaların haricinde yok!
Değerli kardeşlerim,olay yukarıda anlattığım gibi :pale: Aslında yasal olarak düşününce madem anakart 650 ytl ve yok ortalıkta aldığım 2600 ytlden düşünce kalan 1950 ytl civarındaki bugün sattıkları bir ürünün yerine teklif edilmesi gerekmezmi? tüketici haklarını koruma ile ilgili birimlerden önce aranızda benzer tecrübeleri yaşamış kardeşlerimden,varsa avukat arkadaşlarımızdan destek alma adına durumu sizlerle paylaşmak istedim ne düşünüyorsunuz? :bounce:

Son düzenleme:
abi aslında kıymışsın parayada neden bekoya yöneldin. o paraya ne notebooklar alınırdı:pale:

Doğru söylüyorsun. İstanbulda yaşamadığımdan Toshiba alsam en ufak arızada İstanbul'a gönderiliyor içini olduğu gibi değiştirseler bile anlamam düşüncesiyle koç gurubunu tercih etmiştim sözde...:pale:
Sohped kısmınamı açsaydım bu yazımı acaba 2 saat sonra sadece bir kardeşim ilgi duymuş :silent: bu hızla inşallah yenisi verdiler diye yazar sevincimizi paylaşırız artık. :bounce:

Dostum öncelikle gecmıs olsun :( Babamda da Arcelık ( BEko ile aynı bılıyorsunuz fırmalar aynı ) Aynı sorunlar oldu Pılı degıstı garantıden sonra Ram de arıza cıktı onuda degıstıler sonra anakart da cıktı onuda degıstıler.Tamam garantıden degıstıler ama Notebook konusunda felaket derece pahalı fakat dandıkler... Eger senın Notebook un garantısı bıtmedıyse ss yapacaklar o notebook u sonucta kullanıcı hatası gıbı bı durum yok garantıden degısmelerı lazım.Ornegın HP de benım arkadas gonderdı sorunu ekranda bı leke vardı bırde kıtlenme sorunu vardı urunu yasal surede sana teslım edemeslerse garantıden muadili veya bir ustunu UCRETSIZ vermek zorunda benım ark gıden notebook dualcora 1.6 512Ram 80 Gb hdd ıdı gelen ıse dual core 1.8 1Gb Ram 120GB Hdd 128 Nvıdıa EKran kartı vs. Yanı sonucta dıyecegım senı kandırıyorlar bence kabul etme.Şıkayet et hakkını her turlu ara eger senden kaynaklanan bı sorn yoksa

Koç grubu yavaş hareket eder ama genelde kimsenin hakkını yemez. Müşteri hizmetleri ile konuyu konuş. Dilekçe ile derdini anlat. Bence seni mutlu edecek çözümü bulurlar. Olmadı buradan bir avukat arkadaş sana yol gösterir, mahkemeden alırsın hakkını..
Saygılar,

vıceroy;783031' Alıntı:
24-04-2004 tarihinde Beko bayisinden faturalı almış olduğum 2600 ytl tutarındaki BNB-2515 p4-2.66 Ghz notebook bilgisayarımın erken biten pili ilk 4 ay içinde Adana bölgede değiştirildi, daha sonra combo sürücü de arıza yapınca garanti kapsamında değiştirilmişti. 12. aydan sonra tüketici olarak farkettim ki bataryalar son derece dayanıksız ve ömrü kolay doluyor. Hal böyleyken öğretmen olarak yazılı sorusu hazırlama veya nette gezme esnalarını orjinal şarj cihazı takılı yapma ihtiyacını duydum. 16-08-2007 tarihinde bilgisayarımın yapmış olduğu arıza için 444 lü hizmet numarasından Mersin yetkili servisine iş emri açtırdım ve teknik inceleme sonrası bilgisayarın elektrik beslemesindeki arızasını çözmek üzere ürünü Adana bölge Beko-tekniğe teslim ettim. Bugün bana döndüler. Anakart üzerindeki arızalı kısımın veya parçanın değişimi yerine yeni anakart takılması teklif edildi (kdv dahil 650 ytl).(Bugün teknolojide lider Toshiba da bile anakart masa üstü 100 dolar,notebook 200 dolar civarı) parçadan vaz geçirme doğrultusunda müşteriyi bunaltma taktiği gibi geliyor bu fiyat bana! Çünki ellerinde biliyorum ki anakart,ekrankartı veya pilin sıfırı yok,çıkmaları ise tek tük bulunuyor.
İkinci alternatif ise bilgisayarımın hurda fiyatına alınıp aradaki fiyat farkını ödemek kaydı ile yenisinin satışı. Bugün tarihli Carrefoursa ürün katoloğunda vestel T1300 notebook (Intel core solo 1.66 Ghz işlemci-512 mb DDR2 bellek-80 GB SATA hdd) peşin fiyatına 12 taksitle 899 ytl den satılıyorken! Ürünün 10 yıl parça bulundurma garantisi bir tarafa nerede anakart,ekran kartı ve ya en basit pili bile çıkmaların haricinde yok!
Değerli kardeşlerim,olay yukarıda anlattığım gibi :pale: Aslında yasal olarak düşününce madem anakart 650 ytl ve yok ortalıkta aldığım 2600 ytlden düşünce kalan 1950 ytl civarındaki bugün sattıkları bir ürünün yerine teklif edilmesi gerekmezmi? tüketici haklarını koruma ile ilgili birimlerden önce aranızda benzer tecrübeleri yaşamış kardeşlerimden,varsa avukat arkadaşlarımızdan destek alma adına durumu sizlerle paylaşmak istedim ne düşünüyorsunuz? :bounce:

dostum özelden sana mail attım sorununu çözebilirim.

Koç grubu yavaş hareket eder ama genelde kimsenin hakkını yemez. Müşteri hizmetleri ile konuyu konuş. Dilekçe ile derdini anlat. Bence seni mutlu edecek çözümü bulurlar. Olmadı buradan bir avukat arkadaş sana yol gösterir, mahkemeden alırsın hakkını..
Saygılar,

Bu konuda birkaç şey söyleme ihtiyacı duydum; Arçelik'in tv, telefon, pc vs gibi elektronik malzemelerinin tedariki Beko elektronik tarafından yapılmaktaydı. Fakat Beko Elektronik'in izlediği yanlış politika vs gibi durumlardan dolayı Beko dönemi zararla ve müşteri kaybıyla kapattı. Bu olaydan sonra Beko'nun yönetimi Arçelik'e devredildi. (Kaç günümüBeko Beylikdüzü fabrikasında domain geçişi için harcadım :p) Bu sebepten birçok elektronik servisi kapandı. arka planda söyleyemyeceğim şeyler oldu ancak şu an durumlar düzelmeye başladı. Yavaşlığın nedenine gelince; bunun sebebi servislerle bölgeler ve genel müdürlüğün arasındaki iletişim kopukluğu. Servis bayiye gider ya da müşteri servise gider servis sorunu çözmek için uğraşır bir türlü çözemez. arada uzun bir zaman geçmiştir konu bölgeye taşınır bu süreç böyle uzar gider. viceroy ile pek bir muhabbetim olmadı ama mersin ve adana halkını severim ( bir bayiye destek için gelmiştim mersin'e) Adana Bölge'deki olanları tam ayrıntısı ile bana mail atarsan(mail adresimi öm olarak attım) sana yardımcı olurum.
sağlıcakla.

Son düzenleme:
nitrious81, benim amcam Adana bölgede satış müdürüydü geçen sene emekli oldu. Emeklilikle güç ters orantılıdır.
Omurilik , zaten yukarıdaki yazının benzerini tüm arçelik ve beko (bize yazın) kısımlarına mail olarak gönderdim.444 lü tlfnuda aradım. Yalnız üst merciye aktarıcaklarına beni şehirdeki yetkili servise yönlendirerek kısır döngü yaratmış oluyorlar. :pale:
Arbetus özeline vevap yazdım. :)

nitrious81, benim amcam Adana bölgede satış müdürüydü geçen sene emekli oldu. Emeklilikle güç ters orantılıdır.
Omurilik , zaten yukarıdaki yazının benzerini tüm arçelik ve beko (bize yazın) kısımlarına mail olarak gönderdim.444 lü tlfnuda aradım. Yalnız üst merciye aktarıcaklarına beni şehirdeki yetkili servise yönlendirerek kısır döngü yaratmış oluyorlar. :pale:
Arbetus özeline vevap yazdım. :)

dostum özeline cevap yazdım mutlaka cevap ver bana.

Adana-Mersin Groseri marketlerin en iyi ve şanslı ayın müşterisi seçilmişim:)
Günü yollarda geçirince açtığım konuya anca dönebildim.
Arbetus,sen harika bir insansın, seni yakından tanısam kendimi çok şanslı hissederdim iyiki varsın dostum. Şu sitenin varlığı hakikaten insanlara her anlamda fayda sağlıyor. Düşünüpte kuran,emeği geçen tüm mod'lara teşekkürler. :cat:

sitede online olup siteyi ayakta tutan bizlere teşekkür yok mu :cherry:

ana kart için üzüldüm ama ayın müşterisi seçilmen güzel :bounce:

siyahlimuzin,sitede paylaşımlardan bahsederken elbet üyeler buna dahil :) Düşünsene yalnız cennette yaşamak güzel olabilirmiydi? :p

Adana-Mersin Groseri marketlerin en iyi ve şanslı ayın müşterisi seçilmişim:)
Günü yollarda geçirince açtığım konuya anca dönebildim.
Arbetus,sen harika bir insansın, seni yakından tanısam kendimi çok şanslı hissederdim iyiki varsın dostum. Şu sitenin varlığı hakikaten insanlara her anlamda fayda sağlıyor. Düşünüpte kuran,emeği geçen tüm mod'lara teşekkürler. :cat:

ne demek dostum, eğer sorununu çözebilirsem daha çok sevinicem. şu an yıllık izindeyim ama hafta içi merkeze gidip parçalara bakıcam umarım bulabilirim. şu an Call Center daki arkadaşlarımla konuşuyorum.ayrıca PC destekteki arkadaşım pazartesi izinden dönücek bir çözüm bulucaz.

sağlıcakla.

Arbetus dostum aslına bakarsan keşke merkezde de dahil parça bulunmuyor olsa ve bunu belgeleyip, en azından 10 yıl parça bulundurulmadı mantığıyla yenisinin düşük modelini teklif ederdik. Yoksa 650 ytl anakart anormal fiyat yazdığım gibi.:silent:

bu mevzu çözüldü heralde. çözülmediyde tüketici haklarında yardımcı olan siteler var. onlara danışıp 24 saat içerisinde yardım alabilirsin. hakkını savunacak mahkemelerde var!

Arbetus dostum aslına bakarsan keşke merkezde de dahil parça bulunmuyor olsa ve bunu belgeleyip, en azından 10 yıl parça bulundurulmadı mantığıyla yenisinin düşük modelini teklif ederdik. Yoksa 650 ytl anakart anormal fiyat yazdığım gibi.:silent:

abicim söylediğim gibi bir şekilde çözüme kavuşturmaya çalışıcam. şu an izne çıktım ama hafta içi şirkete gidip halletmeye çalışıcam. zaten motorla işe gitmek için bir bahane arıyordum :p

Ben okula haftada bir kez motosikletle gidiyorum,özellikle x5'in yanına bırakıyorum, walla öğrencilerin gözünde motosiklet daha ilgi odağı oluyor :)
Eski izlenimler değişiyor zamanla,artık küçümser ve sevimsiz bakışların yerini motosiklete heves devralıyor. :cat:

Ben okula haftada bir kez motosikletle gidiyorum,özellikle x5'in yanına bırakıyorum, walla öğrencilerin gözünde motosiklet daha ilgi odağı oluyor :)
Eski izlenimler değişiyor zamanla,artık küçümser ve sevimsiz bakışların yerini motosiklete heves devralıyor. :cat:

ben gebze izmitte oturuyorum, işyerim istanbul sütlüce'de yani gidiş dönüş 130 km civarı. çok gidip geldim ama kullandığım güzergah'da doktor bir motosikletçi abimizin kaza yapması ve akabinde vefat etmesi hevesimi kursağımda bıraktı. o yüzden orayı kulanmayı istemiyorum. ama böyle hep kaç kaç nereye kadar? Bir de bizim şirkette üst düzey yöneticilerin altınsa faze vstrom falan var insan onların yasnına koymaya çekiniyor :) ben genelde motorcu kuryelerin parkettiği tarafa koyuyorum. Zaten en son işe motorla gittiğimde kapıdaki güvenlik görevlisiyle kavga ettim benim motor cbf 150 den ybr den daha geniş hal böyle olunca kaldırıma yanaşmıyo nezaketen bira düzelttim koruma demirim çarpacak kaldırıma bağırdım en sonunda adama kaldırıma çıkarayım istersen bu bukdar alınıyo dedim bide kıllğına gidon kilidi disk kilidi hepsini taktım girdim içeri. aslında yoldan korkmuyorum da hala kgs alamadım köprüde beklemek çok bunaltıyo beni. kaç kere işten izin alıp gittim almaya kgs önce en az 50 liralık koycan dediler içine yanımda para yoktu okadar. bi kaç gün sonra bidaha gittim kgs kalmamış aynı gün başka bankaya gittim onlarda da cihaz arızalıymış. en sonunda bir arkadaşa rica ettim götürdü evraklarımı götürmüş ziraat bankasını oradaki adam yok motosiklete kgs verilmiyor gdip köprüdeki karayolalrı binasından alacakmışım. haydaa. sorarım size bu kadar alma çabam hüsranla bittiğine göre benim kaçak geçmem caiz midir? değil midir? ben bu ay yine koşuşturucam ama ilk günkü kadar hevesim kalmadı.
konu saptı ama idare edin işte :p
sağlıcakla.

Mesafe 130 km çok fazlaymış dostum, yılda 3-5 defa gimen yeter bence riske gerek yok. Senin iş yeri ile benim işyeri mesafeleri kıyaslanmazmış (12 km) :) Senin motorun görünüşüde çok güzel istediğin yere koy bence.
Trafikte dikkat etmek gereken çok şahin,doblo,acemi,dikkati zayıf bayan sürücü,60 yaş üstü varki sürdüğüne süreceğine pişman ediyorlar. Çarparsam yazık olur demiyorlar çok ilginç,zannedersin ki 4 teker üstünde doğmuşlar :wiinkk:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar