Norveçli İki Motorcu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yazılanlara bakıyorum da olay cidden dehşet verici.İki gezgin bazı sorunlar yaşıyorlar ve bu sorunlara yardımcı olabilecek insanlar olup,olmadığını merak ediyorlar.Bununla ilgili olarak da bir üyemiz aracılığıyla motosiklet.net gibi kendi alanında lider bir motosiklet forumuna başvuruyorlar.
Yardım edersin veya etmesin,herkes herkesin bu konuda ki kararına saygı göstermek zorundadır.Ama biz Norveçlilere yardım etmeyük diye bir cevap yazmanın mantığını anlamak çok zor.Üstelik bunun için de gayet komik,ipe sapa gelmez gerekçelerle.Yok ben bir arkadaşıma sordum,biz bu adamların karılarını kaldırmışız,bundan dolayı bizi sevmiyorlar gibi.Ustelik bu tarz zeka ürünü mesajlar destek topluyor.Aslında burada kurulan mantığı anlamak kolay.İnsanların motorlarından çok klavyeleri çalıştığı sürece bu tarz tartışmalar kaçınılmaz olacaktır.

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Sevgide güneş gibi ol,

dostluk ve kardeşlikte
akarsu gibi ol,

hataları örtmede gece gibi ol,
tevazuda toprak gibi ol,

öfkede ölü gibi ol,
her ne olursan ol,
ya olduğun gibi görün,

ya göründügün gibi ol.

Mevlana

Sen Atatürk resmine ve konusuna da karşıydın çok Demokratik, yabancı sever bir arkadaşsın anlaşılan, söyleyecek lafın kalmadığında susmanı öneririm birilerinin zayıflıklarıyla veya düşünceleriyle dalga geçerek bir yere varamazsın. :farao:

Durum o kadar vahim ki ülkesi Türk düşmanı yolculuk planlarına Türkiye'yi neden almadıkları meçhul! zorunluluktan burada belki de gününü gün eden iki Norveçliyi korumak, kollamak için yırtınanlar bu ülkedeki gariban motorcu kardeşlerini görmezden, hakir görürler. Sizin kardeşleriniz batıdaki motorculardır bunu çoğumuz biliyoruz hatta gönlünüzde orada ama işte aynı misafirperverliği onlar size göstermiyor, nedense?!? :farao:

anlatsam da anlayacağını sanmıyorum çünkü önyargılarla hareket ediyorsun görebildiğim kadarıyla ve anlatacaklarım seni sadece sinirlendirir o yüzden hiç girmeyelim yukarda da yazdığım gibi polemiğe girmek istemiyorum

istediğin kadar bilgili ol, söylediklerin karşındakinin anlayabildikleri ile sınırlıdır (mevlana)

benimde söyleyeceklerim seni sinirlendirir ve bende senin dediklerimi anladığını ve anlıyacağını sanmıyorum biraz milli duygularla alakalı

pazer' Alıntı:
biz bu adamların karılarını kaldırmışız,
sanada tek kelamım araştır arkadaşım araştır tüketici olma olağan mesaj yazmak için satır karalama

tartışmanın uzamaması ve son günlerde forumda oluşan kutuplaşmanın kendi adıma bu konuda sona ermesi için bu başlık altında daha mesaj yazmıyacağım saygılar

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
1. ben her türlü fikire eleştiriye açığım, kimsenin fikirleriyle dalga geçmedim, geçmem, elimden geldiğinçe de geçirtmem, (foruma yazdığım 400'ü aşkın mesajımı okursan bunun ne kadar doğru olduğu anlaşılabilir)

2. Atatürk resmine ve konusuna karşı değilim, benim de evimde, işyerimde atatürk portresi var o ayrı, benim savunduğum burası bir motosiklet forum sitesi ve burada sadece motosiklet ve motosikletçilerle ilgili şeyler olmalı

3. Yabancıseverim doğru, ama sadece yabahcıseven değil, yaradılanı severim yaradandan ötürü,

4. söylecek lafım olmadığında susmasını bilirim ve bunu başkasından da öğrenecek değilim.

Motosikleti
Mondial Virago 50i
aslında cevap yazmak istemiyorum. eğitim durumunu, yaşını merak etmiyorum,

bugüne kadar kaç tane ülke gezd......................sıl gelip, huzur içerisinde yaşayan kızılderilileri

topraklarından ettiğidir...

O zaman şu satırları yazarken kendinde değildin sanırım. :silent:

Bırakın bu samimiyetsizliği arkadaşım lütfen bırakın yok evinde portresi varmış sen onu benim külahıma anlat anket konusunda iki üç kişi tüm kininizi kustunuz ve konuyu sildirdiniz. Köşe olmasın, resim olmasın hatta besmele olsun diye konuş sonra ben Atatürkçüyüm hadi oradan gecenin bu saati seninle daha fazla uğraşamam boşuna laf üretin söylediklerinizin hiçbir dayanağı yok, Norveçlilere yardım kampanyası yapın nede olsa onlar aylık 1000 dolarlık bütçe ile belki de şahsen düşman oldukları bir ülkede rehinler, yazıklar olsun. :farao: :farao:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
peki öyle diyorsan öyledir...

ha bu arada geçen gün bulgaristan'dan da bir grup motorcu gelmişti onları istanbul'da karşıladık ağırladık ve güzelce uğurladık, o zaman neden sesin çıkmadı, kaldıki bulgaristan daha birkaç yıl öncesinde (belki halen) orada yaşayan türklere yapmadığını bırakmadı. o zaman bulgarları kapıkuleden kovsaydık değil mi

öncelikle istanbul'un fetih tarihinin 1573 yazdığım için özür diliyorum,1453 olarak düzeltiyorum.
diğer bir konu ülkeleri ve insanlarını tanımak için tüm dünyayı gezmeye gerek yok, bilgiye ulaşmak artık çok kolay.gerçi tarih tekerrürden ibarettir derler ama.
gene de yurtdışında bulunduğumu bir kaç alman misafirperver tarafından bahçesinden kovulduğumu söyliyebilirim.
eğitim durumumu merak edenlere halen okuduğumu ve ömrüm izin verdikçe okuyacağımı söylüyebilirim.
western filmlerindeki kızılderililer konusu da, amerikalıların yaptığı katliamı vurgulamak için alay eder tarzda söylemiştim.
sonuçta kanıta dayalı tarih bilgileriniz yetersiz ise eleştirmeniz yersiz olacaktır.
forum bir motosiklet forumu olduğu için uzatmamayı tercih ediyorum.
'ne mutlu türküm diyene' sözündeki özne ve yüklemini anlayabilen her motorcu yolu düşerse ankara'da evimde kalabilir,motoru arızalanırsa tamire birlikte götürebiliriz ya da yolunu kaybederse beni arayabilir ama tek bir isteğim var gelirken yanında norveçli getirmesin.

lütfen bırakın yok evinde portresi varmış sen onu benim külahıma anlat anket konusunda iki üç kişi tüm kininizi kustunuz ve konuyu sildirdiniz. Köşe olmasın, resim olmasın hatta besmele olsun diye konuş sonra ben Atatürkçüyüm hadi oradan gecenin bu saati seninle daha fazla uğraşamam boşuna laf üretin söylediklerinizin hiçbir dayanağı yok, Norveçlilere yardım kampanyası yapın nede olsa onlar aylık 1000 dolarlık bütçe ile belki de şahsen düşman oldukları bir ülkede rehinler, yazıklar olsun. :farao: :farao:
hiç kızma ama yazmadan yapamayacağım

peki sen nedemek istedin kardeş

ATATÜRK çü olmak için dinsizmi olmak lazım

besmele çeken ATA mızın fikirlerini paylaşamaz mı?

portresini evine asamazmı.

sen peki ATAMIZIN kuran-ı ezbere bildiğini ve cuma namazlarına gittiğini ,,,,, sizlerden daha fazla milli birlik için mücadele verdiğini

en azından ismet paşa gibi ezanı türkçeye çevirt mediğini

bunları bir araştır.

ATATÜRK bu ulusun milli birliğini temsil eden BAYRAĞIMIZI hürriyetimizi borçlu olduğumuz bir varlıktır.

laik demokratik ve müslüman bir devlet adamıydı.

senin dediğin gibi besmele çeken ATATÜRKÇÜ olmaz dediğini duysaydı
sanıyorum senin yerinede utanırdı.

Yazılanları okudukça başımdan aşağı kaynar sular döküldü, gerçekten bizler hiç anlaşamıyoruz/anlaşamayız. Açtığım başlığın bu polemiklere konu olduğunu görmek esef verici.
Bugün onlara oh iyi olmuş, defolsunlar yazanlar yarın aynı kanı taşıyanlara başka sebeplerle (bu her şey olabilir politika, din vs) saldıracaklar demek.
Hürriyet/Milliyet gazetesindeki okur yorumları seviyesizliğinde yorumlar yapılmış.
Umarım sizler de bu nefretle baktığınız insanlardan bir gün yardım istemek durumda kalırsınız belki o zaman biraz vicdanınız sızlar.

Bu başlığın silinmesi için moderatörlerden yardım bekliyorum. Gerkirse beni de atın forumdan böyle zararlı bir başlık açtığım için.

Saptirma

Arkadaşlar,
Konu: iki Motosiklet sevdalısı, Macera perest ile başladı ve ATA'ya kadar uzadı:silent: ATA'ya laf etmeyin. Ve olayı farklı yönlere saptırmayın.
Burada sözüm '' sözde '' yardımsever Motosiklet dostlarınadır:farao:

Norveçlilere söylemediğiniz kalmadı!!!!! Ne yaptı bu insanlar sizlere:pr:
Lütfen kendinize gelin. Yok Türkiyeyi teğet geçmişler, Zor durumda oldukları için gelmişler miş miş miş.

Onların yerine koyun bakayım kendinizi ve bir gitmeyi hedefledikleri rotaya bir bakın!!!!!! bu insanlar belli bir süre içinde belli bir hedefe ulaşmak istiyorlar! ee neyapacaklar elbette en kısa ve en seri olan rotayı çizecekler. Büyük konuşanlar, Sizler olsanız 1000 USD ile nerelere gitmezdiniz kimbilir! para var huzur var ya.

Türkiyeyi teğet geçebilirler olabilir ama sevmediklerinden, Korku yada önyargıdan değil.Sorun çıkmış ve gelmişler. iyide etmişler çünkü en iyi yardımı bizlerden alabileceklerini biliyorlar ondan.

Türkiyey her yıl gelen iskandinav Turist sayılarına bakarsanı eminim gözleriniz yerinden fırlayacaktır.

ARKADAŞLAR, bu iki insanın gitmeyi planladı rota üstünde bulunan bazı ülkelerde; TÜRK vatandaşlarının ( yabancılar dahil ) kafalarının bedenlerinden ayırıldığını biliyormusunuz!!! kaç TIR şoförünün kafasını hayvan keser gibi kestiklerini ve cansız bedenlerinin üzerine koyarak şov yaptıklarını görmek istiyorsanız: OGRISH.COM da Beheading Video Archive e girin ve izleyin.

Gelmek istediğim nokta. Arkanız sıkıysa sizlerde yapın aynı turu ondan sonra konuşun.

Bizler tüm dünyada Yardım sever ve dürüst olarak biliniyoruz bunu bir yere yazın lütfen. Yurtdışında yada buralarda izlediğiniz münferit olayları genellemeyin. Kötü insan heryerde var ama bizler kötü değiliz.

Benim yaşım 45 ve gittiğim hiçbir ülkede bana hiç bir kişi hakaret etmedi ya da yargılamadı.

Yardıma muhtaç herkese yardım etmek bizlerin İNSANLIK görevi:rendeer:

Saygılar,
Özer

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
kendi adıma verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim konunun bu noktaya gelmesinden dolayı gerçekten çok üzüldüm. aslında baştan hiç cevap yazmak istemedim ama yazılan cevapların alakasızlığını görünce dayanamadım artık. ne demek ya yardıma ihtiyacı olan birine yardım etmemek ve yardım edenleri de eleştirmek? bu nasıl bir düşüncedir, nasıl anlayıştır? bu tür düşüncelere sahip insanların aramızda bulunduğunu görmek gerçekten moral bozucu ben yukarıda yazdıklarımın arkasındayım ve aynı şeyler yazılırsa yine aynı cevapları vermekten kaçınmam kurallara aykırı birşey yazdıysam, (ki öyle birşey de göremiyorum) cezasına razıyım

ayrıca benim yazdıklarıma yazılan ve hakaretlere varan son mesajlara dikkat edildiyse konunun alakasızlığı nedeniyle cevap da yazmadım, bu verilecek cevabım olmadığı anlamına gelmesin sadece mesaj kirliliği olmasın ve konu uzamasın diye...

Son düzenleme:
vah vah zihniyete bak be.hasan arkadaşımızın dediği gibi böyle bir tartışmayı başlatacak düşünceyi sorgulamak lazım.arkadaşımız iyi bir niyet göstermiş ve bize bu insanların durumundan bahsetmiş.ama olay bir anda nerelere getirilmiş.bunları okuduktan sonra burada bırakın motor kardeşliğini insanlık ölmüş.

Bu saçmasapan gelişmelerin tek nedeni sayın: bbaday ve Luxor arkadaşlarımız.
bıyıklıda kendine özgü yorumunu katmış ve olay buralara kadar gelmiştir.

oysa august arkadaşımız doğru olanı yapmıştır ve gelecekte de yapmalı. Kısa ve öz; yardımını asla esirgememeli. Bugün yardım eden yarın yardım görür.

konuyu daha fazla uzatmaya ve dağıtmaya gerek yok.

donniedarko kardeş,
sende kimseden özür dilemek zorunda değilsin çünkü özür dileyecek bir kusur işlemedin! Tek savunduğun yardımlaşmanın gerekliliği ama bazıları bunu malesef anlamakta zorlanıyor sanıyorum.

Benden bir daha yorum gelmeyecek bu konu ile ilgili ama herkesi sağduyuya davet ediyorum.

Selamlar,
Özer

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
İki tane hippiyi neredeyse gizli ajan ilan edeceksiniz:mrgreen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
biz bir aileyiz
mt ailesi olarak
yardımlaşma
paylaşma
misafirperverlik
dostluk
arkadaşlık
bu ve buna benzer 100 binlerce kelime geçiyor bu sitede.
ama insan bazen bu tip durumlarda yukarıda yazdıgım kelimeleri kullanan insanlardan şüphe etmemek elde degil samimiyetsizlik ortaya çıkıyor sanki.
burası www.motosiklet.net unutanlar için hatırlatma geregi duydum motosiklet ve motosiklet camiasını ilgilendiren konular oldugunu sanırdım.
gerçi öyle ama sık sık da konu dışına çıkılabiliyor.
böyle giderse birazdan kilit vurulur burayada.

Daha önce forum'da bu "kardeşlik" meselesinden bahsetmiştik... İşte ne demek istediğimi anlıyor musunuz? "Kardeşlik" konusunu tartıştığımız arkadaşlar size söylüyorum, işte ben bu tip insanlarla (ırkçılık yapanlar, iki turiste kin ile bakanlar, din ve atatürk'çülüğü kutuplaştıranlar) sırf motora biniyor diye "kardeşim" mi sayacağım?

SuperDude´isimli üyeden Alıntı

Boy, çok doğru, mesajına katılıyorum.

Ayrıca 25.000 üyenin bulunduğu bir yerde "kutuplaşma oluyor" gibi bir yorum yapan bir arkadaş vardı, böyle bir yorum yapmak saçma oluyor. 25.000 kişi içinde herkes "biz kardeşiz" diye koyun gibi durmaz herhalde. Zaten yazılardan birindeki şu cümle herşeyi özetliyor: "motosiklet adabını benimsemiş, kendine ilke edinmiş her motosiklet sahibi kardeştir" Siteye üye olurken 25.000 kişinin motosiklet adabı dedektöründen geçirilmediğini de varsayarsak körü körüne "biz kardeşiz" cümlesine sarılmak mantıksız. Evet kardeşiz tabi ama nereye kadar... Allah korusun yolda bir kaza bela vs anında tabii ki sorgusuz sualsiz el uzatırız, el bekleriz. Orada motosiklet kardeşliği düşünülmez, insanlık vardır, sempati vardır. Yardıma ihtiyaç olduğunda vs tabii ki ne gerekiyorsa motorcu diğer botorcu arkadaşa detek olur.. Ama ben motor gezisine gidip 6 tane bira içen motorcuyu "kardeş" saymıyorum. (bkz. motosiklet adabı). Hatta bunlar "bana bişey olmaz" diyerek ne kadar usta olduklarının ıspatı peşindelerdir ki bu ayrı bir konudur. Bu nedenle sırf motor sahibi diye bir motorcuyu "kardeş" diye bağrıma basmam, sadece "kardeş adayı" olarak görürüm. Doğruyu yanlışı anlatmaya çalışırım, motosiklet adabını bünyesi kabul etmiyorsa "kardeş" ten saymam.

Herkesin ayrı bir kişiliği var. Ortak paydaları "motosiklet". Herkesin kişiliği farklı olduğu gibi kullandıkları motosiklet ve kategorileri de farklı. Hayat görüşü faklı, kimi ehliyetsiz kullanır kimi kask takmaz, kimi kuralcıdır, kimi gözükaradır, kimi tedbirlidir, kimi romantiktir, kimi kazmadır, kimi beyefendidir. Bu durumda 25.000 kişinin birbiriyle iyi anlaşması mümkün olmaz tabii ki. Tartışma da olacaktır, insanlar konuşur, tartışır... Ama insanca...

vada330ci´isimli üyeden Alıntı

Tüm bu söylediklerini farkındamısın bilmem ama tek bir sitede paylaşıyoruz arkadaşım. Senin kardeşlik anlayışın biraz farklı herhalde. Eğer bu sitede bişeyler yazan okuyan arkadaşlar varsa içlerinde birazcık konuyla ilgili duygusu olan arkadaşlardır onlarda bir nevi kardeşlik ilişkisi altında hislerini paylaşıyorlar iyi yada kötü. saygı duymak gerek. Ozaman herkes bir site kursun paylaşsın dertlerini Yamaha cılar RR ciler içki içenler içmeyenler yeniler eskiler vs.vs. ne dersin?

Vada330ci, söylediklerimin tabii ki farkındayım... Benim kardeşlik anlayışım değil, belki de herkesin kardeşlik anlayışı farklıdır... İstersen bir "kardeşlik" başlığı açalım, herkes kardeşlik anlayışını tanımlasın, o zaman görelim 25.000 kişinin hepsi de aynı senin kardeşlik anlayışına mı sahip... Çok seslilik iyidir, neden tepki gösterdin anlamadım... Bak "pazer" arkadaş ne yazmış; demek ki sadece ben böyle düşünmüyormuşum... pazer'in önceki sayfadaki mesajını aynen kopyalıyorum;

Pazer demiş ki;
... Sadece dillere çok dolanan bir konu beni inanılmaz derecede rahatsız ediyor.Konu şu: "Bütün motosiklet kullanıcıları kardeştir".
Ben bu ifadeye katılmıyorum.Bundan iki sene önce gayet pozitif duygularla bu ifadeye katılıyor ve inanıyordum ama daha sonra gördüklerim ve yaşadıklarım, bu ifadenin tamamen bir deli saçması olduğunu kanıtladı.Cigeri beş para etmez,ahlaki değerleri tamamen çökmüş,yaşının adamı olamamış motosiklet kullanıcılarıyla ortak organisazyonlarda bulundum ve onları tanıma fırsatı buldum. Benim sorum basit. Sadece motosiklet kullanıyor diye bu tarz insanlar benim kardeşim olabilir mi?ASLA!!!

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Daha önce forum'da bu "kardeşlik" meselesinden bahsetmiştik... İşte ne demek istediğimi anlıyor musunuz? "Kardeşlik" konusunu tartıştığımız arkadaşlar size söylüyorum, işte ben bu tip insanlarla (ırkçılık yapanlar, iki turiste kin ile bakanlar, din ve atatürk'çülüğü kutuplaştıranlar) sırf motora biniyor diye "kardeşim" mi sayacağım?

evet haklısın artık gayet iyi anlıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar