Norveçli İki Motorcu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cidden durumları zor gözüküyor.Herhalde bir gezginin başına gelebilecek en kötü şey gezisini elde olmayan şartlardan yarıda kesmektir.Üzüldüm.

Türkiye'ye gelmeyi planlarına koymamaları çok normal.. Bunu detaylıca anlatmaya gerek yok herhalde. Önemli olan öyle ya da böyle geldikten sonra nasıl izlenimlerle ayrıldıklarıdır... Vay efendim planlarına neden Türkiye'yi almamışlar defolsunlar vs vs gibi yaklaşımlar ve bu tip düşünceler ülke ekonomisine ve tanıtımına balta vurmaktan başka birşey değildir.

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Adamlar bir gezi organize ediyorlar hatta sitelerinde haritaya varıncaya kadar yayınlıyorlar Türkiye'yi gezmeyi nedense düşünmüyorlar! ama kader yollarını İst.'a düşürüyor hatta yardım görüyorlar. Arkadaşlar hristiyan dünyası gezi planlarında kesinlikle Türkiye'yi es geçmez hele ki Ege bölgesini hayatta es geçmez tarihi mirasları onlar için kutsal pekçok yer var. Es geçiyorlarsa vardır bir hikmeti. Açıkcası bu adamları tanımıyorum istisna olabilirler ama ben Norveç'in pkk terör örgütünü terörist olarak kabul etmediğini ve kürt davalarına büyük dikkat gösterdiğini unutmuyorum. Adamlarda zaten doğuya söyle bir girip çıkacaklarmış, şansa bak. Yaşın yanında kuru da yanar hiç kusura bakmasınlar motosikletli diye önüne geleni kardeş ilan edemeyiz. Bize dostluk göstermeyen adamlara hatta düşmanlarımızın sırtını sıvazlayan adamlara bırakın da biraz şüpheli bakalım. Hata onların onlar ilişkileri düzeltecekler.

Lübnan'da.Filistin'de yaşananlara hepimiz isyan ediyoruz,üzülüyoruz değil mi?Peki kaçımız ya bu adamlar Birini Dünya Savaşı'nda bizi arkamızdan vurdu,70'li ve 80'li yıllarda ASALA'ya kendi topraklarında kamp verdi,besledi diyoruz.Kacımız yine bu yıllarda kac tane komunist terorist'in(Deniz Gezmiş,Cengiz Çandar aklıma gelen örneklerdir.) bu ulkelerdeki kamplarda eğitim gördüğünü biliyor.İsrail'in sayesinde bu kamplara operasyon yaptığımızı kimler biliyor?Yakın zamanda ise PKK'nın Lübnan'da kamplarının olduğunu kim inkar edebilir?
Şimdi bu bilgiler ışığında Lübnan'da Filistin'de yaşananlara göz yumabilir miyiz?ASLA!!!
Bütün motorcuların kardeş olup,olmamasıyla alakası yok olayın.Olay tamamen zor duruma düşen bir insana yardım edip,etmemekle alakalıdır.Yardım edebiliyorsan buyurun,ama yardım etmek istemiyorsanız da başlığı sulandırmayın.

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Başlığı sulandıran sensin arkadaşım adamların zorda kaldığı yok aylık mali bütçeleri 1000 dolar mış zaten Türkiyede zorluk çekmiyorlar tek dertleri İran vizesini alamamak onuda bırak İranlılar düşünsün elin Norveçlisi gezemiyor diye kendimi gerecek değilim. Üstelik dediğim gibi yakın zamana ait Hükümetlerinin bize muhalifliği var. İki zorda kalan Norveçli!!! de buna benzer tablo çiziyor. Yok lübnan yok Filistin diye konuyu sulandıran asıl sensin İsrail yaralı parmağa boşa su dökmez güçlünün yanında yer alır o kadar ayrıca ülkeler arası dostluk olmaz bunu bilin ama açık açık Avrupa Parlamentosunda ben pkk yı terörist olarak tanımam diyen adama önyargılı olurum onlarda gezilerinde Türkiye ye yer vermeyerek bu önyargıyı haklı çıkartırlar ancak. Bırakın bu kardeşlik, iyiniyet masallarını açın gözünüzü karşımdaki düşmanlık yaparken kimseye iyi davranacak değilim ettiklerini çekecekler. :silent:

Başlığı sulandıran sensin arkadaşım adamların zorda kaldığı yok aylık mali bütçeleri 1000 dolar mış zaten Türkiyede zorluk çekmiyorlar tek dertleri İran vizesini alamamak onuda bırak İranlılar düşünsün elin Norveçlisi gezemiyor diye kendimi gerecek değilim. Üstelik dediğim gibi yakın zamana ait Hükümetlerinin bize muhalifliği var. İki zorda kalan Norveçli!!! de buna benzer tablo çiziyor. Yok lübnan yok Filistin diye konuyu sulandıran asıl sensin İsrail yaralı parmağa boşa su dökmez güçlünün yanında yer alır o kadar ayrıca ülkeler arası dostluk olmaz bunu bilin ama açık açık Avrupa Parlamentosunda ben pkk yı terörist olarak tanımam diyen adama önyargılı olurum onlarda gezilerinde Türkiye ye yer vermeyerek bu önyargıyı haklı çıkartırlar ancak. Bırakın bu kardeşlik, iyiniyet masallarını açın gözünüzü karşımdaki düşmanlık yaparken kimseye iyi davranacak değilim ettiklerini çekecekler. :silent:

bıyıklı daha fazla yorum yazıp aynı şeyleri tekrarlama istemiyorum sen yazacaklarımı özetliyorsun:cat:

Lübnan'da.Filistin'de yaşananlara hepimiz isyan ediyoruz,üzülüyoruz değil mi?Peki kaçımız ya bu adamlar Birini Dünya Savaşı'nda bizi arkamızdan vurdu,70'li ve 80'li yıllarda ASALA'ya kendi topraklarında kamp verdi,besledi diyoruz.Kacımız yine bu yıllarda kac tane komunist terorist'in(Deniz Gezmiş,Cengiz Çandar aklıma gelen örneklerdir.) bu ulkelerdeki kamplarda eğitim gördüğünü biliyor.İsrail'in sayesinde bu kamplara operasyon yaptığımızı kimler biliyor?Yakın zamanda ise PKK'nın Lübnan'da kamplarının olduğunu kim inkar edebilir?
Şimdi bu bilgiler ışığında Lübnan'da Filistin'de yaşananlara göz yumabilir miyiz?ASLA!!!
Bütün motorcuların kardeş olup,olmamasıyla alakası yok olayın.Olay tamamen zor duruma düşen bir insana yardım edip,etmemekle alakalıdır.Yardım edebiliyorsan buyurun,ama yardım etmek istemiyorsanız da başlığı sulandırmayın.

Pazer, sen de benim yazacaklarımı özetlyorsun, seni alkışlıyorum.... :cat:

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650

:cat: :cat: :cat:
düşüncelerimin çoğunu destekliyorsun bıyıklı
zaten almış başını bir kibarlık furyasıdır gidiyor
aman kimseye laf etmeyelim, aman şu aman bu
bir gün bir bakıcaz ki bizim kibarlık yaptıklarımız hayatlarını yaşıyor, biz ise çoktan b..k çukuruna itilmişiz

İki tane Norveçli motorcu ülkemizden geçecek,yardım etmek isteyen var mı diye sorulan bir başlıkta gelen cevaplar cidden hayret verici.Bumudur sizin motorcu kardeşliğiniz?İkinci Dünya Savaşı'nda ülkenimi işgal etmeye kalktı İskandinav ırkları?
Başlık belli.Yardım etmek isteyen var mı diye soruluyor.Kimse sana Norveçlileri sever misin diye sormuyor?Hemen alakasız cevaplar.Ben Norveçlileri sevmem.Sevmezsen,sevme ama bunun yeri burası değil.Biri de oradan gaz veriyor.Türkiye'yi teğet geçeceklermis son anda Türkiye'ye girmişler.O da mecburiyettenmiş.Ne mecburiyeti?Ukrayna'da iç savaş var da,bizim mi haberimiz yok?Üstelik son anda insanlar gezi rotalarını değiştirebilirler.Bunun için abuk sabuk laflar etmeye gerek var mı?En son mesajta ise bu Norveçli arkadaşlar önyargılı olmakla suçlanmış.Pes yani.Yargıladınız,sevmediniz ve hükmü verdiniz.

hocam yüreğine sağlık içimden geçenleri klavyeden döktürmüşsün.

Bazı ülkelerde TÜRKİYE mi öcü gibi gösterir propoganda
yapıyor şerefsizler. Adamlarda çekiniyor tabi doğal olarak.
Geldikleri zamanda vay be neymiş diyorlar.Biz böyle bilmiyorduk
diyorlar.:pr: :pr:

"Bazı ülkelerde.." diyorsun ama kendi ülkemizde de kendimizi öcü gibi göstermemize yardımcı olan zihniyetler de yok değil.. Geldikleri zaman şansları varsa bu tip zihniyetlerle karşılaşmaz yabancı turistler, ülkelerine memnun dönüp Türkiye'mizi ve Türk'leri arkadaşlarına güzel anlatırlar da bizim ülkemiz de içine kapanık dış dünyadan soyutlanmış ülkelerden biri haline gelmez. Irk, dil, din kavgaları modern dünyanın kanayan yaralarından biri.

norvaçli karen fog da motor hastası çıksa ve istanbulda bir şekilde yardıma ihtiyacı olsa demekki siz onada motorcu bu kardeşimiz diyerek yardım edeceksiniz bu yazdığım olası değil ama örnek teşkil etmesi için yazdım

bu kitabı okumanızı tavsiye ederim:
http://www.pandora.com.tr/urun.asp?id=85126

ayrıca o kıdının yaptıkları onu bağlar norveç halkı ile proglemimiz yok kardeşimizde diyecek bazıları resmi okullarında ülkemizin doğusunu kürditan,ermeni soykırımı yapmış bir ülke olarak tanılıyoruz onlar tarafından halkı genelde türkleri sevmez

ha birde bir arkadaş ülkenimi işgal etti demişdi onuda açıklıyayım iş siyasi bir konuya dönmesindiye ayrıntıya girmemiştim
1700 'li yıllarda osmanlı gemileri norveçde dahil olmak üzere baltık denizine kıyısı olan ülkelerden ve şimdiki adı izlanda olan ülkeleden saraya kadın almıştı bunun çok ilginç gerekçeleri var itiraz edecek arkadaşlar körü körüne itiraz etmeyip araştırsınlar bu yapılan doğru yada yanlış sorgulamıyorum ama izlandalı bir arkadaşım bana bu olaydan bahsetmişti ve araştırdığımda doğru olduğunu gördüm

sonuç geçmiş yüzyıllardan kalan kin onlarca devam halen ediyor avrupanın milletleri geçmişini sorgulayıp yaşatıyor sadece biz bunu yapamıyoruz bize geçmişimizi unutturmaya çalıştırıyorlar malesef

yüzyıllardır topraklarımızda yaşayan ermeni,rum,kürt(aralarında iyi olanlarda vardır mutlaka) gibi türk olmayanlara ve de komşularımıza çok misafirperver davrandık.onlarda misafir oldukları yerleri sahiplenmeye kalktılar. evimize sahip çıkalım.
norveçliler zorda kalmış (bana ne) yol gösterelim:
1-evinize dönün
2-iran bizim gibi misafirperver değil,çünkü sizin pisliklerinizi biliyor,tarihleri unutmuyorlar ve en zayıf olduklarında arkalarından vuracağınızı biliyor ve o yüzden sizi istemiyor.vazgeçin bu sevdadan
3-illa da singapura gidecez diyorsanız,dünya yuvarlaktır,istanbuldan hep batıya giderseniz singapura varabilirsiniz.

Bu tip bir durumda ülke politikilarını işin içine sokmanız ne kadar kompleksli olduğunuzu gösteriyor. Adamların nereli olduğunun ne önemi var ki, sen adamı değil ülkesini yargılıyosun. Halbuki bu adamlar 2 gezgin, geziyolar içinden yardım etmek geliyosa edersin, etmezsen etmezsin. Bu kadar saçma bi şekilde yargıya ve hüküme varmaya ne gerek var?

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
aynen öyle ukranya üzerinden gideceklerini belirtmişler fakat plana sağdık kalmayarak ülkemize giriş yapmışlar sevmemekde haklıymışım :)

bence onlar da senin onları sevmediğini bildikleri için buradan geçmek istemediler ama zorunlu olarak yolları düştü buraya diye düşünüyorum

yüzyıllardır topraklarımızda yaşayan ermeni,rum,kürt(aralarında iyi olanlarda vardır mutlaka) gibi türk olmayanlara ve de komşularımıza çok misafirperver davrandık.onlarda misafir oldukları yerleri sahiplenmeye kalktılar.

siyasi bir tartışmanın içine girmek istemem ama o saydığın grupların bu topraklar üzerindeki geçmişleri kaç yıla dayandığına bakıldığı zaman kimin misafir kimin evsahibi olduğu tartışılır hatta tartışılmaz bile. ve tartışmak gereksiz de aslında bir arada yaşamak der ve son noktayı koyarım. nokta.

Son düzenleme:
bütün norveçliler,tıpkı tüm amerikalılar ya da tüm almanlar gibi daha da tüm dünya ülke insanları kendi ülke menfaatleri söz konusu olduğunda aynı şeyi düşünür ve aynı şeyi yapar.(ama türkler misafirperverdir.) adamları dövelim demedim, ben yardım etmem, sen istiyorsan et. ben konuşmak zorunda kaldığım her yabancıya tarihimizde bize bir şerefsizlik yapmışlarsa kibarca yaptıklarını hatırlatıyorum. önemli olan tepki vermek değil, tarihimizi unutmadan kontrollü davranmak. zavallı iki gezgin olayı biraz demagoji oluyor.

çanakkale şehitlerini anma töreninde 'dedemi öldürdünüz' diye hiddetlenen bir yeni zelandalıya bir türk subayı şöyle demiş:'dedenin ne işi varmış bu topraklarda ?'

800 yıldır biz bu topraklardayız, ama bilemiyorum

siyasi bir tartışmanın içine girmek istemem ama o saydığın grupların bu topraklar üzerindeki geçmişleri kaç yıla dayandığına bakıldığı zaman kimin misafir kimin evsahibi olduğu tartışılır hatta tartışılmaz bile. ve tartışmak gereksiz de aslında bir arada yaşamak der ve son noktayı koyarım. nokta.[/QUOTE]

Son düzenleme:
yüzyıllardır topraklarımızda yaşayan ermeni,rum,kürt(aralarında iyi olanlarda vardır mutlaka) gibi türk olmayanlara ve de komşularımıza çok misafirperver davrandık.onlarda misafir oldukları yerleri sahiplenmeye kalktılar. evimize sahip çıkalım.

Son yaptığım araştırmalardan sonra ; GERÇEKTEN ::plus1:: demekten başka seçenek kalmıyor!

Arkadaşım ::plus1::

hatta daha ayrıntıya girersek 1071 malazgirt zaferinden sonra anadoluya,1400 lü yıllarda avrupaya(1573'te istanbulun fethi) adım atmışız. ha acaba biz aldığımızda buralarda kimse yaşamıyor muydu. evet anadoluda bir çok yabancı yada senin yorumunla yerli yaşayanlar vardı. ama o dönem devletler fetih yoluyla gelir elde ediyordu.

sence amerikalı diye bir ırk varmıydı dünyada: yoktu. amerika adı amerikayı keşfeden denizci amerika vespuci nin adını aldı. amerikalıların kökeninin çoğunluğu almandır.amerikada ki yerlilerin (kızılderililerin) tamamı western filmlerinden öğrendiğimiz kadarı ile kötü insanlardır ve kafa derisi yüzmeyi çok severler.
yani anlatmak istediğim; tamam norveçliler aç kalırsa doyuralım, kötü muamele yapmayalım.ama onlar kim ki MT seferberlik oluştursun. zaten adamların ülkeleri çok zengin, kendi elemanlarına sahip çıkarlar. biz niye her fırsatta türklerin iyi olduğunu gösterme fırsatlarını değerlendirmek zorundayız.
düşün ki motorunla kıbrıs rum kesimini girdin ve motorun arıza yaptı. bence düşünme bile...

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
aslında cevap yazmak istemiyorum. eğitim durumunu, yaşını merak etmiyorum,

bugüne kadar kaç tane ülke gezdiğini, kaç amerikalı ile, kaç rum ile, kaç alman

ile sohbet ettiğini de merak etmiyorum, hatta yurtdışına çıkmayı boşver,

buraya gelen kaç turistle oturup onların senin hakkında ne düşündüğünü sorup

sormadığını hiç merak etmiyorum, ilkokul sıralarında öğrendiğin resmi basma

kalıp bilgiler dışında merak edip başka kitaplar okudun mu bunu hiç mi hiç

merak etmiyorum. merak ettiğim şu: o bahsettiğin western filmlerini izleyip

nasıl olur da kızılderililerin tamamının kötü insanlar olduğu fikrine kapıldın.

halbuki o filmlerin hemen hemen hepsinde anlatılan şey, aç ve gözleri altından

başka birşey görmeyen soluk benizlilerin nasıl gelip, huzur içerisinde yaşayan kızılderilileri

topraklarından ettiğidir...

o saydığın grupların bu topraklar üzerindeki geçmişleri kaç yıla dayandığına bakıldığı zaman kimin misafir kimin evsahibi olduğu tartışılır hatta tartışılmaz bile.

o zaman ev sahipleri olması gereken toplulukları yazarmısın merak ettim madem tartışılmıyacak kadar belirgin bir konu birde bilginin kaynağını söylermisin ?

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
o zaman ev sahipleri olması gereken toplulukları yazarmısın merak ettim madem tartışılmıyacak kadar belirgin bir konu birde bilginin kaynağını söylermisin ?

anlatsam da anlayacağını sanmıyorum çünkü önyargılarla hareket ediyorsun görebildiğim kadarıyla ve anlatacaklarım seni sadece sinirlendirir o yüzden hiç girmeyelim yukarda da yazdığım gibi polemiğe girmek istemiyorum

istediğin kadar bilgili ol, söylediklerin karşındakinin anlayabildikleri ile sınırlıdır (mevlana)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar