selam..ben şubat ayında kapora verdim, ilk partide de makinemin gelmesini bekliyorum..makineyi hiç görmeden, dokunmadan -ama ölçüleriyle ilgili oldukça kapsamlı bi çalışma yaparak- satın aldım, ama fuarda görünce, üstüne oturunca ne kadar isabetli bir karar verdiğimi anladım..şimdi tüm giyim kuşam aksesuarım hazır, sadece motorumu bekliyorum sabırsızlıkla..
neden bu fiyatlarda 2. el daha güçlü, daha kalın, daha albenili bi makine araştırılmamasına şaşıran arkadaşlara sormak isterim : aldığım eğitimlere rağmen motor tecrübem kısıtlı ve bu benim ilk motorum olacak, şimdi sizce bütçemin elverdiği en güçlü, en canavar makineyi mi almalıydım, yoksa bütçemin elverdiği en makul başlangıç makinelerinden birini mi almalıydım? ya da soruyu bi de şöyle soralım: misal €5,500 değil de bir şekilde €15,000 bütçem olsaydı, daha yolun başında bir motorcu olarak gidip Hayabusa mı alsaydim? lutfen bu kadar kapsamli bi paylasim sitesinde yazdiklarimiza daha dikkat edelim, ben Allaha çok şükür bu çok iyi düşünülmemiş yorumları/önerileri nasıl değerlendireceğimi biliyorum, ama satınalma kararlarında bu önerilerden etkilenecek ve gidip tehlikeli başlangıçlar yapacak arkadaşlar olabilir..lütfen laflarımızın ucunun nerelere gidebileciği sorumluluk duygusuyla yorumlarımızı yazalım.
bu arada makineyle ilgilenen arkadaşların bilgisi için, mayıs-sonu teslim edileceği ifade edilen parti ilk partidir ve bildiğim kadarıyla 20-25 makine içermekte..ve z-moto tarafından söylenenler doğruysa bu parti fuar bittiğinde komple satılmştı..
sonraki parti için ise -ne kadar doğrudur bilemem ama- temmuz ayının zikredildiğini duydum..
yakıt göstergesiyle ilgili olarak da, eğer türkiyeye gelecek modelin göstergelerinde bir değişklik yapılmayacaksa -ki yapılacağını sanmıyorum- eski kasa ninja250 'lerdeki ısı göstergesinin yerini alan oldukça büyük bir yakıt göstergesi var..
hyoGT250R ile kıyaslanmasına gelirsek, EURO'nun son dönemdeki atağı olmasa aradaki fyat farkı 1,000YTL civarındaydı, şimdi ise yanılımıyorsam 1,500YTL civarlarında..ben Hyo da baktım, inceledim, kullanıcılarına güle güle kullanmalarını dilerim, kesinlikle bir polemik yaratmak istemem, herkes sevdiği motora binsin, her daim mutlu olsun, ama ismini vermeyeceğim bi hyo bayisinin bizzat kendisinin ifadesiyle malzeme kalitesi asla bir kawa düzeyinde değil.. ayrıca marka algısı, 2. el değeri, vs. konularındaki başarısı tartışmaya açık..bu durumda 1,000-1,500YTL daha fazla verip hiç olmazsa endüstrideki rüştünü ispatlamış 4 japondan birini tercih etmiş olmak çok mantıksız gelmiyo bana..bu tamamen benim görüşüm, benim tercihim..
son olarak da YZF125 ile ilgili olarak, evet dizayn olarak gerçekten çarpıcı (R6'dan ayırdetmek zor) fakat sadece €1,000 tasarruf etmek için tek silindirli ve de 125cc bi makine almak daha makul gelmedi bana..zaten YZF125 'in fiyatlandırılması bence çok mantıklı değil, zira aynı sınıfta CBR125'i ele alın, tamam kabul YZF125 CBR125'ten çok daha iyi bi makine ama kimse kusura bakmasın CBR125'ten 4,000 YTL daha fazla fiyatlandırılacak kadar da değil..
netice olarak, yurtdışındaki pek çok araştırma/değerlendrme çalışmalarını da görmüş/okumuş biri olarak, benim gibi başlangıç seviyesindeki ve de racing heveslisi arkadaşlara diyeceğim, ninja 250 türkiye pazarındaki bence en iyi seçim olmaya adaydır..
inşallah makine hayırlısıyla bir teslim olsun da, kullandıkça da değerlendirmelerimi paylaşırım..
selamlar..