- Konu Yazar
Arkadaşlar nikelajlı jantım , üzeri ıslak bırakıldığı için pas gibi küçük küçük lekeler yapmış ve jant eskisi gibi parlamıyor . Bunun bir ilacı varmı kremi falan . Nikelaj yada kromaj kaplatma dışında
envai çeşit nikelaj ve kromaj parlatıcı var hocam bi araştır en iyisi hangisiyse güzel bi ovalama sonucunda lekelerden kurtulucağına eminim:cat:
bende parlatıcı mevcut zaten benim amacım üzerinde ki pas ı kaldırmak alttakı madene ulaşmak
bendeki boza kıvamındaki krem bunu yapıyo zaten egzozda yada bu gibi yerlerde yapışıp sıcaktan oraya oturan zift ayakkabı lastiği ıvır zıvır ovalayarak söküyo ama pas üzerinde hiç denemedim:cat:
kavilden bahsediliyodu forumda belki o senin işini görebilir:silent:
bir kutu kavil bitti ama fayda etmedi
slm.koçtaş ta METYLAN diye bir metal parlatıcı var tüpü 5.5 tl al temiz bezle ovala sonuç alırsın kanımca.
Sigara jelatinini paketten çıkarıyosun
Üzerine biraz cif döküp başlıyosun silmeye
Lekeler çıkınca en son parlatıcı ilede parlatırsın bişeyi kalmaz![]()
jantları nasıl nikelaj kaplatırız peki ? kendimiz yapabilirmiyiz ? ybr'ye uygulasam mesela :cat:
bence sanayiye götür motoru, herhangi bir boyacıya. jantlara pastayı sürüp yaysınlar, sonra da spiralle üzerinden bir güzel geçti mi hiç bişeyi kalmaz. ışıl ışıl yanar jantın :cat: