evet arkdaslar guzel bir polemik baslamıs, temennim seviye korunur ve sayafalarca ilerler, her birey fikirlerini özgür iradesiyle ve saygılı üslubuyla diğerleriyle paylasır...
şimdi gelelim ana mevzuya; arkadaslar öncelikli olarak grup, egelenmek, keyif, özgürlük gibi kelamlardan kimin ne anladığıdır olan!
evet sitemizde bir takım gruplaşmalar vardır ve cok dogal olacaktır! kimse diğerlerine göre daha fazla sevdiği vakit gecirmekten haz aldığı insanlarla takılıyor ya da organizasyonlar yapıyor diye suclanamaz! ya da sevmediği organizasyonşara, keyif almayacağı toplantılara katılmıyor diyerek de ayıplanamaz. hemen hepimiz aklı selim, yasını basını almış ya da almaya kolaylamıs insanlarız. zamanında atalarımız ne güzel demiş: "her koyun kendi bacağından asılır!" işte işin özü de budur, herkes kendi yolunu sececek ve o yolda kendine en uygun adımlarla ve hızda gidecektir... şimdi işin ayyuğuna ya da rahatsız edici boyutuna gelecek olursak, ki ben bu boyutu daha goremedim-iyiki göremedim!- grupların keskin sınırlarla cizilip, hoşgörü boyutlarının dısına tasan bakıslar kazanmasıdır! ki bir daha belirtiyorum sitemizde ben boyle bir şey görmüyorum ve herkes kendini bilen sakin ve akıllı tavrıyla ilerlerse bu boyuta da cıkılacagını sanmıyorum!
hülasa grup fikrinden eger ki biz bir arada olmayı,palasmayı anlıyorsak hiç bir sorun yaşanmayacaktır! eger ki grup fikrinden düşmana ya da sevilmeyene karsı kurulmus bir ittifağı anlıyorsak işte bu noktada durup geri cook buyuk adımlar atılmalıdır!
demokratik ve acık fikilir olalım, özgür ve saygılı olalım, fikirlerimizde hoşgörüyü asla dısarıda bırakmayalım arkadaslar. illaki farklı düşünenler, farklı keyif alanlar olacaktır -ki olamlıdır da-, lütfen grupları nasıl telakki ettiğimizi ve grupların kendini nasıl addettiğini iyi idrak edip bunun ayrımına iyi varalım!
ben su an sitemizde olan olusumları cok dogal ve normal karsılıyorum ve benim gruptan anladığım kadarıyla da tehlike ya da çatışma yaratacak olusumlar sezmiyorum! ancak burada sunu da belirtmek istiyorum ki grupların içerisinden ya da dısarıdan üslup adap bilmeyenlerce bu gruplar bu yola itilmeye calışılacaktır illaki, bunun için de herkesi sakin ve mantıklı olmaya davet ediyorum! lütfen provake olup kalplerimizi kırmayalım birbirimizin!
su an var olan olusumlar herkese acıktır, kimse hiç birine dahil olmak zorunda degildir, ya da dahil oldugu için diğerleriyle bir olamayacak da değildir!
unutmayın önemli olan her zaman herkesin bir olması değil, gercekten gerektiği zaman bir olamasıdır! -boyle bir durumda da tüm MTnin sırtsırta- omuzomuza olabileceğine yürekten inanıyorum-
herkese sevgiler saygılar...