"her sorgucun kismeti umdugu cevaplar olsaydi, sormanin ne anlami kalirdi"
(franz fon darma)
ben asya filmleri izlemezden ve bazi ulkeleri gidip gormezden once su "turkler asyadan" hikayesine inanirdim.
ama bu iki cesit deneyim bunu pek gecerliligi olmadigi fikrini uyandirdi bende.
hep boyle diyorum ama yine diyim. ne desem ki?
gordugum kadariyla yabanci ulkelerde bulunan turkler beyaz yada mavi yaka bulunduklari memleketi sevmiyorlardi.
oralarin insanlarina da turkleri sordum. cesit cesit sey anlattilar. hatta bir ulkede, sakin dediler "abc" sehrine gidersen turkum deme. ve bunu birden fazla kisi cok ciddi ciddi soyledi.
benim de kimi terazilere gore oldukca "macerali" deneyimlerimi dinleyenler oldu.
oralarin insanlari heycanla alkisladilar.
turkler de soyle dedi: "yaaaa anladinmi turkiyenin degerini"
bu abilerden bir tanesi alacagi cevaptan o kadar emindi ki: ben cevap vermeyince pek bir allak bullak oldu.
insanligin inanilmaz derecede ortak yonleri var. belki ondan daha az da farkliligi? ama farklar kucuk de olsa, her kulturu birer okcu gibi hayal edersek, menzil ne kadar uzunsa herkesin "vardigi yer" de o kadar farkli olacaktir/olmaktadir.
nazarimda turkiye cok ozel bir ulkedir bazi acilardan. onun yetistirdigi, ve yetistiremedigi insanlar da oyledir -her tezgahta belli bir miktarda hata payi vardir degil mi?-.
dolayisiyla soru zor bir soru.
bilmem cevap olabildi mi?
baska guzel bir soru daha var "kim sardi bu isi basimiza" onu yazasim var ama belki sonra.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:32 ----------
tabi bi de her seyi cok kesin ayirmamak lazim. tezgahin yaptigi hatalarla mucize yaratma gucu var midir?
belki de vardir?
ben bilemem kocam bilir

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:46 ----------
bir su videodaki elemanlari acayip sevdim. adam diyor ki dosdogru ve acikca ben "amele" olacagim. tum replerim bu arkadaslara
kim sardi bu doktorlugu muhendisligi basimiza?