Skullhunter,Forrap,Eyong falan da kusura kalmasin.
Savunulmaya ihtiyacı olan bir konu değil, fakat Türkçe kullanmaya özen gösteren biri olarak açıklamak istedim.
Eyong bir kaplama çeşididir, gül kiraz dilbudak meşe kayın gibi. Afrika kökenli bir ağacın kaplamasıdır, işimle alakaladır. Siteye üye olurken gözüme ilk çarpan maddenin adıdır. Kullandığımız bir çok kelime gibi öztürkçe değildir, fakat dilimizde başka bir karşılığı olmadığı gibi bahsettiğim maddeyi Türkiye'de herkes bu isimle anar.
Bu arada bir çok tanıştığım insan nickimi (rumuz yazsam anlamayan gençler olacağına inanıyorum

) ingilizce telafuz etmeye çalışır. Bu güne kadar kimseyide uyarmadım çünkü bir önemi yok, ama yeri gelmişken söyleyeyim
iyong ,
iyang filan değil, baya dümdüz türkçe
Eyong yazılır ve okunur.
Resim göstermek için bir arama yaptım şimdi, fakat eskiden eyong yazınca bahsettiğim ağaç ve kaplama resimleri çıkarken şimdi bir herif türedi karşıma.
Gerçi bu adamda biraz kaplama gibi
Futbolcuymuş, wikide hakkında bilgiler var. Banada benziyor biraz
Ben bu nicki alırken bu adam kısa donla top koşturuyodu herhalde
Bunun sayesinde öğrendim ki Eyong afrikada yaygın bir isimmiş. İnsan çocuğuna ağaç ismi takar mı yahu, bizde varmı meşe gürgen kayın gibi isimler?
Biraz düşününce farkettim ki Türkçe'de çok güzel ağaç isimleri var, bunlardan isim olur ki :mrgreen:
Bi çay daha içince kendime gelmeye başladım,
Akasya
Kiraz
Selvi
gibi isimleri zaten kullanıyoruz, birde Afrikalılara çemkirdim ağaçtan isim mi olur diye
Ne bileyim ağaç diyince aklıma Meşe, Köknar Gürgen filan geldi