Neden Takma isimlerimizi (nick) alırken yabancı kelimeler veya ifadeler kullanırız ?

benimki yabancı bişey değil Emin MeRT büyük harflerin birleşimi..bu sayede 4 harf kardayım..:p

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
sirf sen tanıma diye senle yüz göz olmamak için :p

yahu nicki yabanci olmayanlar neden yabanci degil diyolar?anlayabilmis deglim arkadas konuyu bilmem kac yilinda nicki yabanci olanlara sormak icin yapmis:cat:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Skullhunter,Forrap,Eyong falan da kusura kalmasin.

Savunulmaya ihtiyacı olan bir konu değil, fakat Türkçe kullanmaya özen gösteren biri olarak açıklamak istedim.

Eyong bir kaplama çeşididir, gül kiraz dilbudak meşe kayın gibi. Afrika kökenli bir ağacın kaplamasıdır, işimle alakaladır. Siteye üye olurken gözüme ilk çarpan maddenin adıdır. Kullandığımız bir çok kelime gibi öztürkçe değildir, fakat dilimizde başka bir karşılığı olmadığı gibi bahsettiğim maddeyi Türkiye'de herkes bu isimle anar.

Bu arada bir çok tanıştığım insan nickimi (rumuz yazsam anlamayan gençler olacağına inanıyorum :) ) ingilizce telafuz etmeye çalışır. Bu güne kadar kimseyide uyarmadım çünkü bir önemi yok, ama yeri gelmişken söyleyeyim iyong , iyang filan değil, baya dümdüz türkçe Eyong yazılır ve okunur.

Resim göstermek için bir arama yaptım şimdi, fakat eskiden eyong yazınca bahsettiğim ağaç ve kaplama resimleri çıkarken şimdi bir herif türedi karşıma.

Gerçi bu adamda biraz kaplama gibi :p

280px-Eyong-Enoh.jpg

Futbolcuymuş, wikide hakkında bilgiler var. Banada benziyor biraz :)

Ben bu nicki alırken bu adam kısa donla top koşturuyodu herhalde :p

Bunun sayesinde öğrendim ki Eyong afrikada yaygın bir isimmiş. İnsan çocuğuna ağaç ismi takar mı yahu, bizde varmı meşe gürgen kayın gibi isimler?

Biraz düşününce farkettim ki Türkçe'de çok güzel ağaç isimleri var, bunlardan isim olur ki :mrgreen:

Bi çay daha içince kendime gelmeye başladım,

Akasya

Kiraz

Selvi

gibi isimleri zaten kullanıyoruz, birde Afrikalılara çemkirdim ağaçtan isim mi olur diye :D

Ne bileyim ağaç diyince aklıma Meşe, Köknar Gürgen filan geldi :p

Son düzenleme:
vasco da benim göbek adım :p

Forumda psikolog da varmis.:)

Kusura kalmayalim madem.

Skullhunter,Forrap,Eyong falan da kusura kalmasin.

Diger yabanci nick kullanan arkadaslar da kusura kalmasinlar.
Hepimiz, ozenti,baski altinda buyumus ve bu yolla kendimizi tatmin eden kisileriz.
Musti sen de kusura kalma.

sen nasıl horoz'a özendin acaba ben onu dusunuyorum :D

Son düzenleme:
neyse bende yırttım :mrgreen: yabancı desem kimse inanmaz
demirgursel:gürsel demir:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bence internettediki isim yada nik international olunca ister istemez degisir yani INTERNET demek INTERNATIONAL NET yada network , bu dünya çapinda baglanti ve biliyoruzki INTERNATIONAL ana dil INGILIZCEDIR bu nedenle baska dil kullanilmasi normaldir , egerki sadece Türkiye sinirlariyla kalacak isek Türkçe olmalidir ama Dünya'ya açilacaksak o zaman Dünya dili seçilmelidir bu nedenle bir sakinca görmem..

her şeyin en kalitelisi en güzeli avrupada amerikada ee biz de özeniyoruz bence.
mesela izmir de bir aykkabı firması açılmış (ismi tam bilemiyeceğim sallıyorum) mesela ahmetoğlu ayakkabıcılık diye açmışlar kaliteli ayakkabı üğretiyorlan ama iflasın eşiğine gelmiş firma. ama sonra firma ismini değiştirmişler örneğin drop shoes demişler satışlar patlamış. olay bundan ibaret aynı ayakkabı halbuki

Bence internettediki isim yada nik international olunca ister istemez degisir yani INTERNET demek INTERNATIONAL NET yada network , bu dünya çapinda baglanti ve biliyoruzki INTERNATIONAL ana dil INGILIZCEDIR bu nedenle baska dil kullanilmasi normaldir , egerki sadece Türkiye sinirlariyla kalacak isek Türkçe olmalidir ama Dünya'ya açilacaksak o zaman Dünya dili seçilmelidir bu nedenle bir sakinca görmem..

Yanlış :)

Internet, Latince inter (ara, arasında) ve İngilizce Net (ağ) sözcüklerinden gelir, "(bilgisayarlar) ara(sında) ağ" anlamındadır. Uluslararası olmasıyla ilgili değildir çünkü internet ilk günlerinde (ARPANet dönemi) uluslararası değildi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yanlış :)

Internet, Latince inter (ara, arasında) ve İngilizce Net (ağ) sözcüklerinden gelir, "(bilgisayarlar) ara(sında) ağ" anlamındadır. Uluslararası olmasıyla ilgili değildir çünkü internet ilk günlerinde (ARPANet dönemi) uluslararası değildi.

Dediginiz dogrudur inter latince ara olabilir ama benim demek istedigim bu internet olayi Dünya çapinda birbirimizle konusmamizdir ve illa Türk insani olmaniz gerektirmez çünkü dünyali kim olursa olsun o da forume kayit olup bizimle yazisabilir , mesela biri ingilizce yada almanca bir konu açti ve kendisi yabanci üstelik derdini yabanci dil ile anlatti simdi modurator bu konuyu kaldirmalimi yoksa saygi duyup o dili bilen arkadaslar cevap yazmalimi ?

saygilar..

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
bende sana soruyom erhan cerrahi ne demek doktor degil nedir bu bir TARİKAT adımı yok ÖRGÜT adımı neyi temsil ediyor merak ettim cünki buda türkce bir kelime degil

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
hiç savunma yapmayacam.

şu iki kelimeyi karşılaştırın: tiger= kaplan

birincisi karizmatik
ikincisine bak: kap-lan!
kapmazsam ne olur ulennn :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar