Asıl dert başka. Çinli=Fakir itemi. Akıllarınca trollüyorlar milleti. Gözden kaçırdıkları şu; buraya akıl almaya gelen alt/orta gelir grubundan insanlar var. Onlara ayıp aslında. Neyse.
Hay ağzına sağlık.
Bir de çevrenizde ki veya burada ki abilerinize bir sorun. Kimseden para istemiyoruz kardeşim. Sırf insanlara bir katkımız olsun zarar etmesinler derdindeyiz. Bizim de elimizden gelen bu, bunu yapabiliyoruz. Alla Alla!
Asıl dert başka. Çinli=Fakir itemi. Akıllarınca trollüyorlar milleti. Gözden kaçırdıkları şu; buraya akıl almaya gelen alt/orta gelir grubundan insanlar var. Onlara ayıp aslında. Neyse.
Evet! Bu ikinci el dalgası da ayrı bir rezillik. Tanıdığımız bildiğimiz biri uygun fiyatla motorunu satmıyorsa mecburen çinliye yöneliyoruz. Ha illa çinli alınsın diye bir derdim yok. Şimdi hintliler var. İnşallah çinlileri de siler atar. Umurumda olmaz. Banan ne! Ben başta kendim olmak üzere insanların çıkarına bakarım. Bize uygun fiyatla orta kalite motor versinler de kim verirse versin.
Aynen öyle abi
2. El motor alınmaz japonda olsa alman da olsa tanıdık birinin motoru değilse alınmaz adam motorun yağını değiştirmiyor azalınca üstünden takviye ediyormuş mantığa bak sonra ön kaldırayım derken dişlileri şanzumanı bozanlarda var motorla her haltı yiyiyor sonra çok temiz kullanılmış ciğerli motor diye ilan veriyor
Japonların tekeri patlamaz,balatası bitmez,lastikleri kayma yapmaz,yağ koymak gerekmez,benzinsizde gider,düşünce parçası kırılmaz,çizilmez,yamulmaz,acemi bile olsanız kendi gider,lastikleri patlamaz,grenajları o kadar sağlam ki asla çizilmez ve kırılmaz...Motosiklet bir tutkudur.Kendi lafımı da söyleyim bari;
Motosikletin ne malı olduğu önemli değildir,kullanıcının ne mal olduğu önemlidir.Motorcu adam sadece süren değil,dilinden anlayandır...
Çünkü vereceğiniz paraya yazık olacak. Ben hep bir motosikletim olsun istemiştim. Ne olursa olsun ama bi motorum olsun. Ikına sıkına gittim çinli bi motor aldım. Neresini tutsam elimde kalıyor motor. Orta ayağa kaldırırken sol elimle gidonu sağ elimle artçı tutma kolundan tuttum. Her zamanda böyle kaldırırım orta ayağa. Çıt diye bi ses geldi baktım tutacak yer kırılmış. İnternetten fiyatına bakıyorum 50 tl diyor... Herşeyi geçiyorum grenajlara geliyim. Vidaları çok sıkınca grenaj kırılıyo az sıkınca vidalar düşüyor.. Grenaj fiyatları 50 ile 100 arası başlıyor. Buna da tamam dedik. Yağmur yağar marş almaz. Hava soguk olur rolantiye düşürene kadar canım çıkar. Amaan amaan. Almadan önce inanmıyodum burda yazılanlara da insanın bi kere burnunun sürtülmesi gerekiyormuş demekki.
Ben sizden farklı düşünüyorum.
Ucuz mal alacak kadar zengin değilim. Demiş Sakıp Sabancı.
Çin biniyorum abi ama paradan dolayı değil. CBR 250R alacak param var ama almıyorum. Niye alayım, herkesin altında aynı renk, aynı tip motosiklet. Nereye baksam aynı motosiklet. Çinli biniyorum çünkü istediğim gibi sağını solunu boyayıp modifiye edebiliyorum. Eski haline getirmek çok ucuz.
Buyur bak arkada sele yok burda;
http://i.hizliresim.com/1Y7ogY.jpg
burda arkaya sele taktım. depoya boya yaptım.
http://i.hizliresim.com/LpG6na.jpg
bunu 14-15 milyar verdiğim bir motora bir hevesle yapamam. Benim duygularım değişken, ben 15-20 günde bir motosikletimin renginde değişiklik yapmaktan hoşlanıyorum ve yapmaktan korkmuyorum. Çünkü parçaları ucuz. Ama cbrda bunu yapamam arkadaş, hoşlanmıyorum herkesle aynı motosiklete binmeye. çok zengin olsam evet bir japon alır ve onu modifiyelerim kafama göre ama o kadar param yokbenim sebebim bu efenim.
çin malı motor dandiktir vs çin malı parasına göre iyidir
adete bir klasik, bir derbi, bir kült tartışma, bir fenerbahçe galatasaray, bir chp akp. bu forumun damarlarındaki, kökenindeki bir tartışma
ve galip olmuyor. 8 yıl tartıştım bu forumda![]()