Neden Buradayım :)

merhaba, benim için motorsiklet kullanma kararı vermek bir macera gibi, biraz merak biraz ceasret biraz da ihtiyaç...

bir bankada uzman olarak çalışıyorum ve iş yeri değişiklii yapıyorum Anadolu Yakasından Maslakdaki genel müdürlüğe gideceğim. Bu inanaılmaz sıkıcı ve boğucu trafik ve daha beteri kısıtlanmış zaman, özgürlüğümün elimden alınışı demek.. Bu durumu nasıl çözüceğimi düşünürken geçenlerde gazetede okuduğum bir yazı aklıma geldi, "işe motorsikletleriyle giden bayanlar" ... ben neden onlardan biri olmayayım ki.... işte, bu nedenle buradayım, en doğru ve güvenli nasıl öğrenirim, nasıl bir motor seçmeliyim... Biraz daha kurcalayınca anladımki bu saydıklarım işin sadece bir parçası, hayatı yaşama tarzım da değişecek.. Özgürlüğe olan tutkumla ...

çevremde motorsiklet kullanan ve ilgisi olan ne yazıkki kimse yok. bu yüzden bir tavsiye ile sizi buldum. bu konuda yardımlarınızı ve yönlendirmelerinizi bekliyorum.

burada olmak çok güzel
saygılar ve sevgiler
nisangüneş

Nedenini açıklamışsın..Bize birşey bırakmamışsın zaten..:p

.
Aramıza

[PANKART]:rendeer:Hoşgeldin @nisangunes (muratgergerli):rendeer:[/PANKART]

Süper Moderatör (BBRR)
neden ama

söle neden burdasın ..

ben 3 yıldan sonra hala aynı soruyu soruyorum neden ...
eskiden bi kalıp mesajım vardı bilgilendirme amaçlı yeni üyeleri .. kaybolmuş

nese uzun oldu ama hoşgeldin ....:p

neden ama

söle neden burdasın ..

olayı bitirmişsin sen sevgili modum:queen:

aramıza hoşgeldin nisangüneş

neden ama

söle neden burdasın ..

Barış;

zaten imzanla gereken mesajı vermişsin ortama.:cat:.Akıllı olun,aklınızı bulun yani..:p

GKN

Nedenini açıklamışsın..Bize birşey bırakmamışsın zaten..:p

.
Aramıza

[PANKART]:rendeer:Hoşgeldin @nisangunes (muratgergerli):rendeer:[/PANKART]

:cherry::cherry::p

hoş geldin, forumun tozlu topiclerini incelersen, aklındaki bir çok soruya cevap bulabilirsin:cat:

Aramıza hoşgeldiniz. Katılımcı olursunuz umarım. Önce ehliyet almanızı tavsiye edeceğiz. Sonrada size sorun çıkartmayacak kaliteli bir scooter tip motosiklet.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Aramıza hoşgeldiniz.
Bankacı olduğunuz için bankayı kandırma usüllerini de iyi bildiğinizi düşünerek, güzel ve acısız bir kredi ile kaliteli bir scooter hayatınızı tahmin ettiğinizden çok daha fazla kolaylaştıracaktır.:)

Tabii hayatınızı kolaylaştıracak scooterlar olduğu gibi sıkıntı yapacak olanlarda piyasada bol miktarda mevcut.
Bu nedenle seçim yaparken hayatınızın akışına göre (bunu biz bilemeyiz) sizi rahatsız etmeyecek bir model seçmenizi öneririz.(MT adına konuşuyorum. Çoğul takısı o yüzden.Yetkim yok ama ceza-i ehliyetim de yok):p

O kadar sene okuyup dirsek çürüttüğünüze göre aptal olmadığınızı varsayarak, ehliyet ve kaliteli bir kask mevzusunu es geçiyorum.

Scooter'ımızın sele altı kaskınızı koymak için uygun olursa tadından yenmez.
Mümkün olduğunca büyük tekerlekli bir scooter, sizi motosiklet kullanmaya başladığınıza pişman etmeyecektir.
Tabii gidin devasa şeylerden alın demiyorum.
Diğer ayrıntılarla ilgili olarak takıldığınız bir konu olursa burada sorun.

bence gene bankanın servisini kullanmayı tercih ediniz :) neden diye soracak olursanız sabah saatinde herkez bi yerlere yetişme telaşı içinde normalin üstünde bi trafik seyri kimsenin kimseye tahamülü saygısı yok ve daha uyku sersemliği atmadan o aletle işe yetişme hali bana pek akıllıca gelmedi belki zamandan kaybınız olabilir ama sağlığınızdan kazanırsınız bu arada bende maslak gm deyim aynı bankamı acaba :silent:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hoşgeldiniz,yolun başındasınız yılmadan okuyun siteyi satır satır inceleyin faydası olacaktır

öncelikle hoşgeldiniz, umarım gönlünüzce olur

hoşgeldiniz,yolun başındasınız yılmadan okuyun siteyi satır satır inceleyin faydası olacaktır

:cat:

bu kesinlikle doğru bi tespittir, çok uzun bi zaman olmadı ama kafamda milyonlarca olan soru işaretleri 2 yada 3 denecek kadar aza indi, onlarıda kısa sürede halledeceğime eminim. tabiki MT katkılarıyla :bestmt:::alkiis::

Hoşgeldin...
Anadolu yakasından Maslağa... ve yeni başlıyorsun... Kaliteli bi scooter işini görecektir... Kullandıkça ve motor hayatının vazgeçilmez bir parçası olduğunda seçeneklerinde o oranda genişleyecek...

Hayırlı olsun...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Aramıza hoşgeldiniz.
Bankacı olduğunuz için bankayı kandırma usüllerini de iyi bildiğinizi düşünerek, güzel ve acısız bir kredi ile kaliteli bir scooter hayatınızı tahmin ettiğinizden çok daha fazla kolaylaştıracaktır.:)

Tabii hayatınızı kolaylaştıracak scooterlar olduğu gibi sıkıntı yapacak olanlarda piyasada bol miktarda mevcut.
Bu nedenle seçim yaparken hayatınızın akışına göre (bunu biz bilemeyiz) sizi rahatsız etmeyecek bir model seçmenizi öneririz.(MT adına konuşuyorum. Çoğul takısı o yüzden.Yetkim yok ama ceza-i ehliyetim de yok):p

O kadar sene okuyup dirsek çürüttüğünüze göre aptal olmadığınızı varsayarak, ehliyet ve kaliteli bir kask mevzusunu es geçiyorum.

Scooter'ımızın sele altı kaskınızı koymak için uygun olursa tadından yenmez.
Mümkün olduğunca büyük tekerlekli bir scooter, sizi motosiklet kullanmaya başladığınıza pişman etmeyecektir.
Tabii gidin devasa şeylerden alın demiyorum.
Diğer ayrıntılarla ilgili olarak takıldığınız bir konu olursa burada sorun.

uzman olarak çalışıyormuş coq.. krediye bile ihtiyaç duyacağını sanmıyorum :).
eski kız arkadaşım vakti zamanında bi bankada uzmandı. iki sene geçti hala o maaşı alamıyorum ben.. ki o bir ay tek bir ay çift maaş alıyordu.

nisangüneş ben motosiklet konusunda fazlaca bilgiye sahip değilim, bu konuda fazlası ile bilgi verebilecek arkadaşlarımız var burada..

ama hayat konusunda kendime ve deneyimlerime güvenirim.
motosiklet konusunu bir daha düşün.. kararın yine evetse (ki hakkında hayırlısı olmasını temenni ederim) lütfen arkadaşım motosiklet almak gibi bir niyetin varsa mümkün olduğunca profosyenel eğitim al öncelikle. ve unutma kaza yaptığında başına bir şey gelme ihtimali çok yüksek.

beni sitede asarsınız belki bu söylediklerim için arkadaşlar ama... ama açıklayayım bari sebebini..

motosiklet kullanmak açısından bakarsak
motosiklet benim için oldukça değerli. ama ben ulaşım aracından çok hobi gözüyle bakıyorum ona. belki daha sakin bir şehirde yada daha kültür seviyesi yüksek insanların bulunduğu bir şehirde yaşasam ulaşım aracı olarak da görebilirdim ama ülkemizde bu şimdilik oldukça zor.. en azından benim açımdan..

şehir açısından bakarsak
20 gün kadar istanbulda kaldım dün döndüm daha ankaraya. bir hafta sonra yine oradayım. trafik ankara trafiğinin daha sıkışık hali. ama ankarada mandaval araç sürücü oranı daha yüksek.. kaldığım süre boyunca her gün iki kez köprü trafiğini geçmek zorunda kaldım, şişliden maltepe üniversitesine gidip geldim.. hergün de onlarca motosiklet kullanıcısını gözlemleyebildim. oradaki motosiklet kullanıcıları ankaradakiler gibi bilinçli gelmedi bana. ankarada kasksızları sayarken orada kask takanları sayabiliyordum ancak.. emniyet şeridi dışında farklı bir şeritten giden tek motosiklet gördüm onca gün içinde.. terlikle scooter kullanan, şortla race motosiklet kullanan arkadaşları ise görmemiş olduğumu varsayıyorum.
sadece üç motosikletli gördüm herşeyi tastamam olan. biri emniyet şeridinde bekleyen hayabusalı bir kardeşimdi cep telefonu ile konuşuyordu. birinde de (her ne kadar makas ata ata gitselerde) iki race tarzı motosiklet kullanan arkadaş.. full koruma giysileri ile kullanıyorlardı. köprü trafiğinde beni sollayarak ve sağlayarak yollarına devam ettiler. biri şişlide biri maltepede iki trafik kazası gördüm ikisi de motosiklet kullanıcısı ile araç sürücüsü arasında gerçekleşmişti.. her ikisinde de arabaların duruş yerlerini düşündüğümde motosiklet kullanıcılarında hata var gibi görünüyordu.

yani motosiklet kullanmak
istanbulda ve ankarada yaşayan insanlar için başlı başına bir kahramanlık veya cesaret göstergesi.. hele işe gelip giderken kullanmak.. bence bunu yapmak için öncelikle bikaç yılı yada bikaç bin km yi devirip, mümkün mertebe ustalaşmak gerekli..

hep söylediğim gibi. bunlar benim fikirlerim ve beni bağlar :)

her neye karar verirseniz verin, mutlu olun.
ben de söylemesem olmaz.
tekrar aramıza hoşgeldiniz :)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar