ne yapsak ta boş,muayene torpiline..

arkadaşlar dün gittigim muayene de zoruma giden birsuru şey oldu. e bunu paylaşmak istedim.
2 gibi gittigim muayene istasyonunda herşey güzel ne yapacagın belli motorumuzu diger motorların yanına çektik ve bekliyoruz.
araya randevuluları alıdkları için beklememiz iyice uzadı. ( bu yüzden internetten randevu alın mutlaka arkadaşlar)
orada sohbet ettigimiz bir arkdaş hava kuvvetlerinde astsubay mış. racing ile gelmiş.. 3 motor var ve o arkadası bekletmeyelim diye arkaya çagırdılar...
eyvallah dedik heralde motor dıye erken aldılar...birazda bizden erken gelmıstı...
derken arkada motoru çalıştırdı ve bıkere fren yaptırdılar cıktı geldi.
durdurdum ne oldu diye. korkma hiç bişeye bakmadılar ışıklar yanıyomu dediler yaktım bukadar dedi.
benim motor ve diger da 1 bucuk saat sonra alındı ve normal kontrol yapıldı. far ayar makınasına sokuldu sagı solu didik didik edildi...

far ayarından kaldım..far ı yeni değiştirdiğimi söylememe ragmen yazdılar..
ve diğer bir sebep te camurlugumun ucu kesik olmasıymış... ve agır kusurlu yazıldı bu yuzden...
tiger egsozuyla bagırta bagırta racıng ıyle giden uniformalı arkadaşımızda tek seferde işini bitirmiş oldu...

ne yaparsanız yapın bu işten kaçarı yok... burası türkiye... torpil bizde heer türlü tescilli ne yazıkkı......

biz AB ye değil, AB bize feci giriyor....

Valla haklısın kardeşim nedir bu yaa :pr: eşitlik yok bu ülkede ..bide demokratik laik hukuk devletiymiş pehh..
ZTEN BU İSTENEN KRİTERLEREDE Bİ ANLAM VEREMİYORUM bazılarına..yollar delik teşik heryer çukurr sen git adamın alt takımı çürük diye vize yapma..olck iş değil sen önce yolunu düzelt sonra bakarsın adamın alt takımına:pr:

o ast subay arkadaşa torpil geçmiş olabilirlerde keşke sende arkadaşım bri far ayarını yaptırıp gitseydin en azından ondan geçerdin..

o adamın motoru motor racing motor fazla bakıcakları bri yer yok seninki çin malı diye biraz ince elemiş olabilirler

çamurluk mevzusuna hiç girmiyorum tuv da adamlar araba içinde motor içinde bas bas diyorlar orjinallik diye..

Far ayarsızlığını rapor ediyorlar evet. Bu bütün motosikletlerde çıkıyor. Çünkü ölçüm cihazı sadece otomobillere göre ayarlanmışta ondan.

Bundan bişey olmaz. Benim rapordada yazıyor. kısa hüzmeli far ayarsız diye.

Piaggio x8 götürdük kısa farlar ayarsız diye bizede hafif kusurlu raporu verdiler ama sonuçta muayeneden geçti.:cat:

evet yüzde 30 kadar far ayarsızlığını kabul ediyorlar. Zaten çıkan sonuç makinadan çıkmıştı bizde yüzde 28 ile geçmek zorunda kaldık :)

Burda kişisel yapılan hatalar söz konusu.Şimdi tutupta muayenecilerin hepsi böyledir diyemeyiz."Burası Türkiye herşey olur geyiğide dilimize yapıştı",işimizi görmeyen veya sorun çıkaran her kurum kişiye aynı cümleyi yapıştırıyoruz.Bu tip kayırmalar gerekirse şikayete kadar gidilmelidir...

Son düzenleme:
ışıklandırmaların içinde sadece faramı bakıyorlar yahuu?
bunun fren lambasına stoplambasına gibi bakanı yokmu kii:S?

benım stoplar çok iyi ama fren lambalarım gündüz sonuk kalıyor,
pek belli olmuyor mavi olduğundan sorun olurmu,
veya sadece fren lambasından sıkıntı çıkarmı dersınız???

çok soru soruyorum çünki bu ayın içinde muayenemı yaptırmalıyım..

sende ünüformalı biri ile motoru gönder olmazmı:) yada sen ünüforma bulup git :cherry:

Şu far ayarlarında kafama takılan bişey var ben hiç muayeneye girmedim kısmetse seneye ama konuştuklarımın hepsinde far ayarı yanlış çıkıyor

acaba motor ayaklıkta durur vaziyette makineye sokma ihtimali ne ? yani motoru biri düz duruma getiriyormu ...

arkadaşım gir bir rotbalanscıya onlarda far ayar makineleri olur orda motor araba kamyon ayarları olur 5-10 tl ye yaparlar ayarını atla deve değil..

insanlar genelde ayarsız gidiyor yada kendileri eski usul elle ışığı duvara vurarak göz hesabı şeklinde yapıyorlar ama tüv ün teknolojisi çok gelişmiş adamlar makinelrle ölçüm yapıyor haliyle elle de yapsan makine ayarı gibi asla olmaz...

Arkadaslar far ayarında tum motosıkletler takılıyo takılmaması zaten ımkansız... Far ayar modulu arabalar ıcın tasarlanmıstır motosıkletı teslım alıp kontrol eden kişi motosıkletı far modulu onune yan ayaklıkta koyuyor ve otomatık olarak tum motosıkletlerde far ayarı bozuk olduguna daır cıkıyor motor.İşlemi ne yazıkkı bır kısı yaptıgı ıcın motosıkletı dengede tutabılecek kımsede olmayınca ne yaparsanız yapın motosıkletlerde far ayarı bozuk olduguna daır rapor cıkıyor bılgısayardan yapılacak bır sey yok aslında tabıkı var ama bununla ugrasacak gorevlı yok...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar