ne tür motor???

Arkadaşlar, ben uzman veya üstad diyebileceğimiz abi ve kardeşlerimizden bana bir konuda yardımcı olmalarını isteyeceğim. Motorsiklet almadan önce bu forum sayfalarını altını üstüne getirmiş, hatta piyasadaki tüm motor dergileri ile diğer forum sitelerini de ziyeret etmiştim. Ortak kanaat motora yeni başlayanlar için (çok klasik bir iafe olacak, yine sesler yükselecek belki ama önce okuyun lütfen) küçük CC li motorlar tavsiye ediliyordu. Bu sebeple tipini de beğendiğimden intruder 250 almıştım. Motorun gücü max.hız v.s. konularında en ufak bir tereddütüm yok. Hafta sonu eşim arkamda güzel bir asfaltta boş ve önümü gördüğüm noktalarda 100-120 km/h hız yaptım. En ufak bir risk almadan. Ama şimdi şunu fark ettim. Ben şehir dışı virajlı ve bazende TC şartları gereğince asfaltı çok da güzel olmayan yolları çok seviyorum. Arkadaşlarla özellikle endura tipi motor kullanan arkadaşlarla çok ilginç yollar keşfettik. Hatta onu bırakın moto fast'ın yapıldığı mekanın yolları hiçte benim motoruma uygun değil. Bozuk yol vibrasyona sebep olduğu gibi, viraj yatma kapasitesi v.s. de hiç bu yollara uygun değil. Ev-İş arası motorum son derece tatminkar. 4.viteste 50-60 km/h max hızla şehirde çok keyifli seyahatler yapıyorum. Yakın müşterilere eşimle yine ilçe içinde yemeğe giderken artık hiç araba almıyorum. Yukarıda özetlemeye çalıştığım gibi gezmekten hoşlandığım yollara moturum pek uygun değil. 2. problem ise motorun tipi gereği pek kask v.s taşımaya uygun bölmesi yok. Takmakta hem 250 cc lik bir motoru güzel göstermiyor, hem de heybe çantalar yanlardan taşıyor. 3. problem uzun yolculuklarda 80 km/h'yi aşan süratlerde, ön camın olmaması tüm rüzgarı göğsünüzle (futbolcular gibi) kucaklamanıza neden oluyor. Bu da elciklere asılmayı, beraberinde yorgunluk ve stresi getiriyor. O halde ben kendime göre her ne kadar CC olarak tatminkar bir motor almışsamda motor tipi olarak uygun bir motor almamışım. Öyle mi??? Derhal daha 1.500 km deki motorumu satmaya çalışıp yaza bir başka motorla merhaba demeliyim diye düşüyorum. Yalış mı? Tavsiyesi varmı? Şimdiden sonsuz teşekkür (CBF 600/ABS, 500 uygun olur mu?)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Bende birkaç gün önce seninle aynı düşünceleri paylaşıyor ve 2000 km lik motorculuk deneyimime güvenerek bir yamaha xt660x almaya kalktım ve bir günlüğüne kulandım.

-Motor enduro yapısına sahip olduğu için selesi yüksek dolasısıyla ayağın yere basması bazen problem yaratabiliyor.
-yüksek gücü kontrol edemediğimi, ön tekerin kalktığını farkettim.
-yüksek ağırlık nedeniyle motorun bacağının üzerine yatması gibi durumlar dha tehlikeli.

Bu yüzden bu işi biraz daha deneyim kazanana kadar ertelemeye karar verdim.

Ama şunu söylemeden geçemem. Türkiyenin motoru endurodur. Bence cbf 500 alırsan 5000 km sonra ondan da sıkılacaksın. Bütçeni zorlar mı bilemem ama, transalp gibi bir motosiklet alırsan. Uzun yıllar her türlü isteğine cevap verir kanaatindeyim.

Akira'ya katılıyorum..
Nakedler daha çok asfalt motoru.stablize yollarada cevep verirler belki ama,bir enduro kadar keyifli olmaz.bence acele etmeden, motor olayına dahada ısınınca ve tecrübelenince bu tarz bi değişikliği yapman daha oturaklı olacaktır.Enduro da olsa cross da olsa 500cc 600cc basit bir rakam değil..Buna göre motorn ağırlığıda artıyor.Ağırlık merkezleride yüksek olduğu için düşük hızlarda ve sağa sola dönerken tecrübesiz isek sorun yaşanabiliyor.
birde endurolarda boyumuz da önemli..

ok teşekkür ederim. Endura sanırım doğru seçim olacak...transalp, v-strom 650 sanırım tavsiye edeceğiniz motorlar CBF 600 ABS de hondanın sistesine göre naked katagorisinde ama ön cam v.s. var??? Elbette hız tork v.s. tutkularım yok. Ben zaten bir çocuk babası olarak hızdan korkuyorum. Ama otoban gibi önündeki 1-2 km yi görebildiğin düzgün bir asfaltta da 140-150 km/h ile gitmeyi isterdim. Benim için önemli olan çanta, her yolda binebileceğim, uzun yolda beni yormayacak bir motor. İlgiye alakaya teşekkürler...

ikinci el honda nx-4 falcon da fena bir başlangıç olmayabilir enduro klasmanı için :) 400cc 29 hp leziz bir araç
naçizane önerimdir
ama endurolarda eşiniz çok konforlu seyahat edemeyecektir diye düşünüyorum...

http://www.ikiteker.org/modules.php?name=Reviews&rop=showcontent&id=3
İkiteker.org dan bir arkadaş güzel bir test yazısı yazmış

http://www.bikepics.com/honda/nx4/04/pics.asp
burda da çeşit çeşit resimler var :)

Burda da güzel bir resmi var, arkasına topcase takınca da hiç fena değil :cat:
BXK18769_nx-4-falcon800.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar