- Konu Yazar
Arkadaşlar, ben uzman veya üstad diyebileceğimiz abi ve kardeşlerimizden bana bir konuda yardımcı olmalarını isteyeceğim. Motorsiklet almadan önce bu forum sayfalarını altını üstüne getirmiş, hatta piyasadaki tüm motor dergileri ile diğer forum sitelerini de ziyeret etmiştim. Ortak kanaat motora yeni başlayanlar için (çok klasik bir iafe olacak, yine sesler yükselecek belki ama önce okuyun lütfen) küçük CC li motorlar tavsiye ediliyordu. Bu sebeple tipini de beğendiğimden intruder 250 almıştım. Motorun gücü max.hız v.s. konularında en ufak bir tereddütüm yok. Hafta sonu eşim arkamda güzel bir asfaltta boş ve önümü gördüğüm noktalarda 100-120 km/h hız yaptım. En ufak bir risk almadan. Ama şimdi şunu fark ettim. Ben şehir dışı virajlı ve bazende TC şartları gereğince asfaltı çok da güzel olmayan yolları çok seviyorum. Arkadaşlarla özellikle endura tipi motor kullanan arkadaşlarla çok ilginç yollar keşfettik. Hatta onu bırakın moto fast'ın yapıldığı mekanın yolları hiçte benim motoruma uygun değil. Bozuk yol vibrasyona sebep olduğu gibi, viraj yatma kapasitesi v.s. de hiç bu yollara uygun değil. Ev-İş arası motorum son derece tatminkar. 4.viteste 50-60 km/h max hızla şehirde çok keyifli seyahatler yapıyorum. Yakın müşterilere eşimle yine ilçe içinde yemeğe giderken artık hiç araba almıyorum. Yukarıda özetlemeye çalıştığım gibi gezmekten hoşlandığım yollara moturum pek uygun değil. 2. problem ise motorun tipi gereği pek kask v.s taşımaya uygun bölmesi yok. Takmakta hem 250 cc lik bir motoru güzel göstermiyor, hem de heybe çantalar yanlardan taşıyor. 3. problem uzun yolculuklarda 80 km/h'yi aşan süratlerde, ön camın olmaması tüm rüzgarı göğsünüzle (futbolcular gibi) kucaklamanıza neden oluyor. Bu da elciklere asılmayı, beraberinde yorgunluk ve stresi getiriyor. O halde ben kendime göre her ne kadar CC olarak tatminkar bir motor almışsamda motor tipi olarak uygun bir motor almamışım. Öyle mi??? Derhal daha 1.500 km deki motorumu satmaya çalışıp yaza bir başka motorla merhaba demeliyim diye düşüyorum. Yalış mı? Tavsiyesi varmı? Şimdiden sonsuz teşekkür (CBF 600/ABS, 500 uygun olur mu?)