Eğer motorunuzu düzgün kullanıp, bakımını da aksatmıyorsanız uzun süre kullanmak daha mantıklı. Hele yüksek hacimli fazla elektroniği olmayan bir motorunuz var ise uzun yıllar kullanırsınız. İlk aldığım motor 2005 te 200 cc 4 zamanlı bir cross motor. 3 yıl kullandım ilk iki büyük kazamı onla yaptım ikincisinde zaten hem maddi hem de manevi durumdan ara verdim. 5 yıl sonrasında da R1100 RT aldım ilk haftamda büyük bir kaza yaptım, şansıma mekanik ve şase probplemi olmadan sadece grenaj değişiklikleri ile 3 yıl daha binmeye devam ettim. Sonrasında o motoru satmadan ikinci bir motor daha aldım. O da 250 cc bir enduro! Sıfır aldım. Garip değil mi sürekli tarz değişikliği... Onunla güzel keyif aldım. Uzun yollar yaptım, birinci senenin sonunda 24.000 e geldiğinde ikisini de sattım. 3 yıl ara verdikten sonra Harley Davidson Softail Heritage aldım. 2005 model. 3 yıl sonra satmak zorunda kaldım (Hala mumla ararım o motoru). Dragstar 650 im oldu. 6 ay binip sattım. Sportster 883 üm oldu. Onu da kısa vadede kullanıp sattım. En son ise Night Rod Special aldım. Para çevirme maksatlı. Ama bana göre değil. sürüş pozisyonu vs. Satacağım için ara ara biniyorum sadece. 50 lik scooter da aldım bir ara sırf işe gidip geleyim diye. Sinir oldum motora bir hafta sonrasında sattım. İnsanın ölümüne sebep olur. Neyse. Siz gençler kadar sık motor değiştirmedim. Hemen hemen her türüne sahip olmasam da her türünü sadece demenek için değil zun yol ve tur yapma amacı ile kullandım. Kısa vadede bir arkadayımın 1000 lik racing motorunu da, 1000 lik varederosunu da kullandım. Ama benim için Heritage son nokta. Elimdeki motoru satarsam ya heritage ya da road king. Başkasına da binmem. Torununa bırakabileceğin bir motor o derece sağlam, güvenli ve keyifli. Zaten eskiler şunki yenilerden daha iyi benim gözümde. Kontrollü biniyorsanız, bakımını zamanında yapıyorsanız. Yeni motor olması şart değil. Hatta eskisi daha makbul. Olabilecek bütün sıkıntılarını bilirsiniz. Ona göre hazırlıklı olursunuz. Sizi yılda saçma sapan bir şekilde bırakmaz. Yeni sistemler hafifletip daha fazla güç elde etme üzerine kurulu. (Otomobiller de aynı) Bu da motorun daha az ömürlü olmasına, arızalarda müdahele edemeyip servise mahkum olmaya vs bir sürü sorun getiriyor. En iyi motor en az sorun çıkaran en basit olan motordur. Kaç CC, ne tarzda olduğu önemli değil.