Alternatif olarak Tiger 1050'lere de bak Fatih, onlar da şu an f/p gibi duruyorilk aldığım scooter çin malıydı, 11 ay boyunca motor sürmeyi öğrendim onda... sonra sarı renkli 150 cc tvs apache aldım ve 9 sene kullanıp sattım.. şimdi dominar 400 var ve 8 aydır kullanıyorum ama satacam... tek silindir makineler bıktırdı artık, titreşim olayına deli olmaya başladım...
milleti bilmem ama ben severek alıp kullandığım bir şeyi 5 yıl 10 yıl kullanırım hatta satmam diye düşünüyorum... tvs apache çok sevdiğim için 9 yıl bindim sanılmasın; zaten paramın yettiği başka motorları da sevmeyeceğim için gereksiz masrafa girmeyeyim dedim250cc işine girmem, dominar 400 de almazdım ama artık 150cc ye dayanamaz hale geldim, biraz nefes almak için dominar 400 aldım.. şimdi çitayı arttırıyorum biraz daha.
şimdi aklımda Triump tiger 1200 ler var.. tabi eski modellerine bakıyorum, 2015 modellerine bakıyorum, pek param olmadığı için eskilerine durum yetiyor anca.
çok yakışıklı motor, artık full donanımlı, konforlu, güç kuvvet sahibi ve zincir bakımı gerektirmeyen bir şey istiyorum ve paramın yettiği bir şey... tek seçenek triump tiger serisi oluyor sanırım.
![]()
![]()
baktım ama tiger 1200 explorer xc ve xr modelleri daha hırçın daha karizma görünüyor...Alternatif olarak Tiger 1050'lere de bak Fatih, onlar da şu an f/p gibi duruyor
Muhtemelen benimde son durak,tenere-tuareg-x adv üçlüsünden biri olucak gerçekten bence all in one motorlarHemen hemen her yıl değiştiriyordum
Tenere son durağım oldu aşk bu
Hocam bunlar yol arkadaşıMuhtemelen benimde son durak,tenere-tuareg-x adv üçlüsünden biri olucak gerçekten bence all in one motorlar
Fatih kardeşim selam. Triumph Tiger 1200'ler güzel makinalar. Fakat tur odaklı tasarlanmış, haliyle uzun yol için daha uygun motorlar. Şehiriçi kullanımda, dur kalkta 250 kg civarı ağırlıkları, biraz yukarıda olan ağırlık merkezleri, 3 silindirli 130 küsur beygirlik büyük makina olarak motor sıcaklığı ve tabi yakıt olarak İstanbul gibi bir şehirde dur kalk trafikte artan yakıt tüketimleri bence üzerinde iyi düşünmen gereken konular. Ben de zamanında 2012 Apache Rtr150 ile başladım hatırlarsın. Sonrasında 5,5 yıl Wolf 250 ardından da 1,5 yıldır 2015 model Triumph Tiger 800XRx kullanıyorum. 1200 de alabilirdim ancak daha kompakt(ıslak 216 kg) ve yol odaklı(19" ön 17" arka alüminyum jantlı) olan 800XRx tercih ettim. 1200 alacaksan dediğim konulara dikkat et derim.baktım ama tiger 1200 explorer xc ve xr modelleri daha hırçın daha karizma görünüyor...
400 bin civarı bütçem var ve 250-300 bin tl aralığında "cfmoto 650mt" bakıyordum aslında.. şehir içi trafikte yakıt sarfiyatı 7 litre civarı söylentileri duyunca ve 70 beygir civarı olup 215 kg civarı bir kütle olduğunu duyunca biraz verimsiz diye düşündüm... sarı sitede sadece "sport touring ve enduro" kriterini seçip biraz daha arama yapmaya başladım...
Triump diye bir marka varmış ben hiç bilmiyordum, tesadüfen resimli bir ilanda gördüm ve ne güzel motormuş deyip biraz detaylı araştırma yapayım dedim ve aslında bana en başından beri lazım olan makine buymuş benim haberim yok
pek uzun yol ile işim olmaz, işe git gel amacıyla kullanacağım... şu an kullandığım dominar için "hantal, ağır" falan diyorlardı ama ben rahatsızlık duymuyorum, yani ağır olmasının zararını görmedim, bu motorla ben drift atarak araç solluyorum bazen, yani ağır olması benim zevkime engel olmadı... direksiyon açısı dar olduğu için kıvraklık konusunda biraz zayıf yani yoğun trafikte aralardan geçerken kıvraklık eksikliği hissediliyor ama zaten bu tehlikeli olduğu için bence kazaya karşı pasif koruma diye düşünüyorum... yani en sağdan gelip en soldaki aracı soldan sollama gibi hareketleri bazen yapamıyorsun ve yapamamak belkide hayat kurtarıyor çünkü araba sürücüleri böyle yapınca motoru fark edemiyorlar.
Triump Tiger 1200 serisinden almak istediğim ilanları sıraladım; tel jantlı olanlar ucuz, yani 400 bin tl nin altında bulunabiliyor ama bu akort olayı kafamı kurcalıyor... tel jant yerine çelik jant modellerine bakıyorum ama onlar 400 bin tl üzerinde hep.
şu çok iyi mesela, 68 bin km de 2015 model ve 369 bin tl
buda 37 bin km ama biraz pahalı, 435 bin tl
şu çelik jantlı ama 2012 model, eski olması sıkıntı olur mu acaba
Renk olarak gri yada siyah istiyorum ama bu renklerde hep tel jant var yada çelik jant var ama eski model oluyor çelik jantlılar... yani tel jant alsam sorun yaşar mıyım acaba?
1200 olanların görünüşü daha iyi, daha kuvvetliler ve şaftlı oldukları için zincir bakımıyla uğraşma derdi yok. D400 ile yan çantalar varken bile aralara giriyordum ki tiger 1200 ile yan çanta kullanmayacağım için aralara yine girebilirim ve bulunduğum bölge istanbul içleri gibi yoğun trafik olan bir yer değil.Fatih kardeşim selam. Triumph Tiger 1200'ler güzel makinalar. Fakat tur odaklı tasarlanmış, haliyle uzun yol için daha uygun motorlar. Şehiriçi kullanımda, dur kalkta 250 kg civarı ağırlıkları, biraz yukarıda olan ağırlık merkezleri, 3 silindirli 130 küsur beygirlik büyük makina olarak motor sıcaklığı ve tabi yakıt olarak İstanbul gibi bir şehirde dur kalk trafikte artan yakıt tüketimleri bence üzerinde iyi düşünmen gereken konular. Ben de zamanında 2012 Apache Rtr150 ile başladım hatırlarsın. Sonrasında 5,5 yıl Wolf 250 ardından da 1,5 yıldır 2015 model Triumph Tiger 800XRx kullanıyorum. 1200 de alabilirdim ancak daha kompakt(ıslak 216 kg) ve yol odaklı(19" ön 17" arka alüminyum jantlı) olan 800XRx tercih ettim. 1200 alacaksan dediğim konulara dikkat et derim.
Haydi hayırlısı diyelim, gönlüne göre olsun inşallah. Temiz bir Tiger 1200 denk gelirse 3 silindirin keyfi, 1200'ün gücü ve konforu ile mest olmaya hazır ol1200 olanların görünüşü daha iyi, daha kuvvetliler ve şaftlı oldukları için zincir bakımıyla uğraşma derdi yok. D400 ile yan çantalar varken bile aralara giriyordum ki tiger 1200 ile yan çanta kullanmayacağım için aralara yine girebilirim ve bulunduğum bölge istanbul içleri gibi yoğun trafik olan bir yer değil.
dün dominar 400 ün zincir dişli setini ve fren balatalarını değiştirdim, motor saat gibi oldu, yani eski zincir motor konforunu inanılmaz etkiliyormuş, bildiğin hurda sürüyorken şimdi sıfır motor sürüyor hissi almaya başladım.
...kafaya taktım ben bu motoru alacağım, hani pek inananlar olmaz ama bir akrabamızın baktığı falda çok büyük bir motor alacağımı söylemişti, ben araba alacaktım normalde ama kız arkadaş ile ayrılınca arabadan vazgeçip parayı motosiklete yatıracağım.. keyfime bakacağım.
böyle konular ilgisiz kişiler için biraz itici olabilir ama ben şaşırıyorum, yani sanki hayatımız yaşanmış ve biz sadece senaryoyu gerçekleştiriyoruz gibi geliyor.. gelecek zaten yaşanmış, hepimizin defteri zaten dürülmüşHaydi hayırlısı diyelim, gönlüne göre olsun inşallah. Temiz bir Tiger 1200 denk gelirse 3 silindirin keyfi, 1200'ün gücü ve konforu ile mest olmaya hazır ol![]()
Benim de eski işyerimde bir ablam vardı oda böyle fal işlerine falan bakıyordu bana bel kısmını iyi koru bel ağrıların artıcak falan demişti.böyle konular ilgisiz kişiler için biraz itici olabilir ama ben şaşırıyorum, yani sanki hayatımız yaşanmış ve biz sadece senaryoyu gerçekleştiriyoruz gibi geliyor.. gelecek zaten yaşanmış, hepimizin defteri zaten dürülmüş
yengem baktığı falda ailemizden ölecek kişileri bildi... benim mide ve kulak rahatsızlığımı bildi... yengeme sordum nasıl biliyorsun diye ve "sana fal bakarken senin vücudunu hissediyorum" dedi sadece... büyük motor alacağımı söylerken benim aklımda ADV tarzı motor yoktu hatta bu uzun yol motorlarına "adventure" denildiğini bile bir kaç gün öncesine kadar yeni öğrendim..
oysaki yengem fal bakarken "birinden yardım alacaksın, çok büyük bir motosiklet alıyorsun, adv mi udv mi nedir, büyük bir motor alacaksın" demişti ama oda motosikletlerden anlamaz..
annem arsayı satacak ve benim motosiklet almam için yardım yapacakbenim bütçe daha da yukarı çıkabilir aslında ama ben zorlamak istemiyorum.. yengem bunları nasıl biliyorsa artık onu merak ediyorum.
hayat çok ilginç, yani çok çeşitli felsefeler var hayat hakkında... biz hayata gelmeden önce senaryo bize izletilmiş ve biz bu hayatı yaşamaya değer görüp kabul etmişiz ve aslında yaşayacağımız herşey yaşanmış, biz sadece bir bilgisayar oyunu gibi senaryoyu gerçekleştiriyormuşuz ıvır zıvır.. başka türlü bakılan falların gerçekleşmesi benim mantığıma yatmıyor.
Aman birader arsa satılıp motor mu alınır? Tutun arsayı elinizde.annem arsayı satacak ve benim motosiklet almam için yardım yapacak![]()