Ne Olacak Bu Ülkenin Yollarının Hali?

Lütfen yol kusuru yüzünden başına bişey gelen arkadaşlar ya da tehlike atlatan arkadaşlar bu başlık altında paylaşsınlar. Motor alırken, araba alırken, benzin alırken ve daha bir sürü şeyde vergi ödüyoruz peki buna karşılık kaliteli yollarda seyahat etme hakkımız yok mu?

valla genelde bildiğim yollardan giderim ki nerde çukur nerde bariyer var aklımda olsun...kaza riski minimuma insin...geçen bizim enişteden (kapalıçarşıda çalışır kendisi) rica ettim bana bi nargile al da evde tüttüreyim diye..almış sağolsun..attım motora eve gidiyorum minibüs caddesinden..akşam vakti karanlık da yol...bi kanalizasyon kapağına denk geldim ki asfaltla arasında resmen 15-20cm filan var ...laaank diye girdim çıktım...nargile kutusundan büyük bi şangırtı koptu..dengeyi zor sağladım... aha dedim kırdık güzelim nargileyi...ama neyseki ucuz atlatmışım bende de bişey yok nargilede de...

geçmiş olsun (sana da nargileye de bişey olmamasına sevindim) :cherry: :cherry:

motorum 1 yılı dolmadan bozuk yollar yüzünden ve özellıkle su yollarada anıden cıkan mazgallar yuzunden mahvoldu ..... yapacak bişey yok .... bu yolların düzelmesine bizim ömrümüz yetmez...

Maltepe de Bağdat Caddesi'nde geçen haftaya kadar bir yön tamir edildiği için tek yön geçici olarak çift şerit çalışıyordu. Bır tarafın kaldırım ve asfalt çalışması bitince. Yolun yeni yapılan yönüne yol verildi ve bu sefer de diğer yönü kazıldı.

Geleyim konuya. 1 haftalık yeni asfaltta kanalizasyon kapakları neredeyse 5 cm aşağıda. Yeni yol tertemiz yol diye rahat girmemenizi dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Türkiyenin en büyük ve köklü Elektrik üretim santralı olan Karakaya Barajının yolları dahi Asfalt değil ve 20 yıldır böyle.Bu yollarda stablize olduğu için kaç kişi öldü gitti daha yeni 3 ay evvel bir arkadaşımız uçurumdan aşşağı fırata uçtu kimse duymadı bile burada insana değermi var.---- Nuha haber eğleğinde gelsinde tufan görsün----Bu ülke bazı kaşkalozların rahat yaşadığı bir ülke konumundan çıkmadıkça +++hepsinin canı cehenneme

arkadaşlar yok mu başka şikayetçi olan bu başlığı açarken baya ilgi görür diye beklemiştim ama öyle olmadı anlaşılan herkes memnun. burdan bozuk olan yollar hakkında veya yol çalışması olan yerler hakkında da bilgi verebiliriz diğer sürücü arkadaşları uyarmak için.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
niye abi şikayetcisiniz,nesi varmış yolların.tertemiz,pürüzsüz,ara sokaklar bile asfaltlı.niye şikayet ediyosunuz. :queen: :queen: :queen:
gün gelicek bizim yollarda düzelicek,ama biz görücek kadar yaşarmıyız acaba. :silent:

biz bu ülkede anca hava görürüz (yakında ondan da vergi alacakları için onu da göremeyebiliriz). bizde sistem şöyle işler. önce yol kazılır. üstüne sıfır asfalt dökülür. sonra hadi trafik lambası koyalım derler, yolda bir hat oyulur, elektrik kabloları geçirilir. sonra telefon ve su kanallarını da düzenleyelim bari derler. aynı yolun kenardan 1/3'ünü tekrar kazarlar. sonra bu çalışmalardan dolayı hasar almış asfaltın hasarlı kısımlarını yaklaşık 4 cm yükseklikte yeni asfalt dökerek yamarlar. şehirlerarası yollara bir bakın. bazen kasis dediğimiz yerin özü asfalttır. yamaya yamaya orijinal asfalt çukurda kalıyor sonra.

:queen: Konfüçyus demişki: "Karanlığa küfür edeceğine bir mum yak!"
Yola göre araba ve motor ya da lastik alırsın olur biter... Yani...:queen:

bu yollar hayatta düzelmez ebemin yırtık çorabı gibi her yer yamalı eger kazalar oluyorsa bunun sebebi %90 yollar 3 ay önce babam kamyonla takla attı karşıdan gelen şöförün yol bozuk diye yolu ortalaması yüzünden diyeceksinizki şöförde hata var ama adam ne yapsın gece gündüz yollarda sabaha kadar çukurlardan kaçıyo

bu ülkede yaşamak gerçekten zor insanlar hurda diye satcam diye diğer insanların hayatlarını tehlikeye atcaklarını düşünmeden mazgal kapaklarını çalıp satıyorlar ya da yoldaki trafik levhalarını çalıyorlar bunların sonucunun ne olabileceğini hiç düşünmüyorlar

21. yüzyıldayız canım, çağdaş bir ülkeyiz biz. neymiş? lafla makyajla olmuyormuş. ben 5 yaşımdayken farkettim, adamlar 50 yaşına geldi, hala farkedemedi.

hemen hemen hergun bozuk yollar nedenı ıle dusme tehlıkesı yaşıyoruz ve bi çogumuz dusuyoruzda yapılan yollar dıger bozuk yollar yapılasıya kadar tekrar deforme olup eskı halını alıyor.aslında yollar asfalt yerıne beton olsa daha iyi olurdu.

Son düzenleme:
kamyonların da yolu çökertmesine sinir oluyorum:pr:

bir de övünüyorlar ya? her 2 senede bir asfalt döküyoruz diye :) bozuluyor ki yeniliyorsunuz. adam gibi yapın, 20 sene yenilemeyin, di mi yani. benim çözemediğim şu: hani asfalt pahalı da şu yol çizgileri için kullanılan boya çok mu pahalı ya. 21. yy ülkesi olan (bu lafa gıcık olduğum için habire kullanacam) ülkenin başkentinde 5 şeritlik anayolda tek bir çizgi yok. çizgi olmayınca da yol 3 şerit gibi kullanılıyor, trafik sıkışıyor, iğrenç. midem bulanıyor.

water bundan sonra böyle abi (sanki eskiden farklıydı dediğin gibi) yollar da şerit trafik lambası olmayacak bundan sonra:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar