ne bu polislerden çektiğim benim ya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ehliyeti al rahat et benim felsefem budur arkadaş ne cevircekler kaygısı var nede motoru baglayacaklar kaskımıda taktıgım zaman no problem enfazla 2 ay oda ehliyeti alasıya kadar sabredecen olay budur bide konuya donersek bırak hocam sorsunlar ya evraklar tamsa niye problem ediyon ...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hocam motorun tecizhatı tam evrakların tam ise dert etme..

alt tarafı 2 dakika alıkonulcaksın..

polislerimizin yaptığı kontroller bize küfür eder gibi gelsede onlar olması gerekeni yapıyor.
eğer polislerimiz hiç kimseye karışmaz ise kuralları uymayanlara ceza yazmaz ise bu memleketin hali ne olur ..

sonra hindistandaki gibi trafiğimiz olurdu siz olsaydınız böyle bir trafik istermiydiniz..

bende bikere parkta otururken pois geldi haliyle motordayanımda kimin bu dedi bende benim dedim ehliyet ruhsat sordu ehliyet yok ruhsatta evde kalmıştı adımı soyadımı aldı motorun plakayı falan yazdı bidaha görmiyim dedi bastı gitti iki kere böle oldu şimdi ehliyeti alcaz allahn izniyle bide sakal olayına gelince arkadaş motorla gezerken top sakal falan saçlar o biçim durdurmuş demiş bu hal ne lan böle daha ehliyeti bile sormadan çocuğa nerdeyse orda kestircekti poli,çös tabi saça sakala dikkat etmeliyiz:cat:

bu konuya ender abı en guzel cavbı verır ender abı varmıdır bır sebebı gunde bırıkı kere cevırılmenın bu arada bende ehlıyetı aldım koydum cebıme baktım caglayanda kaza var bızım caddede polısler duruyo bır yukardan donuyom bır assadan cevırmedıler :) ehlıyet olmasa kesın cevırırlerdı

ehliyet sahibine 220 lira civarı ceza kesiliyo(sen neden ehliyetsız adama motor verdin hesabı)..sonra sen mahkemeye sevk ediliyosun..orda sana 60 gun hapis cezası veriyolar..sonra bunu paraya ceviriyolar...1 gunluk hapis 25 ytl sanırım işte yaklasık bi 700 750+220+otopark ücreti+cekici parası+üzüntü+motordan soğuma+evdekılerden fırça yeme+++++
ben 2 kere yedim bu cezayı ii bilirim yanı..bikeresiinde kaza yaptım sonra tövbe etmiştim motora ama sonra yine bindim bu seferde polis gezerken yakaladı...:pr:
ama 3 yıldır ehliyetim var allaha sukur :cherry:
bence ceza yemektense ehliyet almak daha mantıklı..bi ehliyet en fazla 500 milyona patlıyo...hatta bu sitede reklam bile var "ehliyet 150 ytl" diye gerçi yan masrafları falan var ama 1 milyar ceza yiyip kendine uzuntu yapmaktansa ehliyet al daha iyi :cat:

aynen böyle toplamda 1000 ytlye kadar çıkıyor...aman diyorum...bu riski almaya değmez...kendi muhitinde binmek en mantıklısı...

Evet ehliyeti sırf bu yuzden alın zaten egıtım falan verdıklerı yok kartı alıyorsunuz ıste :) BEnde kaza yaptıgımda ehliyetıme 2 hafta falan vardı Jandarma çagırtmamak ıcın kac takla atmıstım :) Allah bı daha gostermesın :)

abiii sende hiç şans yok gerçekten yaa ben polisin önünde kaydım ki allahtan düşmedim arabaya girdim bişi yokmus gibi bide polisin yanından geçtim hiç bişi demedi bikerede polisin önünden öle bi viraj aldımki polis arabası frene asılmasıyla kaydı yine bişi yok ama bikere yakalandım plakasızım die onuda yırttık:queen::queen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
u_baydur arkadaşımız bir parça haklı bu konuda ama!! kurallara uymak lazım uyuyoruzda zaten.:cat:

harbiden doğru söylüyosun ha gece, kendimden şüpe eder oldum bu yazılanlardan sonra,zaten arkadaşlar ladin diye çağırıyolar. ama napıyım arkadaş polis çevirmesin diye jilet kaydı olup küpemi takayım oldu olucak bide konuşmamı değiştireyim ay napıyosooon gibi. yok arkadaş saçı sakalı kesmiycem ehliyeti ruhsatıda boynuma takıp gezicem bundan sonra.adamlar nerdeyse eve gelip ruhsat sorucaklar okadar abarttılar valla.

e kardeşim sana soriyim madem,neden ceviriyorlar seni,senin mantıgına göre seni tanıyorlar ve sana gıcıkları mı var??hoşlarına mı gidiyo 2 saat boyunca orada dikilip,yapsa da yapmasa da aynı maaşı alacağı halde görevini yapması??2 saatte 40-50 tane araç durdurup kimlik ehliyet sorarak araç araması yapmak çok keyifli birşey mi zannediyorsun?ekstradan bir ödeme filan yaptığını mı zannediyorsun bütçenin bu uygulamalara?hem neden alınıyorsun?neden rahatsız ediyor seni çevrilmek konttrol edilmek,denetim yapıldıgını görmek neden mutlu etmiyor bizim insanımızı?neden yaranamıyor polis ne yapsa da türk halkına?sebep gördüğünüz şerefsiz polisler mi?neden onları şerefsizlikleri ile başbaşa bırakıp da görevini yapanları tebrik etmiyorsunuz?neden eksik evrakınız oldugunda yahut ceza kesilmesi gereken bir durum oluştugunda görevini yaptıgı ve rüşvet almadıgı için teşekkür etmiyorsunuz ülkenin iç güvenliğini 24 saat kesintisiz çalışarak,tüm siyasi etkilere rağmen sağlamaya çalışan türk polisine???ooof of daha çok uzun zaman gerekli arkadaşlar çok:farao:

Eee normal tipe bak :cherry:

sen rahatsızmısın kızım kelimelerine dikkat et ukala şey duracağın yeri bilsen iyi edersin. senin ağzının payını verirdim ama burası müsait değil ikincisi senin seviyene düşmem o yüzden git belanı başka yerde bul beni fazla zorlama.

arada bir olur ama sen gerçektende Ussama Binladen'e benziyorsun kardeş:mrgreen:
seni onun akrabası sanabilirler ve çaktırmadan ruhat falan filan istiyorlar ki T.C. vatandaşımısın değilmisin diye emin olmak için :mrgreen::queen:

Öncelikle üzülerek söylüyorum ofsayt bi görüntün var abicimmm,bide polisten kaçma onlara uzak durma görmesinler diye kör noktaları seçme,burunlarına kadar sokul bişeycikler olmazz:)

arkadaşın saçı sakalıyla neden bu kadar uğraşılıyor ki?

tamam tipten kaybediyor diye bir tabir vardır ama bende her fırsatta sakal bırakırım(saç zaten yok:mrgreen:) hiç öyle bir uygulamaya maruz kalmadım

bazı arkadaşların yazdıkları hakarete kadar uzamış:farao:

kavga çıkcakkkk bu topicte :queen: bazıları arkadaşın resmine takmışda kask olunca o yüz nasıl görünüyor ?? yoksam sen kask takmıyomusunn:silent: ayrıca bazılarının elini eşşek arıları soksun :mrgreen:

Olur böyle şeyler aldırma (yani hem milletinb lafına hem de polislerin çevirmesine)
Maalesef toplum olarak şekilci bir toplumuz. Yüzyıllar önce Nasreddin Hoca "ye kürküm ye" diyerek bu durumu özetlemiş sanırım.
Evrakların tamsa sorun çıkmıyosa çevirirlerse çevirsinler boşver.
Saçına sakalına laf söyleyen varsa aldırma bunlar en temel kişisel özgürlüklerdir. İstediğin gibi saç sakal uzatmak senin hakkındır.
Einstein diyor ki " Bir ön yargıyı yıkmak atomu parçalamaktan daha zordur" Doğru söze ne denir ki?

Olur böyle şeyler aldırma (yani hem milletinb lafına hem de polislerin çevirmesine)
Maalesef toplum olarak şekilci bir toplumuz. Yüzyıllar önce Nasreddin Hoca "ye kürküm ye" diyerek bu durumu özetlemiş sanırım.
Evrakların tamsa sorun çıkmıyosa çevirirlerse çevirsinler boşver.
Saçına sakalına laf söyleyen varsa aldırma bunlar en temel kişisel özgürlüklerdir. İstediğin gibi saç sakal uzatmak senin hakkındır.
Einstein diyor ki " Bir ön yargıyı yıkmak atomu parçalamaktan daha zordur" Doğru söze ne denir ki?

::biggrinn::biggrinn::biggrinn :rendeer:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar