Nazarım değdi motor kaza yaptı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Normaldede nazarı çok değen birisiyimdir. Arkadaşın telefonuna bakarım telefon yere düşer. Okulda baktığım bir kız var geçenlerde duydum merdivenden düşmüş. Küçük çocuk görürüm ne tatlı derim başına bir şey gelir v.b olaylar... Neyse konuya giriyorum saat gece 11 civarı arkadaşlara gitmiştik ders çalıktık sonra yatsıyı kılıp evden çıktık. Biraz yürüdük önümüzden bir kurye geçti motoruda çok güzel kullanıyordu motor görüş açımdan çıkıncaya kadar baktım sonra aradan 6-7 saniye geçti bir çarpma ve sürtünme sesi dedim Eyvah motor kaza yaptı koş ! 2 kişi koşarak motorun yanına gittik Allah'a şükür görünür birşey yok kaskıda takılı değildi kuryenin ya arabaya çatptı yada çapmamak için kaydı düştü 1-2 dakika başında durduk sonra birşeyim yok dedi gitti. Aksilikler peşimi bırakmıyor yanımdaki arkadaş evine girdi benim ev biraz daha ileride tek başıma yürüyorum 3 tane köpek vardı 2 si havlayarak saldırdırmaya başladılar. Bagırdım hoşt felan dedim sokağı geçince kurtuldum. Sonuç sağsalim eve ulaştım kimseye bir şey olmadı. Bu nazar olayını ne yapacağım bilmiyorum ? :)

Bunlar namazdan sonra olduysa ilk önerilecek şey otomatikman seçenek dışı :p

Az daha olumlu yaklaşmaya çalış olaylara :mrgreen: Belki nazarın değmese o insanların başına daha kötü bir şey gelecek mesela :wiinkk:

Normaldede nazarı çok değen birisiyimdir. Arkadaşın telefonuna bakarım telefon yere düşer. Okulda baktığım bir kız var geçenlerde duydum merdivenden düşmüş. Küçük çocuk görürüm ne tatlı derim başına bir şey gelir v.b olaylar... Neyse konuya giriyorum saat gece 11 civarı arkadaşlara gitmiştik ders çalıktık sonra yatsıyı kılıp evden çıktık. Biraz yürüdük önümüzden bir kurye geçti motoruda çok güzel kullanıyordu motor görüş açımdan çıkıncaya kadar baktım sonra aradan 6-7 saniye geçti bir çarpma ve sürtünme sesi dedim Eyvah motor kaza yaptı koş ! 2 kişi koşarak motorun yanına gittik Allah'a şükür görünür birşey yok kaskıda takılı değildi kuryenin ya arabaya çatptı yada çapmamak için kaydı düştü 1-2 dakika başında durduk sonra birşeyim yok dedi gitti. Aksilikler peşimi bırakmıyor yanımdaki arkadaş evine girdi benim ev biraz daha ileride tek başıma yürüyorum 3 tane köpek vardı 2 si havlayarak saldırdırmaya başladılar. Bagırdım hoşt felan dedim sokağı geçince kurtuldum. Sonuç sağsalim eve ulaştım kimseye bir şey olmadı. Bu nazar olayını ne yapacağım bilmiyorum ? :)

Tanıdığın bi hocaya git nazar duası okutuver. :bestmt:

Bu arada dalga gecmiyorum he.:king:

Son düzenleme:
gittiğin yerleri önceden söyle de oralardan geçmeyelim :p

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu kadar nazarı değen biriysen bütün gùn maşallah diye gezmen lazım.

böyle bir akrabam var neyimi beğense onun başına iş gelir 3 kere arabayla kaza yaptım onun yüzünden:)en son silahımı beğenmişti hiç takılmayan alet hırsızı görünce kurşunu sıkıştırdı:)sonuç muhabbeti kestim şimdi rahatım:)

Aman üstad beni falan motorla trafıkte görünce arkamdan bakma hemen kafanı cevır Allah muhafaza:)

hocam sen kimseye çok yaşada deme mazallah çok yaşa dediğin 3 gün içinde perte çıkar:queen:

benimde bir arkadaş var maşallah dediği köşeyi dönmeden kaza yapıyor,,,
yeni araba teybi aldım adam yeni teyb almış dedi teyibi daha arabaya takmadan düştü yere cd çalar pert oldu,,,
bir arkadaşın dügününden gelirken yanımızdan geçen bir araba sürücüsüne hiç sevmezdim bu adamı mikrobun biri dedi,,,
adam yüz metre gitmeden kavşakta kaza yaptı,,
değirmende çalışan çocuğun resmini çekti çocuk Allah rahmet eylesin bir hafta yaşadı,,,
bizim burda böyle arkadaşa babiç diyorlar,,,
bende buna babicin laneti diyorum,,,,,

“nazar etme yada göz değme”
Göz değmesine meydan vermemek için bir şey hoşa gidince "Bârekallah" demek gerekir. Allah mübarek etsin. Hayırlı ve bereketli olsun. anlamına gelir.
Maşaallah = "Allah'ın dilediği şey veya Allah'ın dilemesi" kelime anlamı Allah nazarından saklasın, ne güzel gibi manası var.
Subhanallah = hayret ve şaşmayı ifade etmek için söylenir. Allahın bütün kusurlardan ve noksanlıklardan uzak olduğunu ifade eder.

Peygamber efendimiz aleyhissalâtu vesselâm den Câbir bin Abdullah’ın(sahabe) rivayet ettiği hadiste şöyle buyurulmaktadır:

“Göz değmesi haktır. Deveyi kazana, insanı da kabre girdirir.” (Keşfü’l-Hafâ, 2: 76, Ebû Naim’den naklen)

Hocam böyle bir başlıkla kendini hedef etmişsin :mrgreen: Olur öyle arada bende düşürdüm birkaç kişi :queen:

Hırsızlık yapanlara,vatana mıllete hayinlık yapanlara, Ötv+Kdv oranalarını yukseltenlere iyice bak başkalarına bakma!!!
Güzel haberlerını beklıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar