Naylon lastiğin tehlikesi üzerine

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Burdakilerin çoğunun sevmediği *motopixsel selçuk emmi* bir videosunda şunu demişti;naylon lastik tükürük görse kaymaya meyilli bir lastik.

sırf motopixel a laf soyleyelim diye araya bunu yazdın di mi ?

:)

motopixel den daha uyuzu olmaz diye dusunuyodum motorhino yu keşfettim.

bunları enselerinden tutup kafa kafaya tokusturacaksın.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Lastik konusunda duayen, yerli ve milli forum yutubırları yerine sıradan ünlüleri dinlerseniz olacağı buydu zaten...:)

DTX360 'ın dişli CST marka lastiğini bir kış boyunca her türlü havada kullandım. Aşırı temkinli kullandığım için bir sıkıntı yaşamadım ama buz üstünde kayıyor hissi veriyordu bana. Değiştirmeye fırsat bulamadan da satmıştım. Sonrasında kullandığım diğer scooterlarımın CST marka lastiklerini birinde city grip2 şimdikini ise metzeller roadtec scooter ile değiştirdim.
Şunu söyleyebilirim ki roadtec muhteşem bir lastik, farkını belli ediyor.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
motopixel den daha uyuzu olmaz diye dusunuyodum motorhino yu keşfettim.
MotoR Rhino'nun kukusu var hiç olmazsa. 🥱
c0tlodq.jpg

Rhino da Gergedan demekmiş bu arada.
Minimalist-Black-White-Modern-Thanks-For-Watching-YouTube-Outro-Video-1-3.png

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza 250
Arome'nin fabrika çıkışı üzerinde gelen lastiğini değiştirmeli miyim sizce. Çok ustası değilim ama virajlarda kontra yaparken kendimi çok da güvende hissetmiyorum. Belki lastiktendir belki psikolojiktir emin olamıyorum. Forza kullandığımda o hissi yaşamıyorum.

aslında bu naylonlar sıcak havalarda bayağı iyi tutuyor güzelde aslında ama ufak bir ıslak zemine denk geidliğiniz zaman geçmiş olsun :D

Ben 2014 YBR 125 ESD ilk motorumu sıfır aldığımda bu Nylon denen lastiklerden vardı üzerinde. 5000 küsür km bindim onunla acemi acemi. İyisinin nasıl tuttuğunu bilmediğimdendir belki ben hiç sorun yaşamamıştım. Bir de ıslak yolda hiç kullanmadım YBR yi. Bir kez otoparkı yıkarken arka kampanalara su gelmiş sanırım. Arka frenler cayır cayır ötmeye başlamıştı. Değiştirtmek için ustama götürdüm. Yenisi de ıslanınca bu sesi yapacak diye değiştirmedi. Ben de o sesle kullanamayacağımı düşünüp değiştirmiştim motosikleti.
Öyle burada abartıldığı kadar kötü lastikler değiller. Yani motoru çok yatırmaz isen günü kurtarıyor. Eskiden sert frenleme de ön tekerin kilitlenmesine sebep verip düşmeye neden oluyordu o da abs yaygınlaşınca bitti gitti

Motosikleti
Voge 250RR
Sabunlu sudan motor yatıkken "nylon olmayan lastikle" hiç geçtin mi daha önce?

Road 5'li motorumu araba yıkamacısına götürme gafletinde bulunmuştum, zeminde sabunlu su vardı, kot farkı olan yıkamacının dükkânından yola küçük bir yokuşu çıkamayıp patinaj yapmıştı. Road 5 bile kayar sabunlu suda.

Sebep sonuç ilişkin hatalı sanki?
Adam ne frene ne gaza basarken dümdüz şekilde iniyor sen ise yokuşu çıkmak için gaz veriyorsun. Senin patinajının sebebi sabunlu suyun da üstüne bir de tekerin dönmek istemesi olabilir mi?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Öyle burada abartıldığı kadar kötü lastikler değiller. Yani motoru çok yatırmaz isen günü kurtarıyor. Eskiden sert frenleme de ön tekerin kilitlenmesine sebep verip düşmeye neden oluyordu o da abs yaygınlaşınca bitti gitti
Sırf karadüzen 125lik scooterımla bu lastik sebebinden dolayı 50yi geçmiyorum. Gerçekten ön fren sıkılmıyor bir de scooterlar diğer motorlar gibi değil gaz kesince fren yapınca tüm ağırlık öne geçmiyor yol tutuşu yok neredeyse önde bir de lastik kötü olunca sonucu sen seçiyorsun ya çarpacaksın ya da teker kitleyip düşeceksin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar