Naylon lastiğin tehlikesi üzerine

Motosikleti
Triumph Trident 660
Ara sokaktan hafif eğimli bir yoldan geçiyordum köpüklü suyu görünce hızımı biraz daha azalttım ve dikleştirmeye çalışırken suyun üzerinden ve mazgalın üstünden geçtiğim için yine de kaydı.
Burdakilerin çoğunun sevmediği *motopixsel selçuk emmi* bir videosunda şunu demişti;naylon lastik tükürük görse kaymaya meyilli bir lastik.
Adam haklı aga boşuna demiyorlar motorunuzu aldığınızda lastiği direkt değişin diye.

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Nylon lastiğin kotu oldugunu, düsecegini biliyorsun da niye degistirmiyorsun o zaman ?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
yeterince para verirsen test için motor verirsen naylon lastikli motor da över ya da hiç konusunu açmaz bile öyle bir lavuktur

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Naylon dan kastın ne olduğu hakkında fikriniz var mı?

Motosikleti
Voge 250RR
Nylon lastik kadar vasıfsız bir şey yok hayatım boyunca her şeyi sürerim (gerçekten her şey) ama nylon lastikli bir motor birkez daha sürmem

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Benim motorla gelen CEAT da çok kötü. Değiştireyim demiştim fırsat bulamadım havalar soğuyana kadar binerim sonra değiştiririm muhtemelen.

Kuru sıcak asfaltta iş yapıyor ama ıslakta cambaz gibisin.

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
Scootere lastik aldım, yerli üretim diye İrc aldım.
Tek dikkat ettiğim tarihiydi. E nesine bakacaz lastiğin üzerinde ne yazacak, hepsi naylon değil mi zaten bunun 🙂

Kauçuk oranları mi az- çok oluyor nasıl oluyor?

Motosikleti
Voge 250RR
Tek dikkat ettiğim tarihiydi. E nesine bakacaz lastiğin üzerinde ne yazacak, hepsi naylon değil mi zaten bunun 🙂

Hepsi nylon değil o lastiklerin. Fabrika çıkışı dışında nylon lastik almak gibi bir şeyi başarabiliyorsanız çok büyük başarı zaten. Aldığınız lastik nylon değildir diye düşünüyorum.

Dominar 400 de de nylon MRF diye bir lastik var. Kuru zeminde bile tutmuyor. Her sert frenlemenin sonuna doğru ABS devrede. Bazı virajlarda arka teker sarıyor vs. CST bir MRF iki. İkisi de nylon ikisi de çöp

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ara sokaktan hafif eğimli bir yoldan geçiyordum köpüklü suyu görünce hızımı biraz daha azalttım ve dikleştirmeye çalışırken suyun üzerinden ve mazgalın üstünden geçtiğim için yine de kaydı.
Burdakilerin çoğunun sevmediği *motopixsel selçuk emmi* bir videosunda şunu demişti;naylon lastik tükürük görse kaymaya meyilli bir lastik.
Adam haklı aga boşuna demiyorlar motorunuzu aldığınızda lastiği direkt değişin diye.
Sabunlu sudan motor yatıkken "nylon olmayan lastikle" hiç geçtin mi daha önce?

Road 5'li motorumu araba yıkamacısına götürme gafletinde bulunmuştum, zeminde sabunlu su vardı, kot farkı olan yıkamacının dükkânından yola küçük bir yokuşu çıkamayıp patinaj yapmıştı. Road 5 bile kayar sabunlu suda.

Sebep sonuç ilişkin hatalı sanki?

Motosikleti
Triumph Trident 660
Sabunlu sudan motor yatıkken "nylon olmayan lastikle" hiç geçtin mi daha önce?

Road 5'li motorumu araba yıkamacısına götürme gafletinde bulunmuştum, zeminde sabunlu su vardı, kot farkı olan yıkamacının dükkânından yola küçük bir yokuşu çıkamayıp patinaj yapmıştı. Road 5 bile kayar sabunlu suda.

Sebep sonuç ilişkin hatalı sanki?
Ben aşağı doğru eğimleniyorum yokuş iniyorum denilmez ancak gaz kesik hızım 25-30 civarları belki var belki yok.
Ben kızakladığımı hissedince sulu alan bitti motoruda dikleştirdim.
Gaz açsam panikleyip frene bassam yerdeydim zaten.
Kuryeyken wintergriplerlede düşmüşlüğüm çok ne demek istediğini anlayabiliyorum

Ben 2014 YBR 125 ESD ilk motorumu sıfır aldığımda bu Nylon denen lastiklerden vardı üzerinde. 5000 küsür km bindim onunla acemi acemi. İyisinin nasıl tuttuğunu bilmediğimdendir belki ben hiç sorun yaşamamıştım. Bir de ıslak yolda hiç kullanmadım YBR yi. Bir kez otoparkı yıkarken arka kampanalara su gelmiş sanırım. Arka frenler cayır cayır ötmeye başlamıştı. Değiştirtmek için ustama götürdüm. Yenisi de ıslanınca bu sesi yapacak diye değiştirmedi. Ben de o sesle kullanamayacağımı düşünüp değiştirmiştim motosikleti.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F

Nylon fiberler lastiğin içinde. O yüzden tutuşla bir alakası yok, kalitesiz lastik insanların diline o şekilde yerleşmiş.

Kötü lastiği kötü yapan lastiğin hamuru. Çok sertse yol tutmuyor, çok yumuşaksa erken eskiyor. O yüzden yazlık lastikler sert kışlıklar yumuşak. Motorların üzerinde gelen lastikler normal yazlık lastiklerden daha sert.

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
Nylon fiberler lastiğin içinde. O yüzden tutuşla bir alakası yok, kalitesiz lastik insanların diline o şekilde yerleşmiş.

Kötü lastiği kötü yapan lastiğin hamuru. Çok sertse yol tutmuyor, çok yumuşaksa erken eskiyor. O yüzden yazlık lastikler sert kışlıklar yumuşak. Motorların üzerinde gelen lastikler normal yazlık lastiklerden daha sert.
Benim aldığım İrc ler yumuşacık.
İyi lastik diyebilir miyiz o zaman?
Az km dayanması sorun değil çünkü az kullanılan bir motor

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Benim aldığım İrc ler yumuşacık.
İyi lastik diyebilir miyiz o zaman?
Az km dayanması sorun değil çünkü az kullanılan bir motor
İrc bildiğim kadarıyla anlas tarafından üretiliyor muadil sanırım. Lastiğin dişleri de önemli ama kötü lastik değildir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar