Naviasyon Tavsiye Edecek

Bir navigasyon cihazı almayı düşünüyorum. Motorunuzda daha önce kullanıp memnun kaldığınız, sorun çıkarmayan, güncelliğini sağlayan, motora montesi için gerekli ekipmanı ve su geçirmez kılıfı olan bir navigasyon cihazı var mı? Bütçem sınırlı en fazla 250 Tl ye çıkabilirim gibi gözüküyor. Şimdiden tavsiyede bulunan herkese teşekkür ederim. Online satın alma linki atarsanız sevinirim. :wiinkk::):thumleft:

Telefonu gidona bağlayıp kullanmak da bir seçenek. Geçen hafta bir araba kiraladım ve içinde navigasyon olsun diye ek ücret ödedim. Tomtom'un aleti vardı içinde. ne dokunmatiği düzgün çalışıyor, ne aradığın şeyi bulmak mümkün. Geri dönüp daha yenisini aldım aletin. Yine aynı menü. Devlet dairesi gibi muhtardan ilmuhabir getirmeden işini görmüyor. Bilmem nerenin otogarı yazarsın bulamaz, illa cadde adı sorar. Dokunmatik kalitesi hep dandik. Telefondaki dokunmatik hissi, menü kullanım kolaylığı filan çok üstün.

Dağ bayır asfalt olmayan yolları kullananlar için telefondakilerin haritası yetmiyor Garmin kullanıyorlar diye biliyorum. Ama bizim gibi ölümlüler için telefon bence daha güzel. http://www.motoplus.com.tr/kategori/367/Telefon-ve-Navigasyon-Tutucular/ucuzdan-pahaliya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Pebble akilli saat. Hem koluma takiyorum, gerektiginde de gidona takip kullaniyorum. Telefona baglanip google navigasyonla calisiyor.

Motosikleti
BWS 100
Navigasyonların dokunmatiğinin çoğu kapasitif dokunmatik olmuyor. Bu da demek oluyor ki, basmatik diyebiliriz. Yaptığınız basınçla çalışıyor.
Cep telefonu, tablet gibi cihazlar, kapasitif dokunmatiğe sahip. Statik elektrik ile çalışıyor, bu yüzden dir başka cisimleri algılamaması. Bu şekilde çalışınca hassasiyeti artıyor haliyle.

Ben olsam telefonu sabitlemenin bir yolunu arardım, Yurtdışına çıktığımda navigasyon aldık 700 bilmem kaç liraya. Ekran basmatik. bir yer ararsın bulamazsın, illa sokak cadde mahalle kapı numarası ister. otogar yazarsın bulamazsın, arkadaşın dediği gibi.
Google'ın maps'i bu konuda çok iyi işte, izmir otogar yaz, lap diye önüne çıksın. Rotanı çizsin.
Tabi şarj ve internet sıkıntısı baş gösteriyor.
Bunu da şöyle çözebilirsiniz, gps sistemi iyi çalışan bir telefonunuz var ise. Çevrim dışı çalışan uygulama var, ona haritayı indirip, istediğiniz gibi kullanabilirsiniz, az çok ta otogar yazınca falan da buluyor. İnternetinizi yemez, şarjı biraz daha uzun süre tutar.
Yurtdışına falan gidecek olursanız, indirin haritayı, takılın.
Uygulamanın ismi MAPS.ME
https://play.google.com/store/apps/...clickid=17431571-1460126378-1752428600&_1lr=1

İnternetli olsun dersenizde google haritanın yerine, yandex harita çok daha iyi navigasyon konusunda.

İlla navigasyon isterseniz de, motosiklet navigasyonu konusunda, bu işin piri garmin markasıdır. Onunda fiyatları belli.

Ucuz yollu piranha falan alayım derseniz iş görür ancak, ne kadar sabitleyebilirsiniz, ne kadar şarjı bilmemnesi gider bilemem. Sağda solda atılıp gider sonra :)

çok ucuz yollu, su geçirmeyen ve gidona sabitleyebileceğin bir çok aparat mevcut. Telefonu kullanmak daha mantıklı. 250'yi koy cebine telefonu değiştirirken bütçen olsun :)

Sygic navigasyonu yüklüyorsun telefonuna. Birde bisikletler ve motosikletler için gidon telefon tutacağı temin ediyorsun. Mis gibi ver elini konya 3.5 saat.

Sygic navigasyonu yüklüyorsun telefonuna. Birde bisikletler ve motosikletler için gidon telefon tutacağı temin ediyorsun. Mis gibi ver elini konya 3.5 saat.
ha ha evet sonra hafif bir trafikte durkalkta ilerlerken aniden yanına yaklaşan hırsız bir anda telefonu veya cihazı kapıyor,sizde ne olduğunu anlayıp motoru durdurup parkedene kadar,hırsız ortadan kayboluyor ve siz arkasından sadece bakakalıyorsunuz

defalarca yazdım,,,kesinlikle telefonu veya cihazı açıkta bırakan ve bir hamlede alıp kaçılacak telefon tutucusu alıp kullanmayın,çok üzülürsünüz

Cevaplar için teşekkürler. Telefonum eski olduğundan naviasyon olarak kullanamıyorum (ıphone 4s malum kasma, çökme ve pil sorunu) Dandik tomtoma kaldım galiba.

Piranha Diablo alabilirsin. Ben 5 yıldan fazladır kullanıyorum. İkinci elde bir arkadaşım çok temizini 145 TL'ye almıştı.

Cihazın markasından ziyade içindeki harita önemli. Türkiye uyumlu ve güncel kalabilen cihazları tercih etmek en mantıklısı.

Cok guzel bi paraya zamaninda tomtom navigasyon almistik hala da kullaniyoruz son derece basari haritasi surekli guncel ara ara guncelleemeler geliyor zaten ama boyle cok ara yerlerde vs pek isinize yaramiyor malesef senelerdir telefonda igo kullaniyorum onunla ne koy yollari ne yaylalar dolastim normal bi navigasyon cihazindan bile cok cok iyi diyebilirim tavsiye ederim yani

Forumdan Uzaklaştırıldı
Telefonunda bi ton sıkıntısı var mevsimsel faktörler suya dayanıksız oluşu falan filan en güzeli tabelalalara bakarak git turunu bitir ben haritasız navigasyonsuz 6.000 km yol yaptım :)

Ben motosiklet işinde çok yeni biriyim. Kross / Enduro motorumu henüz aldım.
Benim ihtiyaç duyduğum, "rota girilebilir" cinsten fakat ekonomik bir alet.

1- Google´a yazıp, bilgisayara bağlanabilen ve fakat "motor fiyatına" birşeyler bulmak elbette kolay.
Kaldı ki, rotayı kml - kmz olarak hazırlamış olsak dahi, o aletler bizim bahsettiğimiz parkurlar için altlık / ana harita ihtiva ederler mi bilemiyorum.
2- Akıllı telefonum yok. Almaya da niyetim yok.

Xperia serisinden bi telefon işe yarayabilir gibi bennde z2 var mesela suya toza bi nebze de olsa darbeye dayanıklı geniş ekran falan iş görür sanırım

ben de yakında yapıcam bi uzun yol. navigasyon cihazı alasım pek yok; ama telefon da böyle olur olmadık yerde çekmemezlik yapar mı acaba? gerçi bu navigasyon cihazları nasıl bi şebekeyle çalışıyo, onu da bilmiyom.

z3 compact var, halihazırda gelen navigasyon programı şehiriçi ve civarlarında nerdeyse nokta atışı olarak yer gösteriyo. şehirdışı denemedim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
ben de yakında yapıcam bi uzun yol. navigasyon cihazı alasım pek yok; ama telefon da böyle olur olmadık yerde çekmemezlik yapar mı acaba? gerçi bu navigasyon cihazları nasıl bi şebekeyle çalışıyo, onu da bilmiyom.

z3 compact var, halihazırda gelen navigasyon programı şehiriçi ve civarlarında nerdeyse nokta atışı olarak yer gösteriyo. şehirdışı denemedim.
Sebeke yok. Navigasyon aletleri direk GPS veya GLONASS (rus versiyonu) uydulari ile iletisime geciyorlar. Uydulara erisim ucretsiz. Eger harita cihazda varsa baska bir bilgiye gerek yok.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ucuz yollu 2.el xperio go ve garmın navigasyon on numara iş yapar. Yağmur çamur sıkıntı yok motordan düşse bozulmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar