Nato Karışırsa Türkiye'yi Vururuz

Suriye lideri Esad'ın Ankara'yı İran lideri Hamaney'e şikayet ettiği iddia edilmişti. Lübnan basını Tahran'ın Türk hükümetine "NATO Suriye'ye saldırırsa topraklarınızdaki NATO hedeflerini vururuz" dediğini yazdı

Suriyeli mülteciler Türkiye'ye kaçmaya devam ederken, sınırın öbür tarafında konuşlanan Suriyeli askerlerin varlığı gerginliği giderek tırmandırıyor. Arap basınında yer alan haberler Türkiye-Suriye arasındaki gerginliğin boyutlarını ortaya çıkarıyor.

Önceki gün Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Türk hükümetini 'Batı'yı mutlu etmeye çalışmak' ve 'fırsatçı davranmakla' suçlayarak İran'ın dini lideri Hamaney'e şikâyet ettiği gündeme gelmişti. İddiaların hemen ardından Lübnan gazetesi El Akbar, İran'dan Türkiye'ye tehdit geldiğini yazdı.

"TÜRKİYE'DEKİ NATO HEDEFLERİNE SALDIRIRIZ"

Habere göre, İran Türkiye'yi NATO'nun Suriye'ye saldırması halinde, bu askerlere ev sahipliği yapmaması konusunda uyardı. İran, aksi halde Türkiye'deki ABD ve NATO hedeflerine saldıracaklarını söyledi. Suriye hükümetine yakın haber sitesi ChamPress de Erdoğan'ın 2008'de Lübnan Başbakanı Said Hariri'nin iktidarda kalmasına bizzat yardım ettiğini ve Esad'a karışmamasını söyleyerek "Amerikalılar böyle istiyor" dediğini yazdı.

İngiliz gazetesi Guardian da Suriye ordusunun geçen hafta Türkiye sınırında bulunan Kirbet el Cauz kasabasına düzenlediği çıkarmanın, Türkiye'ye gözdağı verilmek için düzenlendiğini öne sürdü. Gazete, Ankara ve Beyrut'taki diplomatlara dayandırdığı haberinde, Türkiye'nin tutumunun Esad'ı sinirlendirdiğini, sınıra doğru ilerleyen Suriyeli birliklerin de Türkiye'yi korkutmak amacı taşıdığı belirtildi.

http://www.haberturk.com/dunya/haber/643319-tahrandan-sok-tehdit

Mersin İl Temsilcisi
adam "TÜRKİYEYİ VURURUZ DEMEMİŞ" türkiyedeki Nato sahalarını vururuz demiş ama şart da koşmuş, orada nato ve ABD askeri olmasına müsaade EDERSEN demiş.

stratejik olarak haklı.
en son ırak savaşında nasıl ABD ye askeri üs vermedik, yine vermememizi istiyorlar.
tehdit olayına gelince, basının hamaseti olsa gerek.
yoksa ne ırak, ne suriye ne de iran türkiyeyle savaşa girmeyi ve kardeş kanı dökmeyi aklından geçirmez.
yani en azından aklı olan kişi bunu yapmaması gerektiğini bilir.

haaa, de ki vurulduk!
bizim ayağımıza diken batsa yüreğimiz acır....

sanırım bunu da dünyanın en deneyimli ordusu için söylüyorsak, onlar da bunu biliyordur.

öte yandan, israilin tuzağına düşmemek gerek...

Gaza gelmemek lazım basın bazı şeyleri çok abartıyor

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Yahu daha düne kadar Türkiye bölgenin lideri konumuna geldi diye hava basiyordu bizim politikacilar.
Kimin lideriyiz biz yahu????:silent:

Adam rahat rahat tehdit ediyor ki haklidir.
Yapilacak bisey yok.:pr:

adam "TÜRKİYEYİ VURURUZ DEMEMİŞ" türkiyedeki Nato sahalarını vururuz demiş ama şart da koşmuş, orada nato ve ABD askeri olmasına müsaade EDERSEN demiş.

stratejik olarak haklı.
en son ırak savaşında nasıl ABD ye askeri üs vermedik, yine vermememizi istiyorlar.
tehdit olayına gelince, basının hamaseti olsa gerek.
yoksa ne ırak, ne suriye ne de iran türkiyeyle savaşa girmeyi ve kardeş kanı dökmeyi aklından geçirmez.
yani en azından aklı olan kişi bunu yapmaması gerektiğini bilir.

haaa, de ki vurulduk!
bizim ayağımıza diken batsa yüreğimiz acır....

sanırım bunu da dünyanın en deneyimli ordusu için söylüyorsak, onlar da bunu biliyordur.

öte yandan, israilin tuzağına düşmemek gerek...

Bildiğin tehtid etmiştir eder de o hakkı da kendinde görürde. Ama şunuda bilir yada biliriz iranın kuzeyinde yaşayan milyonlarca azeriyide karşısına alır. Mollaların yönettiği bir ülkeden her şeyi bekleyebilirsin, ama sonuç nasıl olur bilmem. ya bizimkiler kulağının üstüne yatar duymamış gibi yapar. yada tehdit etmeyen ama direk vuran israile yaptıkları gibi kükrerler ama birşey yapmazlar, sonuç içerde dışarda sağda solda herkez tehdit ediyor o gücü kendinde görüyor.

adamlarda haklı. suriyeden sonra sıra kendilerine gelecek bunun farkındalar ve sıranın kendilerine gelmesini istemiyolar...

Bir defa haber kaynağı şüpheli.Lübnan gazetesi El Akbar.

Lübnan zaten karman çorman bir yer.Kimmiş bu El Akbar gazetesi?Kimlerden yana, kimi destekliyor, kimlerin sesi? Buna bakmak lazım önce.

İran çok güçlü bir ülke.Amerika bile kolay kolay kara harekatını göze alamaz.

Beşer Esad öyle yada böyle gidecek.Her diktatör gibi gidişi sancılı ve kanlı olacaktır.Kaddafi'de gidecek.Orta asyadaki garip garip türki cumhuriyetlerindeki tiplerde gidecek.Sıra onlarda yani.

yürekçe nin dediği doğru.haber başlığı tamamen spekülatif ve art niyetli.ve de çok adice.iran düşmanlığını körüklemek için yazılmış.taraflı israil ve amerikan hayranı basınımızın halt etmesi.ne yapacak adamlar.nato saldırırsa ve bu saldırı türkiye ki nato üslerinden olursa bunları vuracak yada vurmaya çalışacak.onurlu her bülke bunu yapar.bizimkiler ne yapar.israil 9 vatandaşını uluslararası sularda katleder,bıdı bıdı konuşmaktan başka bir şey yapmazsın.savaş çıksın demiyorum ama israille yapılmış tek bir ihaleyi ,askeri ihaleyi bile iptal edemeyecek kadar zavallı bir biçimde konuşursun sadece. vurur ve vurmak tada haklı olur...

Saddam geldi gözlerimin önüne ahh ah bu abd-israil işbirliği varya.
Sıra da Esad da şimdi onun sırtını sıvazlıyolar:pr:

1.2.18. Politik, siyasi ve dini konuların konuşulması "Konu Dışı" forumu dahil yasaktır.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Hakikaten baydi.
Mevzu din meselesine döndü.
Ben de bayiliyorum böyle bir tartisma çiksada gidip dalsam araya diye.:pr:

Ben de bayiliyorum böyle bir tartisma çiksada gidip dalsam araya diye.:pr:

:cat: Katılıyorum. Her meseleye burnunu sokmakta üzerine yok.
Hem mesajlarında "tam bilmiyorum ama" diyorsun, hemde bunun gibi kritik konularda atıp tutuyorsun.
Bazen bilmediğin bir konuda susmak bir erdemdir. :cat:

1.2.18. Politik, siyasi ve dini konuların konuşulması "Konu Dışı" forumu dahil yasaktır.

Yav Görkem bu konuyu siyasete girmeden nasıl tartışalım :p

Ha bir de, politik ile siyasi aynı anlamda, birini kaldırmak lazım kurallardan.

politik Fr. politique
sf. 1. Politika ile ilgili, siyasi, siyasal: O dönem politik ortam zaten kızışmıştı. -A. Ümit. 2. mec. Uzlaşmayı, iyi geçinmeyi amaçlayan.
Güncel Türkçe Sözlük

siyasi Ar. siy¥s³
sf. (siya:si:) 1. Siyasetle ilgili, siyasal, politik: Siyasi işlere karışmamanı tavsiye ederim. -P. Safa. 2. a. Siyasetçi, politikacı: Müdür bey, siyasiler koğuşunda başladı bu geceki teftişine. -K. Korcan.
Güncel Türkçe Sözlük

http://tdkterim.gov.tr/bts/

Moderatör tarafında düzenlendi:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
:cat: Katılıyorum. Her meseleye burnunu sokmakta üzerine yok.
Hem mesajlarında "tam bilmiyorum ama" diyorsun, hemde bunun gibi kritik konularda atıp tutuyorsun.
Bazen bilmediğin bir konuda susmak bir erdemdir. :cat:

Neyse artik hak vaki olup sizler cennete gittiginizde, arada bir ziyaretimize gelip, ben sana demedimmi lem? diye hatirlatirsiniz.:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar