nasıl bir türkiye istiyorum.

Ne oldu senin açılma işi?

Pardon bağrıma taş bastım demişsiniz şimdi gördüm.

Son düzenleme:
Audi R8'i ilk duyurduğunda büyük olay olmuştu.
Benim gibi Audi'den hazzetmeyen insanların da tek sevdiği Audi modeli olmayı başardı R8. Sebebini de çok güzel açıklıyordu otomobil gazetecileri, "Audi gibi olmayan bir Audi bu".

Benim hayalimdeki Türkiye de böyle işte kısaca. :)

Soru: Nasıl bir ülke istiyorum?
Cevap : Finlandiya gibi.
Finlandiya'nın nasıl Finlandiya olduğunu merak ediyorsanız Atatürk'ün okullarda okutulmasını istediği Beyaz zambaklar ülkesinde adlı kitabı okumanızı isterim. O kitap çok şey anlatıyor. İşin ilginci bizim tarihimiz ve geçmişimiz Avrupalılardan çok daha zengin ve eski. Ama onlar bizden çok daha huzurlu zengin ve mutlu yaşıyor. Üstüne üstlük biz sünnetliyiz de.

aslında gayet gerçekçi, varolabilecek bir şey istiyorsun. halk 2002den beridir açılmayan şemsiyeye dönüşen kartel partilerine oy vermeyi bırakırsa (akp-chp-mhp) istediğin türkiye 5-10 seneye oluşur.
fakat bunun için tek yol senin çalışman, mesela: "chp atamın partisi" diyenlere, "imamoğlu metro ihalesini iptal ederek, 5li çeteyi davet edip yeni ihale yaptı ve 10 milyar daha pahalıya ihaleyi verdi, senin atan tüyü bitmemiş yetim parasını 5li çete gibi adamlara yediriyor muydu? yoksa sende mi bir idrak yolları enfeksiyonu var?" gibi şeyler söylemen, bu partilerin arkaplanda işbirliği yaparak, halka 1 alana -2(eksi iki) bedava kampanyası yaptığını, halk sürünürken lüks içinde yaşayan kişiler olduğunu, "kendini soylu ilan eden" varlıklar olduğunu göstermen gerekiyor.
almanyada da çok ağır vergi alınıyor fakat orada para işsiz olanlara 300-500 euro işsizlik maaşı gibi sosyal uygulamalara gidiyor, türkiyede ise para,
halkın dışında her yere gidiyor, dinayet işleri başkanının (dünya işleriyle en ilgisiz olması gereken adamın) lüks mercedesine-audi s8 long'una, milletvekillerinin mercedes s600 arabasına, mecliste bedava sayılacak fiyatlara yedikleri fiyatlara rağmen "vekil maaşı çok az, yetmiyor" diye ağlamalarına vb durumlara gidiyor.
bu sistemde, sinan oğan gibi 5 para etmez bir adam, emekli maaşıyla geçindiğini beyan edip ankarada arsa aldı, sanırım villası var ve mercedes arabası var.
1 alana eksi iki, eksi 5 ,eksi 10 bedava olduğu sürece, klavuzumuzun karga olmasının sonuçlarını yaşayacağız, klavuzumuzu (kartel partilerini) değiştirmemiz gerekiyor...

bir de hayaller paris demeyi de belki bırakmak lazım, 2025 yılının parisi hiç de öyle ideal bir şehir değil. vatansız istilası ile, çeteler, tecavüzcüler, uyuşturucu, din motivasyonlu adam bıçaklamalar gibi şeyler ile orayı da oldukça bok ettiler. hayaller "Saint-Tropez" demek 2025 için daha doğru.

Herkese Daron Acemoglu'nun 2024 nobel ekonomi odulunu almasini saglayan "kurumlar teorisi" isimli teorisini ozellikle "evrim agaci" kanalindan izlemesini tavsiye ediyorum.

İstemek ile yapmak arasındaki farkı anlamak lazım. Sadece istersen verileni alırsın. İstediğimiz gibi yapmaya çalışmamız lazım.

Erzurumluların bir sözü vardır; "Tas itti iş bitti" diye. Adalet bittikten sonra geriye hiç bir şey kalmamıştır. Seçim olur, Türkçe dahi konuşamayan insanlar benim geleceğimi oylar, bir seçimde mühürsüz oylar iptal edilir, diğer seçimde mühürsüz oylar sayılır, bilirkişi atanır, işlerine yaramayan karar verirse bilirkişi el çektirilir, hakkıyla savcılık hakimlik yapanlar, tayin edilir. Tüik 'in bilinçli olarak düşük çıkardığı enflasyon rakamları gün gibi ortada olduğu halde Tiük mahkemede hükümeti adres gösteriyor. Yani diyorki ben hesabı düzgün yaparım ama baskı ile yapamıyorum diyor. Daha ne diyim.
Enflasyon' a göre maaşlara zam yapılacağı aylarda aylık enflasyon sadece o ayda %55 düşük gösterilip, bir önce bir sonraki aylarda enflasyon normale oluyor ama kimse "yahu o aylarda neden %55 düşüyor sonra yine %55 yükseliyor" diye sorgulama yapamıyor. Yapsa da bir şey değişmiyor.
Sadetle Adalet bitti, iş bitti.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar