Nasıl Adam Bunlar Ya :@

Bugün motorun yağını değiştirmek için yağ almaya gittim castrol 15w40 alacaktım. Girdim bp'ye motosiklet için 15-40 yağ alıcam dedim. Adam bana arabalar için olan yağdan verdi. Aramızda geçen diyaloğu yazıyorum.

- Abi bu yalnız arabalar için. Ben motorumda kullanacağım.
- Olsun ikisinde de kullanılır bu.
Yandan dier görevli dahil oldu. Tuttu bana tam sentetik yağ veriyor.
- Bana yarı sentetik lazım tam sentetik bu.
- Git sen motorcudan al yağını hadi.
- Öyle yapacam zaten hadi eyvallah.

Belki haddime değil ama çin motoruna litresi 20-25 TL olan yağı yakıştıramıyorum. 20-50 Petrol Ofisi LPG yağı alıyorum 7 TL ye. Problem sıkıntı yok. Bi tek NGK bujiye verdiğim 7 TL çok koydu.

Şu bp ye gitmeyin arkadaş!!! ne kadar gereksiz bilgisiz varsa hep orada.

Belki haddime değil ama çin motoruna litresi 20-25 TL olan yağı yakıştıramıyorum. 20-50 Petrol Ofisi LPG yağı alıyorum 7 TL ye. Problem sıkıntı yok. Bi tek NGK bujiye verdiğim 7 TL çok koydu.

Yahu bujinin ne kadar olmasını bekliyorsunuz daha anlamak mümkün değil!

Bedava mı olsun? BU KADARCIK RAKAMLAR bile fazla geliyorsa bisikleti öneririm...

Yahu bujinin ne kadar olmasını bekliyorsunuz daha anlamak mümkün değil!

Bedava mı olsun? BU KADARCIK RAKAMLAR bile fazla geliyorsa bisikleti öneririm...

Otomobilime 4 TL'den Bosch buji alıyorum. 30000km kullanıyorum. Motosiklet için kullanılan buji en fazla 5 TL olmalı. Otomobil bujisi 4 TL iken neden motosiklet bujisi 7 TL?

aksine, çin malı motosikletlerin malzeme kalitesi düşük olduğu için en kaliteli yağ kullanılmalıdır. motor ucuz diye ucuz yağ koyarsan kısa olan ömrü iyice kısalır.

Ucuz olan markalar daha çok bakım ve ilgi isterler.Daha özenle bakımlarını yapıp,yumuşak kullanmak gerek diye düşünüyorum..

Bosch orjinal mi? ya da orjinal nedir?
4 TL lik Bosch bujinin de orjinal pek mantıklı gelmedi bana.
Yanlış anlaşılma olmasın, alıntıda bir karmaşa oldu benim,sizin yazdığınızı diğer arkadaş yazdı diye görmüşüm bir an, yoksa aynı şekilde düşünüyoruz :)

orjinal ngk ebay'da bile 5 dolar. senin 7 liraya aldığın ngk orjinal değildr zaten.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Otomobilime 4 TL'den Bosch buji alıyorum. 30000km kullanıyorum. Motosiklet için kullanılan buji en fazla 5 TL olmalı. Otomobil bujisi 4 TL iken neden motosiklet bujisi 7 TL?
Nerden alıyorsun söyle de bizde alalım orjinal bosch bujiyi...
Dikkatli oku sakın bohsc olmasın ?... :p

Saçmalamışsın dostum. Ben motorumu seviyorum bugüne kadar beni üzmedi. Üzmesi için neden gidip kalitesiz yağ koyayım.

yıllardır shell den alırım benzinimide yağımıda hiç sorun çıkmadı gitmeyin bp ye filan adamlar çok lakayıt

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
benzin istasyonundan yağ mı alınır ya o devirler bitti.

yağı motosiklet malezemeleri satan dükkandan veya servisden alıcan.

castrol den başka yağda bilmiyorsunuz ayrıca. (gerçi 15w-40 castrol olsa ne olur olmasa ne) soğukta balçık gibi çöker kartere o yağ..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar