NArgile Severlere Kötü Haber!

sözde kapalı yerde sıgara içmekde yasak ama kafelerde felan uyan yok arkadaş geçen şirnevlerde bi kafeye gittim içerde sıgara içenmi dersin nargile içenmi dersin arkadaşım çoğu kafede içiliyo dedi şaşrdm:S

Vaz geçtim banane...

Vazgececek bir sey yok, Dunya genelinde sigara ve tutun den olusan olum miktari zirve yapti. Benim ailemde bile kanser kronik degil iken aile icinde kanserden olenlerin hepsi sigaraya bagli akciger kanseri yada kalp krizi oldu.

Yas olarak sizi bilmiyorum ama bizim cocuklugumuzda hafta sonlari ziyaretler olurdu komusya, akrabaya.

Cocuklara boyle gumus yada metal kap icinde sigaralik verilirdi gelen misafire ikram edilsin diye.

O zaman cok dogal bir ikramdi , bugunku mantikta ise ne kadar yanlis

Asiriya kacilmamis oranda icilen fermante alkollu ickilerin vucuda iyi geldi bilimsel olarak ispatlanmis. (bir kucuk kadeh civari)

Ama tek bir sigaranin , birakin sizin icmenizi yaninizda dahi icilmesinin zararli etkisi de bilimsel olarak ispatlanmis.

Sigaraya ulasmak , ona alismak , satin almak , onu icmek cok kolay.

Yolda , cafede yada is yerinde gun icinde elinde bira yada sarap ile gezinen biri gorseniz garipsersiniz ama sigara icin her gun binlerce insan goruyorsunuz ama garipsemiyorsunuz.

Her gun bir kasa bira icmezsiniz, ama her gun bir paket sigarayi rahatlikla bitirebilirsiniz.

Her seyi bir kenara koyun, yanan bir karbon gazini cigerinize cekiyorsunuz.

Mesele sizin birakmaniz degil, bu sizin iradenize kalmis

Mesele yeni gelen nesilin buna alisip kendisini zehirlemesini engelleyecek ortami yok etmek. Yani daha hic denememis insanlarin aklina sokmamak.

mantıklı gibi görünse de alt metinlerinin içeriğinden dolayı hoş karşılanmayacak bir karar.
zira nargile ile sigaranın karşılaştırılması abes olmuş.

sebebine gelince sigara denilen illetin işlenmesinden dolayı insan sağlığını ciddi oranda tehdit edecek materyaller barındırıyor ve sigara kartellerinin kuvveti ve pazarlama stratejilerinden dolayı toplumsal hayatta kendisine çok rahat yer bulabiliyor, ulaşılabilirliği ve kullanımı pratik ve basit.

nargile ise hazırlanması ve içimi aşamalarında kullanıcıyı sigaraya oranla daha yoran bir nimet olduğundan dolayı sigara ile aynı kullanım şekline ve pratikliğine haiz değil.

nargile tamamen keyif amaçlı bir tüketim maddesi.
sigara ise bağımlılık göstergesi.

ayrıca bireyin bu ihtiyacının, isteğinin önüne yasak konularak geçilmeye çalışılması ise en basit tabiri ile kişisel özgürlüklerin ve hakların sınırlandırılmasıdır.
gerçi ben bu tamlamadan ziyade faşistlik demeyi tercih ederim.

yasaklama zihniyeti ile hiç bir yere varılamayacağını anlayamamış insanlar tarafından yönetiliyor olmak da ayrıca acı acı gülümsetiyor insanı.

toplumsal ihtiyaçlar ve sosyal yaşamın gereği olarak ortak kullanım alanlarında sigara ve tütün maullerinin tüketilmesine şahsen karşıyım.
ama sadece nargile tüketimi için açılmış bir işletmenin kapatılması fikri saçmalık,
birey nargile hizmeti verilen bir yere sadece çay içmek için gitmez.

bireyin bu ihtiyacı engellenmemeli.

ayrıca bu "zihniyet" ile bakılırsa bu zihniyetin zararlı gördüğü her nimetin ve materyalin yasaklanması gayet doğal.
idris naim şahin hazretlerinin terör tanımına beziyor bu zararlı tanımı.

+1
Her kelimesine katılıyorum
Evet kapalı alanda sigara ve nargile içilmesin tamam ama açık alana sahip kafelerin nargile hizmeti vermesinin engellenmesi saçma

Barlarda, restoranlarda sigara içilmesi yasaklandı, bu gayet mantıklıydı. "Sigara içenlerin, içmeyenleri zehirlemeye hakkı yok" dendi, mantıklı.

Peki nargile kafelerde nargile içmenin yasaklanması böyle bir mantığa uygun mudur? Nargile kafeye giden adam, zaten nargile içmeye gidiyor! Dumandan rahatsız olacak adamın nargile kafeye gitmesi aptalca zaten.

Az biraz sigara içiyorum, belki yılda bir nargile içiyorum, ayda bir-iki defa içki içiyorum. Devlete ne bundan? Halkı korumak (bazılarına göre) devletin görevi olabilir, ama devlet benim nargile içip içmememe karışamaz. 25 yaşında adamım ben, annem-babam bile nargile içmeme karışmıyor! Adam gibi düzenleme yapmaktansa yasakla gitsin! Afferim benim devletime!

Bunda beni ilgilendiren pek bi şey yok sigara içmem, nefret ederim, nargile içmem nefret etmem ama rahatsız eder beni..

Ama gel gör ki.. İnsanların işlerini ellerinden almak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar.. İçeride sigara içmeyi yasakladılar, tamam bana iyi oldu çok rahatsız olurum sigara dumanından ama.. Bu ülkede sigara içen nüfusu içmeyenden fazla bunu kabul edelim.. Biz bile pasif içici durumundayız..

Bunu komple yasaklamak millete zarar ettirmekten başka işe yaramıyor.. Bi yılbaşı için almanyaya gitmiştik orada da kapalı mekanda sigara içmek yasak ama, sigara odaları yaptırmışlar.. Lokantanın, cafenin içinde pimapen kaplı ayrı bir bölge var kendi özel havalandırması filan, orada içiyor sigara içen..

Kimisi şu düşüncede içmeyen gitmesin kardeşim, tamam gitmesin de bazen arkadaşlar ısrar ettiklerinde onlarla gidiyorum muhabbet için, kimiyerler tamamiyle dumanaltı, kimi yerlerde çıkan dumanı bile göremiyorsun..

Zamanın da lokal işletmişti babamlar orada hatırlıyorum derbi maçlarında aralara tabure koyardık millere, yangın yeri gibi duman çıkardı sigaradan, göz gözü görmezdi ama çok güzel bi havalandırma sistemi yapmıştık düğmeye bastığımız anda 30 sn içinde bütün dumanı çeker tertemiz hava olurdu içeride.. 9-10 sene önceden bahsediyorum..

Yasaklamak hiç birşeyin çözümü değil, siz içkiyi yasaklarsınız.. Gizli içeriz gene içeriz, sigarayı yasaklarsınız gizli içerler gene içerler..

Önlem aldıracaksınız, sigara içirticen mi kardeşim ? -Evet. O zaman şu şu özelliklerde, şu kuvvette havalandırma sistemini takıcaksın, sigara içenin keyfi kadar içmeyenin keyfi de önemli..

Bizim eve taktığımız klimada bile havayı komple temizleme özelliği var..

Demiyorum daha da bişey.. İrana doğru yollar gidiyor sanki..

Tamam kapalı yerde duman gercekten rahatsız edıcı ,hatta ben sigara kullandıgım zamanlarda bile barlarda vs. yerlerde yoğun dumandan rahatsız olurdum.Sırf su yasaklar yuzunden bile onlarca kişi birbirini yaraladı hatta ölümlere sebep oldu. Çözümü aslında çok basıt. Ya içenler için özel bölme ya da bahçe kısmında izin verilebilir. Çok uzak değil yakında alkollü mekanlara da el atarlar tahmınımce.

Tamam kapalı yerde duman gercekten rahatsız edıcı ,hatta ben sigara kullandıgım zamanlarda bile barlarda vs. yerlerde yoğun dumandan rahatsız olurdum.Sırf su yasaklar yuzunden bile onlarca kişi birbirini yaraladı hatta ölümlere sebep oldu. Çözümü aslında çok basıt. Ya içenler için özel bölme ya da bahçe kısmında izin verilebilir. Çok uzak değil yakında alkollü mekanlara da el atarlar tahmınımce.

Ee atmışlardı ya bi ara +24 olayı +18 olduk rahatız dedik 24 e çektiler.. Gerçi neyse ki sonradan iptal ettiler.. Ama açıkta içki içmek hala yasak bildiğim kadarıyla.. Kapalı yerde içmek zorundayız..

Evet bir nargile 5 paket sigaraya eşdeğer miş. Yıllar öncesi çok nargile içerdim. Birde sigara içmiyorum ama nargile içiyorum diye övünürdüm.Birgün Babam ; oğlum nargile içeceğine sigara iç daha iyi demişti. Ozamanlar bir nargileden ne olacak ki diyordum. ta ki gerçeği öğrenene kadar. O yüzden de çok nadir içiyorum.

mantıklı gibi görünse de alt metinlerinin içeriğinden dolayı hoş karşılanmayacak bir karar.
zira nargile ile sigaranın karşılaştırılması abes olmuş.

sebebine gelince sigara denilen illetin işlenmesinden dolayı insan sağlığını ciddi oranda tehdit edecek materyaller barındırıyor ve sigara kartellerinin kuvveti ve pazarlama stratejilerinden dolayı toplumsal hayatta kendisine çok rahat yer bulabiliyor, ulaşılabilirliği ve kullanımı pratik ve basit.

nargile ise hazırlanması ve içimi aşamalarında kullanıcıyı sigaraya oranla daha yoran bir nimet olduğundan dolayı sigara ile aynı kullanım şekline ve pratikliğine haiz değil.

nargile tamamen keyif amaçlı bir tüketim maddesi.
sigara ise bağımlılık göstergesi.

ayrıca bireyin bu ihtiyacının, isteğinin önüne yasak konularak geçilmeye çalışılması ise en basit tabiri ile kişisel özgürlüklerin ve hakların sınırlandırılmasıdır.
gerçi ben bu tamlamadan ziyade faşistlik demeyi tercih ederim.

yasaklama zihniyeti ile hiç bir yere varılamayacağını anlayamamış insanlar tarafından yönetiliyor olmak da ayrıca acı acı gülümsetiyor insanı.

toplumsal ihtiyaçlar ve sosyal yaşamın gereği olarak ortak kullanım alanlarında sigara ve tütün maullerinin tüketilmesine şahsen karşıyım.
ama sadece nargile tüketimi için açılmış bir işletmenin kapatılması fikri saçmalık,
birey nargile hizmeti verilen bir yere sadece çay içmek için gitmez.

bireyin bu ihtiyacı engellenmemeli.

ayrıca bu "zihniyet" ile bakılırsa bu zihniyetin zararlı gördüğü her nimetin ve materyalin yasaklanması gayet doğal.
idris naim şahin hazretlerinin terör tanımına beziyor bu zararlı tanımı.

Haydaaa.. Neyse kendi nargilemi alırım artık daha az zarar ederiz maddi yönden :)

Nargileye keyif amaclı tüketim maddesi dedin ya usta daha ne diyim sana...:p

basit bir gogoıl araştırmasıyla birlikte margilenin gizli bir tehlike olduğunu aslında anlayabilirsin...

bence kişiler nargilenin hazırlanışı vs içim şeklinde ki ritüeli seviyorlar...

..........

Makaleler

NİKOTİN BAĞIMLILIĞININ GİDEREK YAYGINLAŞAN VE YAYGINLAŞTIRILAN ŞEKLİ; NARGİLE ALIŞKANLIĞI:

Tütünün değişik kullanım biçimleri arasında; başta sigara olmak üzere, tütün çiğneme, enfiye, pipo, puro ve nargile bulunmaktadır. Nargile tütünün yaygın kullanım şekli olan sigaradan çok daha önce bilinen ve kullanılan bir nikotin bağımlılığı şeklidir. . Önceleri sadece yaşlıların kullandığı nargile, sigaranın zararlarının tıpça ve toplumca öğrenilmesi ve tepki gösterilmesinden sonra; içine gençlerin hoşuna gidecek meyve aromalarının katılması ve yaygın teşvikle gençlerin giderek artan biçimde kullanması sağlanmaktadır. Böylece nargile; sigaraya karşı oluşan tepki ve yasaklamaları engellenmek ve nikotin bağımlılığının sürdürülmesi ve yaygınlaştırılması için basamak olarak kullanılmaktadır. Ancak pahalı olması özel şartlarda içilebilmesi ve çok zaman gerektirmesi nedeni ile sigara ile yarışması ve yerine geçmesi zordur.

Nargile dumanı sigaradan farklı olarak nargile; tömbeki denilen nargile tütünü ile birlikte ve onu yakmakta kullanılan kömürün dumanını da içermektedir. Sigara dumanında ki 4000 civarında kimyasal madde nargile dumanında da mevcuttur. Sigaranın yanan ucunda ısı 900 C° ye çıkabilirken nargilede bu ısı 450 C° olmaktadır. Bu durum, nargile dumanın daha zararlı olan yarım yanmış kimyasal maddeler içermesine yol açmaktadır. Suda eriyen çok az kimyasal madde nargilede süzülürken; düşük ısıda yanma nedeniyle birçok maddede daha zararlı formlara dönmektedir. Sonuçta nargile dumanı da sigara dumanı ile aynı sağlık zararlarına yol açmaktadır.

Nargile 30 saniyede bir 3 saniye içe çekilerek içilmektedir. Bir nargile içimi bir saat sürmekte ve kişi 100 defadan çok fazla nargile dumanını içine çekmektedir. Bir nargile içiminde 10 gr. tütün ve kömür yanmakta, bir nargile içim süresince yaklaşık 22,5 mg. nikotin, 2420 mg. katran içe çekilmektedir. Bunlar bir paket sigaradaki kimyasal maddeden daha fazladır. Nefes çekme miktarı alınan nikotini değiştirmemekte katranı artırmaktadır. Nargilede su olmaması ise katran miktarını değiştirmemekte nikotin miktarını artırmaktadır.

Nargile dumanı kanserojen ve mutajenler açısından sigaradan daha zengindir. Yapılan araştırmalarda pahalı olması ve her yerde içilememesi nedeni ile nargile şeklindeki nikotin bağımlılarının % 70 inden fazlası ayda 5 den az nargile içmektedir. Ve bir nargile içimi için 1 saatten fazla zaman ayırmaktadır. Nargile dumanı sigaradan daha az çevresel duman oluşturmaktadır. Sigara karşıtı mücadelenin giderek başarı kazanması, tütün endüstrisinin çok iyi mekânlarda ve çok süslenmiş olarak ve giderek artan tat çeşitliliğiyle nargile sunması sonucu, nargile şeklinde nikotin bağımlılığının giderek yaygınlaşmasına yol açmaktadır. Bu nedenle yeni 5721 sayılı kanununun sigarayla ilgili kısıtlamalar, nargile için de geçerlidir. Nargile içenler ve toplum; nargilenin zararları konusunda henüz sigara kadar bilinçli değildir. Bu durum nargilenin yaygın içim riskini artırmaktadır.

Nargile bir nikotin bağımlılık çeşididir ve tütün ürünüdür. Bir nargile içimi 20 sigara içimine bedeldir. Hatta içerdiği kimyasallar bakımından, sigaradan daha tehlikelidir.

Sonuç olarak sigara karşıtı mücadelenin kapsamı genişletilerek, başta nargile olmak üzere bütün tütün ürünlerini kapsamalıdır.

Dr Yücel KIRLANGIÇ
Göğüs Hastalıkları Uzmanı
Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü

.....

işime geldiği içinmidir bilemiyorum ama olayı siyasi boyuta getirmek anlamsız...olay kişinin kendi içindeki savaşı tercihi ve bu savaştan kimin galip çıkacağını belirleme sanatıdır...tc hükümetinin sigaraya zam yaparak zararlı olan bu ürünü fahiş fiyata yükselterek kullanıcıyı enayi yerine koyması benim hoşuma gidiyor...gelirin ne kadar olursa olsun bu enayiliğe devam edenlerinde keyifleri bilir...akp zam yaptı vay ölene dek içmeye devam edicem demek ne derece doğru...veya umrumda değil demek...10 yıl sonra doktora anlat derdini...akpmi kalır 10 yıl sonraya Allah bilir...ama sen 10 yıl sonra sağlığıklı bir birey olarak hayatını devam ettirmek zorundasın...ailen çocuklarının geleceğini sağlıklı bir şekilde o güzelliklere şahit olabilmek için buna mecburuz...hadi bilemedin 20 sene sonra düzenli içilen sigara ve içkinin bedelini ödetir bu beden...

Allah bedenine zulmetme demiş...yasaklamış...(kuranda geçmiyor belki ama bedenin korunması ve zinde olması geerekliliğini peygamber efendimizin hayatıyla bağdaştırabiliriz...)

Doktor yasaklamış...bedeninde ağır hasara neden olur kanseri tetikler...

Hükümet zam yaparak baskı uyguluyor...mantıklı...dünyada 20 yıl önce başlayan bir refleks bizim daha sigara yasaklarına alışamadık...

kişisel kanaatim sigara içen kimselerin acz içinde olmaları..iradesiz zavallılar...3.sınıf muameleyi hakediyorlar...cahiller...evlerinde sigara içenler zaten nazarımda evinin ortasına ha .ıçmış ha kusmuş farkı yok...o zehiri evin diğer bireylerine ortak edenler zaten katilden farksız...eşyaları leş gibi kokar...evi kokar...kendisi kokar...ağzı bok gibi kokar...

sokak köpeğinin evsizlerin üzerine sinmiş o ağır kokuları barındırırlar pis herifler...

sigaradan vazgeçemeyen neden içtiğini sorduğunda cevap veremez...işte eyle der...zavallı ...:p

daha ne kadar aşağılayabilirim ki...:queen: en güzel sistem bu aslında...linc politikası...:p

bende de dudak tiryakiliği vardı bir zamanlar...bende zavallıydım...sonra napıyorum dedim kendime...irade belirtisi gösterdim...:p

Son düzenleme:
süpersin kanka...
2 satırda alkollü içkiler ve içenler için döktürsene....:cat:

hoşuma gitti ha...:p

onlara tamamda...
cana kast etmeyip kendini......................................haller/haline düşüren ama bunu farketmeyen yada kabul etmeyenler için bişeyler bekliyorum senden....:cat:

ciddi ciddi bekliyorum...:rendeer:
gerekirse başka zaman kullanmak için kaynak yapıcam...:bounce:

@mete
nargile, alkol, tütün vb
bunların tümünün ortak yanı keyif verici maddeler olması.
elbette nargilenin ritüeli onu daha da keyifli hale getirir.

her konunun kuyruğunu götürüp islamiyetin bir tarafına bağlaman konuyu zenginleştirmiyor.

bilimsel araştırmalar tütünün zararlı bir madde olduğunu kanıtlayarak nargilenin fiziki zararlarını gözler önüne seriyor,
iyi de nargile içen kişinin bunu bilmediğini düşünmek saflık mıdır aptallık mıdır ?

kendi kararlarını veremeyecek kadar gelişmemiş düşünceye, sosyalleşmeye haiz olmayan insanlar için yol gösterilmesi iyidir hoştur,
ama kargaya da dikkat etmek lazım.

tütünün bir çok halini içtim,
keyifli bir maddedir.

sigaraya dair;
yemekten sonra kahve (tercihen az şekerli türk kahvesi),
seksten sonra,
sabah kalkıldığında ilk defa içilen,
vapurun kenarında istanbula karşı içilen ....
sigaranın yeri ayrıdır.

tabi senin anlattıklarını göz önüne alır ise aldıkları verdiklerinden daha fazla,
sigara medeni bir insanın kullanamadı gereken bir materyal.

birey bütün bunlara rağmen tercihini sigaradan yana kullanıyor ise sonuçlarına da katlanır.

konuyu toparlamak gerekir ise,
konu nargiledir,
esas itibari ile onu nargile de değildir ya neyse ...
anlayana.

onlara tamamda...
cana kast etmeyip kendini......................................haller/haline düşüren ama bunu farketmeyen yada kabul etmeyenler için bişeyler bekliyorum senden....:cat:

ciddi ciddi bekliyorum...:rendeer:
gerekirse başka zaman kullanmak için kaynak yapıcam...:bounce:

İçki bana daha samimi geliyor...nedeni içmeyi bilen kültüre sahip olmamız...ve bizler en azından sorumluluklarımızın farkında olup bir hafta sonu veya akşam evinde masumca...eşimizle dostumuzla karşılıklı sohbet edip iki yudum rakı içiyorsak çakırkeyf oluyorsak buna ne denilebilir ki...

@mete
nargile, alkol, tütün vb
bunların tümünün ortak yanı keyif verici maddeler olması.
elbette nargilenin ritüeli onu daha da keyifli hale getirir.

her konunun kuyruğunu götürüp islamiyetin bir tarafına bağlaman konuyu zenginleştirmiyor.

bilimsel araştırmalar tütünün zararlı bir madde olduğunu kanıtlayarak nargilenin fiziki zararlarını gözler önüne seriyor,
iyi de nargile içen kişinin bunu bilmediğini düşünmek saflık mıdır aptallık mıdır ?

kendi kararlarını veremeyecek kadar gelişmemiş düşünceye, sosyalleşmeye haiz olmayan insanlar için yol gösterilmesi iyidir hoştur,
ama kargaya da dikkat etmek lazım.

tütünün bir çok halini içtim,
keyifli bir maddedir.

sigaraya dair;
yemekten sonra kahve (tercihen az şekerli türk kahvesi),
seksten sonra,
sabah kalkıldığında ilk defa içilen,
vapurun kenarında istanbula karşı içilen ....
sigaranın yeri ayrıdır.

tabi senin anlattıklarını göz önüne alır ise aldıkları verdiklerinden daha fazla,
sigara medeni bir insanın kullanamadı gereken bir materyal.

birey bütün bunlara rağmen tercihini sigaradan yana kullanıyor ise sonuçlarına da katlanır.

konuyu toparlamak gerekir ise,
konu nargiledir,
esas itibari ile onu nargile de değildir ya neyse ...
anlayana.

cigarayı hayatımızın bir parçası yapmışız...öyle noktalarda var ki sanki vazgeçilmez...çocuğun şekere olan zaafiyeti gibi...

islamın gerekçelerini burda yazmamdan rahatsız olma...sonucta bilimsellikle çakışmayan paralel eğilimli düşünce ve yaptırımlar...

diğerleri toplumsal detaylar...

cigara kullanımının bende uyandırdığı hissiyat bu...bunu içen kişilerin yüzüne de aynen söyleyebilirim...o kadar cesurum...

İçki bana daha samimi geliyor...nedeni içmeyi bilen kültüre sahip olmamız...ve bizler en azından sorumluluklarımızın farkında olup bir hafta sonu veya akşam evinde masumca...eşimizle dostumuzla karşılıklı sohbet edip iki yudum rakı içiyorsak çakırkeyf oluyorsak buna ne denilebilir ki...

cigarayı hayatımızın bir parçası yapmışız...öyle noktalarda var ki sanki vazgeçilmez...çocuğun şekere olan zaafiyeti gibi...

islamın gerekçelerini burda yazmamdan rahatsız olma...sonucta bilimsellikle çakışmayan paralel eğilimli düşünce ve yaptırımlar...

diğerleri toplumsal detaylar...

cigara kullanımının bende uyandırdığı hissiyat bu...bunu içen kişilerin yüzüne de aynen söyleyebilirim...o kadar cesurum...

aslında tamda beklediğim cevap buydu...
eğer sigara kullansaydın diğer yazdıklarınıda yazmazdın...
tıpkı alkol kullandığın için onu yerden yere vuramaman gibi...

adam deniz kıyısında restoranda yemeğini yedikten sonra eşi dostuyla karşılıklı bir nargile tüttürse.... kime ne zararı varki bunun???karşılıklı iki kadeh rakı içen le aynı kategoride olmazmı bu??

neden çifte standart uygulanır hep????
neden içkiler masumdur? kişinin kendi tercihidir,özgürlüğüdür,kim ne karışırda.filan da falan da.......

konu sigara yada nargile ise düşünceler değişir???
benim içki kullananlar hakkında düşüncelerimi bilsen .....
senin yazdığın ,hissediyorum dediğin o iğrençliklerin bin kat da ötesinde hissediyorum alkol alanları... ama bir yudum ama bir fıçı..buda benim düşüncem..kim ne karışırki???

evet ben sigara kullanıyorum..doğrumudur?? hayır doğru yapmıyorum..içmeyen birinin yanına geldiğinde leş gibi koktuğunu kabul ediyorum..

ama içen sabaha kadar insanlıktan çıkan,etkisini gidermek için uğraşan,kusan,etrafı batıran,ayılmaya çalışan,baş ağrısı çekip fazla kaçırdık ülen diye dert yanıp sonrasında yine fazla kaçırabilen...
akıllımıdır sence???

aslında tamda beklediğim cevap buydu...
eğer sigara kullansaydın diğer yazdıklarınıda yazmazdın...
tıpkı alkol kullandığın için onu yerden yere vuramaman gibi...

adam deniz kıyısında restoranda yemeğini yedikten sonra eşi dostuyla karşılıklı bir nargile tüttürse.... kime ne zararı varki bunun???karşılıklı iki kadeh rakı içen le aynı kategoride olmazmı bu??

neden çifte standart uygulanır hep????
neden içkiler masumdur? kişinin kendi tercihidir,özgürlüğüdür,kim ne karışırda.filan da falan da.......

konu sigara yada nargile ise düşünceler değişir???
benim içki kullananlar hakkında düşüncelerimi bilsen .....
senin yazdığın ,hissediyorum dediğin o iğrençliklerin bin kat da ötesinde hissediyorum alkol alanları... ama bir yudum ama bir fıçı..buda benim düşüncem..kim ne karışırki???

evet ben sigara kullanıyorum..doğrumudur?? hayır doğru yapmıyorum..içmeyen birinin yanına geldiğinde leş gibi koktuğunu kabul ediyorum..

ama içen sabaha kadar insanlıktan çıkan,etkisini gidermek için uğraşan,kusan,etrafı batıran,ayılmaya çalışan,baş ağrısı çekip fazla kaçırdık ülen diye dert yanıp sonrasında yine fazla kaçırabilen...
akıllımıdır sence???

abi bak kendine bireysel olarak zarar vermekten bahsediyoruz...toplumda AYYAŞ statüsüyle sabah akşam içen kaç kişi ola ki...en azından RUS lar gibi değiliz demek istiyorum...sigara daha büyük tehlike...istatistiklere bakarsan sigaraya bağlı hastalıklardan ölenlerin durumu daha vahim...

içki bizim hayatımızda çok çok yer kaplamıyor...içki gerçek anlamda keyif aracı muamelesi görmekte...ama günde 1 paket içen kişiler kafalarını duvara vursa her dalda aynı zararı verir...içkide ölçülüyüz cigarada değil...

alkolü haftada bir iki üç hadi bilemedin dört akşam ...

ama cigarayı her saat başı...her 2 saatte bir...vs vs....içki öldürmez ama cigara öldürür bence...teknik olarak akciğere aynı zararları veriyor belki ama alkol cigara kadar ölümcül mü sence...

evet dahada ölümcül bence...

mutlu mesut yemeğin ortasında alkolün etkisiyle canciğer arkadaşını bıçaklar adam....

sinirlenir biner aracına,kaza yapar günahsızların canına kıyar ne hikmetse kendine bişey olmaz...

sevdiği kadının yanında kusar,canım halıyı rezil eder,banyoda elbiselerle soğuk duş yaptırılır şıçana döner,karizma sıfırlanır...

v.s çoğaltılabilir...
evet sigara saate bir yakılır ama uzun yıllar sonra kişinin sadece KENDİSİNİ öldürür...

ama alkol alan herkez istisnasız bir potansiyel katildir,heran birini öldürebilir,ama aracıyla,ama bıçakla ama başka şekilde...yada kaybeder dengesini düşer bir foseptik çukuruna..bokuda atarlar o çukuru açana..tabi düşenin suçu olmaz bu durumda da....
ha bu arada bunu da her alkol alışında yapar..haftada 3 ise 3 kere,5 ise 5 kere...
kimse ben ağzımla içerim demesin..bunu derseniz 60 sene sigara içipte canavar gibi olan ihtiyar delikanlıları örnek gösterebiliriz...

ülen sigarayı masum göstermek gibi bir amacım yok yanlış anlaşılmasın..ama içkiyide kimse masum göstermeye kalmasın..konu bu...:p

evet dahada ölümcül bence...

mutlu mesut yemeğin ortasında alkolün etkisiyle canciğer arkadaşını bıçaklar adam....

sinirlenir biner aracına,kaza yapar günahsızların canına kıyar ne hikmetse kendine bişey olmaz...

sevdiği kadının yanında kusar,canım halıyı rezil eder,banyoda elbiselerle soğuk duş yaptırılır şıçana döner,karizma sıfırlanır...

v.s çoğaltılabilir...
evet sigara saate bir yakılır ama uzun yıllar sonra kişinin sadece KENDİSİNİ öldürür...

ama alkol alan herkez istisnasız bir potansiyel katildir,heran birini öldürebilir,ama aracıyla,ama bıçakla ama başka şekilde...yada kaybeder dengesini düşer bir foseptik çukuruna..bokuda atarlar o çukuru açana..tabi düşenin suçu olmaz bu durumda da....
ha bu arada bunu da her alkol alışında yapar..haftada 3 ise 3 kere,5 ise 5 kere...
kimse ben ağzımla içerim demesin..bunu derseniz 60 sene sigara içipte canavar gibi olan ihtiyar delikanlıları örnek gösterebiliriz...

ülen sigarayı masum göstermek gibi bir amacım yok yanlış anlaşılmasın..ama içkiyide kimse masum göstermeye kalmasın..konu bu...:p

tamam abi içki kötülüklerin anasıdır...:p

farklı bakış açılarına sahibiz...ama paydamız ortak...

biz duman avcılarıyız...la la laa...:p

ama ciğara daha sinsi bunu kabul edelim...

rahmetli dedem BİRİNCİ den gitti...dayım desen keza yavrularının küçük yaşta bırakıp göçtü...sigaraya bağlı kanser nedneiyle...eridi gitti hatta....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar