Vaz geçtim banane...
mantıklı gibi görünse de alt metinlerinin içeriğinden dolayı hoş karşılanmayacak bir karar.
zira nargile ile sigaranın karşılaştırılması abes olmuş.
sebebine gelince sigara denilen illetin işlenmesinden dolayı insan sağlığını ciddi oranda tehdit edecek materyaller barındırıyor ve sigara kartellerinin kuvveti ve pazarlama stratejilerinden dolayı toplumsal hayatta kendisine çok rahat yer bulabiliyor, ulaşılabilirliği ve kullanımı pratik ve basit.
nargile ise hazırlanması ve içimi aşamalarında kullanıcıyı sigaraya oranla daha yoran bir nimet olduğundan dolayı sigara ile aynı kullanım şekline ve pratikliğine haiz değil.
nargile tamamen keyif amaçlı bir tüketim maddesi.
sigara ise bağımlılık göstergesi.
ayrıca bireyin bu ihtiyacının, isteğinin önüne yasak konularak geçilmeye çalışılması ise en basit tabiri ile kişisel özgürlüklerin ve hakların sınırlandırılmasıdır.
gerçi ben bu tamlamadan ziyade faşistlik demeyi tercih ederim.
yasaklama zihniyeti ile hiç bir yere varılamayacağını anlayamamış insanlar tarafından yönetiliyor olmak da ayrıca acı acı gülümsetiyor insanı.
toplumsal ihtiyaçlar ve sosyal yaşamın gereği olarak ortak kullanım alanlarında sigara ve tütün maullerinin tüketilmesine şahsen karşıyım.
ama sadece nargile tüketimi için açılmış bir işletmenin kapatılması fikri saçmalık,
birey nargile hizmeti verilen bir yere sadece çay içmek için gitmez.
bireyin bu ihtiyacı engellenmemeli.
ayrıca bu "zihniyet" ile bakılırsa bu zihniyetin zararlı gördüğü her nimetin ve materyalin yasaklanması gayet doğal.
idris naim şahin hazretlerinin terör tanımına beziyor bu zararlı tanımı.
Tamam kapalı yerde duman gercekten rahatsız edıcı ,hatta ben sigara kullandıgım zamanlarda bile barlarda vs. yerlerde yoğun dumandan rahatsız olurdum.Sırf su yasaklar yuzunden bile onlarca kişi birbirini yaraladı hatta ölümlere sebep oldu. Çözümü aslında çok basıt. Ya içenler için özel bölme ya da bahçe kısmında izin verilebilir. Çok uzak değil yakında alkollü mekanlara da el atarlar tahmınımce.
Evet bir nargile 5 paket sigaraya eşdeğer miş. Yıllar öncesi çok nargile içerdim. Birde sigara içmiyorum ama nargile içiyorum diye övünürdüm.Birgün Babam ; oğlum nargile içeceğine sigara iç daha iyi demişti. Ozamanlar bir nargileden ne olacak ki diyordum. ta ki gerçeği öğrenene kadar. O yüzden de çok nadir içiyorum.
mantıklı gibi görünse de alt metinlerinin içeriğinden dolayı hoş karşılanmayacak bir karar.
zira nargile ile sigaranın karşılaştırılması abes olmuş.
sebebine gelince sigara denilen illetin işlenmesinden dolayı insan sağlığını ciddi oranda tehdit edecek materyaller barındırıyor ve sigara kartellerinin kuvveti ve pazarlama stratejilerinden dolayı toplumsal hayatta kendisine çok rahat yer bulabiliyor, ulaşılabilirliği ve kullanımı pratik ve basit.
nargile ise hazırlanması ve içimi aşamalarında kullanıcıyı sigaraya oranla daha yoran bir nimet olduğundan dolayı sigara ile aynı kullanım şekline ve pratikliğine haiz değil.
nargile tamamen keyif amaçlı bir tüketim maddesi.
sigara ise bağımlılık göstergesi.
ayrıca bireyin bu ihtiyacının, isteğinin önüne yasak konularak geçilmeye çalışılması ise en basit tabiri ile kişisel özgürlüklerin ve hakların sınırlandırılmasıdır.
gerçi ben bu tamlamadan ziyade faşistlik demeyi tercih ederim.
yasaklama zihniyeti ile hiç bir yere varılamayacağını anlayamamış insanlar tarafından yönetiliyor olmak da ayrıca acı acı gülümsetiyor insanı.
toplumsal ihtiyaçlar ve sosyal yaşamın gereği olarak ortak kullanım alanlarında sigara ve tütün maullerinin tüketilmesine şahsen karşıyım.
ama sadece nargile tüketimi için açılmış bir işletmenin kapatılması fikri saçmalık,
birey nargile hizmeti verilen bir yere sadece çay içmek için gitmez.
bireyin bu ihtiyacı engellenmemeli.
ayrıca bu "zihniyet" ile bakılırsa bu zihniyetin zararlı gördüğü her nimetin ve materyalin yasaklanması gayet doğal.
idris naim şahin hazretlerinin terör tanımına beziyor bu zararlı tanımı.
Haydaaa.. Neyse kendi nargilemi alırım artık daha az zarar ederiz maddi yönden![]()
süpersin kanka...
2 satırda alkollü içkiler ve içenler için döktürsene....:cat:
hoşuma gitti ha...![]()
onlara tamamda...
cana kast etmeyip kendini......................................haller/haline düşüren ama bunu farketmeyen yada kabul etmeyenler için bişeyler bekliyorum senden....:cat:
ciddi ciddi bekliyorum...:rendeer:
gerekirse başka zaman kullanmak için kaynak yapıcam...:bounce:
@mete
nargile, alkol, tütün vb
bunların tümünün ortak yanı keyif verici maddeler olması.
elbette nargilenin ritüeli onu daha da keyifli hale getirir.
her konunun kuyruğunu götürüp islamiyetin bir tarafına bağlaman konuyu zenginleştirmiyor.
bilimsel araştırmalar tütünün zararlı bir madde olduğunu kanıtlayarak nargilenin fiziki zararlarını gözler önüne seriyor,
iyi de nargile içen kişinin bunu bilmediğini düşünmek saflık mıdır aptallık mıdır ?
kendi kararlarını veremeyecek kadar gelişmemiş düşünceye, sosyalleşmeye haiz olmayan insanlar için yol gösterilmesi iyidir hoştur,
ama kargaya da dikkat etmek lazım.
tütünün bir çok halini içtim,
keyifli bir maddedir.
sigaraya dair;
yemekten sonra kahve (tercihen az şekerli türk kahvesi),
seksten sonra,
sabah kalkıldığında ilk defa içilen,
vapurun kenarında istanbula karşı içilen ....
sigaranın yeri ayrıdır.
tabi senin anlattıklarını göz önüne alır ise aldıkları verdiklerinden daha fazla,
sigara medeni bir insanın kullanamadı gereken bir materyal.
birey bütün bunlara rağmen tercihini sigaradan yana kullanıyor ise sonuçlarına da katlanır.
konuyu toparlamak gerekir ise,
konu nargiledir,
esas itibari ile onu nargile de değildir ya neyse ...
anlayana.
İçki bana daha samimi geliyor...nedeni içmeyi bilen kültüre sahip olmamız...ve bizler en azından sorumluluklarımızın farkında olup bir hafta sonu veya akşam evinde masumca...eşimizle dostumuzla karşılıklı sohbet edip iki yudum rakı içiyorsak çakırkeyf oluyorsak buna ne denilebilir ki...
cigarayı hayatımızın bir parçası yapmışız...öyle noktalarda var ki sanki vazgeçilmez...çocuğun şekere olan zaafiyeti gibi...
islamın gerekçelerini burda yazmamdan rahatsız olma...sonucta bilimsellikle çakışmayan paralel eğilimli düşünce ve yaptırımlar...
diğerleri toplumsal detaylar...
cigara kullanımının bende uyandırdığı hissiyat bu...bunu içen kişilerin yüzüne de aynen söyleyebilirim...o kadar cesurum...
aslında tamda beklediğim cevap buydu...
eğer sigara kullansaydın diğer yazdıklarınıda yazmazdın...
tıpkı alkol kullandığın için onu yerden yere vuramaman gibi...
adam deniz kıyısında restoranda yemeğini yedikten sonra eşi dostuyla karşılıklı bir nargile tüttürse.... kime ne zararı varki bunun???karşılıklı iki kadeh rakı içen le aynı kategoride olmazmı bu??
neden çifte standart uygulanır hep????
neden içkiler masumdur? kişinin kendi tercihidir,özgürlüğüdür,kim ne karışırda.filan da falan da.......
konu sigara yada nargile ise düşünceler değişir???
benim içki kullananlar hakkında düşüncelerimi bilsen .....
senin yazdığın ,hissediyorum dediğin o iğrençliklerin bin kat da ötesinde hissediyorum alkol alanları... ama bir yudum ama bir fıçı..buda benim düşüncem..kim ne karışırki???
evet ben sigara kullanıyorum..doğrumudur?? hayır doğru yapmıyorum..içmeyen birinin yanına geldiğinde leş gibi koktuğunu kabul ediyorum..
ama içen sabaha kadar insanlıktan çıkan,etkisini gidermek için uğraşan,kusan,etrafı batıran,ayılmaya çalışan,baş ağrısı çekip fazla kaçırdık ülen diye dert yanıp sonrasında yine fazla kaçırabilen...
akıllımıdır sence???
evet dahada ölümcül bence...
mutlu mesut yemeğin ortasında alkolün etkisiyle canciğer arkadaşını bıçaklar adam....
sinirlenir biner aracına,kaza yapar günahsızların canına kıyar ne hikmetse kendine bişey olmaz...
sevdiği kadının yanında kusar,canım halıyı rezil eder,banyoda elbiselerle soğuk duş yaptırılır şıçana döner,karizma sıfırlanır...
v.s çoğaltılabilir...
evet sigara saate bir yakılır ama uzun yıllar sonra kişinin sadece KENDİSİNİ öldürür...
ama alkol alan herkez istisnasız bir potansiyel katildir,heran birini öldürebilir,ama aracıyla,ama bıçakla ama başka şekilde...yada kaybeder dengesini düşer bir foseptik çukuruna..bokuda atarlar o çukuru açana..tabi düşenin suçu olmaz bu durumda da....
ha bu arada bunu da her alkol alışında yapar..haftada 3 ise 3 kere,5 ise 5 kere...
kimse ben ağzımla içerim demesin..bunu derseniz 60 sene sigara içipte canavar gibi olan ihtiyar delikanlıları örnek gösterebiliriz...
ülen sigarayı masum göstermek gibi bir amacım yok yanlış anlaşılmasın..ama içkiyide kimse masum göstermeye kalmasın..konu bu...![]()