N250 vs Pcx - Hangi motor mantıklı?

Merhaba tekrardan, ekipman önerisinden sonra motor içinde konu açmak istedim. Bende ikinci el Sym Fiddle 3 125 var. Motorla daha 200km bile yapmamışımdır acemiliğimi atmak için aldığım bir motor. Bisikletten kalma bir tecrübem olduğu için denge ve hız konusunda çok sorun çekmedim. Ehliyetimi alıyorum, 3 gün sonra sınavım var. Kursta 200cc vitesli motorlara bindim hem gaz tepkimesi hem hızı hem sesi ilgimi çekti :D Motoru hem zevk hemde ayağımı yerden kessin diye kullanıyorum. İşe gidip gelme totalde 30km yapıyor.İş yerim karşıda bu yüzden boğaz köprüsünden geçiyorum. SYM ile geçmeye korkuyorum açıkçası ve hazır param varken yıl sonu kampanyalarıda olduğu için yeni bir motor almayı düşünüyorum. N250 ve Pcx arasında kaldım. Pcx'in beni pişman etmeyeceğini biliyorum fakat N250'yi de kötü bir motor olarak görmüyorum. Vites atmaları kolay, abs var ve kıvrak bir motor. Fiddle'da abs yok bu yüzden kaza yapmıştım abs benim için önemli. Pcx 2025 modelleri çıktı fakat ben 2024 modelini yıl başından önce almayı düşünüyorum. CC hep yükseltmek isteyeceğim bunuda göz önünde bulundurabilirsiniz :D Ayrıca fiddle'i spora gidip gelmek kısa mesafe için n250'yi işe gidip gelmek, gezmek için kullanmayı düşünüyorum. Bajajı f/p olarak görüyorum, hondadan pişman olmayacağımı biliyorum fakat fiyat işleri karıştırıyor. Fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.

Motosikleti
Forza 250
Birbirinden apayrı tercihler ama,N250 ve F250nin(özellikle F250)doğru düzgün bi sorun çıkarttığını ne gördüm ne duydum ne de okudum.Ara sıra benzinlikte motor yıkarken gelen giden kuryelerde de görmüşlüğüm oldu bi çoğu 20 bin kmlerde sorunsuz bindiklerini söylüyorlardı.

Merhaba tekrardan, ekipman önerisinden sonra motor içinde konu açmak istedim. Bende ikinci el Sym Fiddle 3 125 var. Motorla daha 200km bile yapmamışımdır acemiliğimi atmak için aldığım bir motor. Bisikletten kalma bir tecrübem olduğu için denge ve hız konusunda çok sorun çekmedim. Ehliyetimi alıyorum, 3 gün sonra sınavım var. Kursta 200cc vitesli motorlara bindim hem gaz tepkimesi hem hızı hem sesi ilgimi çekti :D Motoru hem zevk hemde ayağımı yerden kessin diye kullanıyorum. İşe gidip gelme totalde 30km yapıyor.İş yerim karşıda bu yüzden boğaz köprüsünden geçiyorum. SYM ile geçmeye korkuyorum açıkçası ve hazır param varken yıl sonu kampanyalarıda olduğu için yeni bir motor almayı düşünüyorum. N250 ve Pcx arasında kaldım. Pcx'in beni pişman etmeyeceğini biliyorum fakat N250'yi de kötü bir motor olarak görmüyorum. Vites atmaları kolay, abs var ve kıvrak bir motor. Fiddle'da abs yok bu yüzden kaza yapmıştım abs benim için önemli. Pcx 2025 modelleri çıktı fakat ben 2024 modelini yıl başından önce almayı düşünüyorum. CC hep yükseltmek isteyeceğim bunuda göz önünde bulundurabilirsiniz :D Ayrıca fiddle'i spora gidip gelmek kısa mesafe için n250'yi işe gidip gelmek, gezmek için kullanmayı düşünüyorum. Bajajı f/p olarak görüyorum, hondadan pişman olmayacağımı biliyorum fakat fiyat işleri karıştırıyor. Fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.

öncelikle 3 gün sonraki ehliyet sınavın için 3 gün başka motora binme. El alışıklığın değişmesin. Hayırlı olsun diyelim. İlk önce sen soru sorman gerek. Günde en az kaç km yol yaparım. Motorla en uzak nereye gezerim. Benim maddi durumum ne kadar. Ona göre benzin almak var.
hadi hayel edelim. Bajaj aldın.n250 kapında seni bekliyor. İşe gideceksin. ANAAA oda ne. Basıyorsun basıyorsun çalışmıyor. EEEN sonunda çalıştı derin bir nefes aldın. Koyuldun yola. Çok iyi kıvrak effssane gidiyor vaav diyorsun. Sonra bir tane densiz önüne kırıyor panikle asılıyorsun firene abs seni kurtarıyor.işe geldin. Kask elinde girdin iş yerine. Dedinki ben buna bir çanta alayım. Sonra bakıyorsun Çanta demiri gerek.olur olmadık sitelerde arıyorsun.demir geliyor oradan buradan yamultarak oturtuyorsun. Onuda buluyorsun bir yerlerden yani. Havalar soğudu cam uyduruyorsun bir tane üşütmesin seni diye. Akşam spora gideceksin hava yağmur çiliyor. Yollar ıslak lastik lazım. Hadi dedinki ben dikkatli giderim bindin spora gidene kadar bütün ayakkabı pantolan ıslandı. Zehir oldu günün.

PCX ile bu seneryoyu düşün.
bozulmayacağını biliyorsun.bir sorun yaşamayacaksın.
çanta derdin olmayacak.işe gitsen kaskın içinde. Spora gitsen çantan altında.
parça almak istedin diyelim örneğin cam. Envayi çeşit uzunlukta ve uyumlu.
yağmur yağıyor sorun değil ayakların içeride.
uzun yola çıkacaksın 90 100 tek kişi istersen durmadan 1000km git.
servisin merdiven altı değil.
satacağın zaman değerini çok kaybetmez.varda var yani

yani en iyi karar senin vereceğin karar. Hatta satarken takas giricem desen onada okeyler. SA ABİ. AS kardesim. Ben pcx bırakıp forza alacağım. Adam sana bir şey yermisin diye yemek ısmarlar

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ilk defa trafiğe çıkacak olsaydınız pcx öneririm yok deviri ayarlayayım yok vites düşüreyim şehir içinde bunlara kafa yormaktan trafiğe kafa yoramayacaktın ama bu aletten zevk almak istiyorsan kendine bi motosiklet kariyeri yapmak istiyorsan vitesli motor almalısın çünkü istediğin devirde sürebilmek performansında çok farkediyor kafam rahat olsun işime gidicem bana sorun çıkarmasınsa derdin kesinlikle pcx ne olursa olsun pişman etmeyecek ama bikaç aya değiştiririm motorumu yükseltirim farklı farklı motorlar alırım uzun yıllar bu alete binerimse hedefin vitesli bi motosiklet almalısın

Motosikleti
Ns200 15"
Pcx bence İstanbul içinde ve yollarda yetersiz kalabilir, her ne kadar Honda olsada 125 cc. Zaten elinizin altında skuter varmış 2. skutere ne gerek var ki? Vitesli motosiklet ile daha keyifli seyahat edebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar