N250 ile GSA çatlatmak , 1 günde +900km.

Motosikleti
Yamaha MT-25
Öncelikle hayırlı forumlar , muğlada okuyan bir kardeşiniz olarak daha önce de evime yaptığım uzun yolu paylaşmıştım . Yine aynı şekilde bir rota düşünüyordum fakat bu sefer kararı yolda vermeyi tercih ettim .

Sabah 8 de gayet neşeli bir hava vardı , gayet ılık ve bahar gibi .

Daha önce fethiye üstünden antalyaya bağlanmıştım, bu sefer denizli burduru geçerek antalyanın üstünden inmeye karar verdim .Burdura varıp bir mola verdiğimde ise açtım mapsten haritayı incelemeye başladım , alanya üstünden hedefliyorum 10 saat , konya üstünden seçiyorum 8 saat . Dedim zaten bu rotadan defalarca geçtin hadi biraz yeni yerler görelim dedim ve dümeni ıspartaya kırdım .

Yol uzun süre boyunca muazzamdı . Resmen göl turu yapmış oldum . Salda , Burdur , Eğirdir , Beyşehir . Hepsinin yolu da manzarası da fevkalade idi .

Fakat Beyşehir geçişinden sonrası için aynı şeyi pek söyleyemem. Önce yolu kaçırdım biraz arada derede köylerde kayboldum , sonra geri geri dönerek yoluma bir şekilde tekrar devam ettim . Yolu buldum ama bu sefer başka aksiyon ,haziran sonunda yoldayım zaten diye hava durumuna bakmamıştım ,üzerime yağmur patlattı .
Şükür ki yanıma çıkarken ne olur ne olmaz diye decathlondan aldığım alt üst yağmurluk vardı , harika iş çıkardı o fırtınada beni gayet iyi kuru tuttu.

Neyse , konyaya girdiğimde ilk shellde durup yağmurlukları çıkartıp depomu doldurduğumda içimi tekrardan bir huzur kapladı , bu sırada yolun 9. veya 10. saatlerindeydim. Konyadan pozantıya bağlanmak için kısa bir aradan sonra yola koyuldum.

İşte bu saatlerde gerçekten darlanmaya başladım . Konyaya girdikten sonra gerçekten hiç bir şey YOK . Dümdüz yol , ışık bile yok . Sağ boş , sol boş düz çöl bomboş.
Bildiğiniz gözü açık uyumaya başladım neredeyse . Kocaman bir hiçlik 110 sabit gidiyorum yahu o kadar süre düz gidiyorsunuz ki hiçbir şey yapmadan , insan hipnoz oluyor sanki 30 40 la gidiyor gibi . Olacak gibi değil , yarım saat 40 dkda bir gördüğüm benzinliklerde durup yürüyüp çay içmeye başladım . Sonuçta ise niğdeye yani pozantı geçişine varmayı başardım .

Başardık başarmasına da ,saat oldu akşam 9 geç vakitte kaldık pozantıya . Normalde gündüz vakti doğası harika bir yoldur fakat gece özellikle de iki tekerli taşıt için bu yol resmen kabusa dönüştü . Bütün şeritler tırlar ile kapalı , özellikle tekir ve gülekte bayağı bayağı survival moda geçti beynim . Aşşağı yukarı yolun 13 14. saatlerindeyim bu arada .

Yol 3 şerit gidiş , ve hepsi de tırlar ile kapanmış halde , gece gece kendimden başka da 2 tekere rastlamadım zaten , çok da mantıklı bir karar da olmadığını anlamaya başladığım vakitler . Sağ ve orta şerit bildiğiniz hendek gibi oyulu halde , gidonu bıraksam devrileceğim , hızlansam nereye kadar hızlanacağım zaten ciğer yok , yavaşlasam arkadan tonajlı tırlar çiğneyip atacak , sola atlayayım desem 180 200 altında geçen araba yok . Başladım gece gece köşe kapmaca oynamaya. Sağ salim geçtiğime halen çok şükür ediyorum .

Kör topal geçişi tamamladıktan sonra evime kalan son 50 60 kmlik düzlüğü geçerken yolumun 15. saatindeyim . Belim ve dizim iyi durumdaydı bu arada , sadece artık çok uykum vardı .

Ve çok şükür evime saat 11.30 gibi gece ulaştım . Eğlenceli , çekici ,sıkıcı ,bunaltıcı , zorlayıcı ve oldukça düşündürücü bir gezi idi .

Bu rotayı bir daha yapar mıyım sanmıyorum , en azından n250 ile . mesela biraz daha güçlü veya basabildiğim bir motorum olsa hem böyle tarzan ince dallarda yaşanmaz, hem de bu kadar darlanıp sıkılmazdım . Ama tabiiki sonuca bakarsak yaptık mı ? YAPTIK.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Tebrik ederim, kısa zaman aralığında uzun bir gezi olmuş.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Tebrikler, güzel gezi olmuş.
Tehlikelerin farkına varmanız iyi en azından.
Umarım ileride daha güçlü ve uzun yollara uygun motorla yine böyle geziler yaparsınız.

Motosikleti
cbf 150
Şimdi bir örnek vereyim. Savaşlardan evel yani 11 eylülden önce ürdündeydim. ozamanla yeni bir yol yapmışlar akabadan ürdünün başkentine. 5 şerit dümdüz ve trafiksiz bir yol. Altımda sanırım nissan sedan vardı v6 mı ne. çölün sıcagı arabanın sıkıcılığı ve yolun boş olması insanı epey yoruyor neredeyse kaza yapacaktım. Yol açıldıgından beri her gün boş yolda kaza yapan dolu arap varmış.

Şimdi gelelim günümüze. Ben asla öğle sıcağında yola çıkmam, yemek yedikden sonrada yola çıkmam çünkü uyku geliyor. Sabah kalkarım kahvemi içerim kahvaltı bile etmeden yola çıkarım eğer uzun kmler yapacaksam. Uykuylada savaşmayın uykunuz gelince çekin kenara uyuyun.

Motosikleti
Honda Crf 250 L (2020), Honda Sh 125i
Güzel bir eve dönüş maceranız olmuş. 👍
Ama akşam saatinden sonra Pozantı'dan motosikletle, hele ki çok gücü olmayan bir motosikletle geçmek cesaret işi.

Ben Hatay'lıyım. Uzun seyahatlerimizin bir çoğunda Pozantı'dan geçmemiz gerekir. Birçok kere denk gelmişimdir. Dediğiniz gibi, bazan üç şeridin üçünde de ağır tonajlı araçlar olur. Aralarında kalırsınız.

Tavsiyem, birdahakinde bu durumu göz önünde bulundurup, saat ayarlaması yapmanız yönündedir. 👍

Kazasız belasız... 🙏

Motosikleti
Yamaha MT-25
Güzel bir eve dönüş maceranız olmuş. 👍
Ama akşam saatinden sonra Pozantı'dan motosikletle, hele ki çok gücü olmayan bir motosikletle geçmek cesaret işi.

Ben Hatay'lıyım. Uzun seyahatlerimizin bir çoğunda Pozantı'dan geçmemiz gerekir. Birçok kere denk gelmişimdir. Dediğiniz gibi, bazan üç şeridin üçünde de ağır tonajlı araçlar olur. Aralarında kalırsınız.

Tavsiyem, birdahakinde bu durumu göz önünde bulundurup, saat ayarlaması yapmanız yönündedir. 👍

Kazasız belasız... 🙏
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için .
Pozantıyı bence 2 teker ile geçmek cesaret işi değil , tam delilik işi . Sadece tonaj değil sorun , yol berbat halde direksiyonu bıraktığım dakika motosiklet altımdan uçacak gibiydi sanki . Tabii çıkışı nasıl olur bilmiyorum .

Motosikleti
Triumph Tiger 800
Ben de Adanalıyım. Zaman problemi yoksa, genellikle Pozantı kısmını en azından Çamlıyaylaya kadar eski yoldan geçiyorum. Motorun gücü olsa da arada kalmak rahatsızlık veriyor. Belki 15 dakika değiştirir ama o kısımda yol dar ve virajlı olduğundan genellikle çok araç olmuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar