Merhaba arkadaşlar..
1991 model 301 mz sahibim.yeni topladım.fotoğraf yüklemesini öğrendiğim an yükleyecem fotoğrafını..
Çözemediğim bir sorunla karşı karşıyayım.
Motorun platin meksefe bobin yeni takıldı..
Karbülatör eski tip bir karbülatör..
Aküde yeni buji buji kablosu ve elekrtik tesisatı konple yeni
Motorun sorunu şu
Motor düşük devir kullanımda bujiyi kurumluyor ve bozuyor ..
Ve sonra patlatmaya gaz yememeye başlıyor bujiyi değiştirdiğimde motor saat gşbi çalışıyor..
Anlaşılır bir sorun değil ustalardan yardımlarını rica ediyorum..
aynı durumu bende yaşamıştım keçeler patladığı için yağ karışıyordu şanzımandan onlar değişti düzeldi.
aynı zamanda şanzıman yağı benzin kokuyordu seninki de kokuyorsa kesin keçeler patlamış
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:35 ----------
Çkişte pek bi düşme yok.
Bugün karb taktım takarken gaz pistonunun iğnesinin sekmanı düştü kayboldu yedek vardı taktım, fakat sorunlar bitmedi motor rolantide durmuyor yandaki vidayla oynadım hikaye iğne ölçüleriyle oynadım olmuyor hava körüğü takılı karb geçtiği yer sıkılı, aşşağı karb kazan contası takılı sağlam, zil gibi gaz yiyor fakat rolantide durmuyor gaz kolunu bırakınca stop, şamandırayla alakalı olsa ya benzin çok gelir boğar yada gelmez benzin gaz yeme yarıda kesilir oda değil.
Sökmeden önce motor rolantide duruyordu sadece ilk çalıştırınca vurduruyorduk. Sorun ne olabilir içinde karb kazanında 3 adet meme sötüm geri taktım temizledim. ordada sıkıntı yok jikle malzemelerinide sötüm temizledim taktım. herşey tamam ama rolantide durmuyor.
şuan aynı sorun bende de var alt conta patladığı için rölanti tutmuyordu ama ben silindiri söküp taktığım için patladı.
senin sorun sanki ayardan kaynaklı ana jet memeyi değilde küçük bir meme daha olması lazım onun içerisine tel koy benzin biraz azalsın o zaman ayar yaptığında rölantinin değişmesi lazım