oy ben nerelere gidemEtzysf 151 lik olduguna bakma motorsikletlerin sigortalari buaralar o 300 tlden asagisina bulamazsin![]()
sen iste çekem delioğlanı hazır oluncaSigorta motora göre değil kişinin siciline göre fiyat değişiyor.
bu arada eline gelince şöyle yıkattır sonra güzel fotoğraflarını çekip yollasana bi bakak nasılmış canavar.
Muzip vermiş oldugun bilgiler için tesekkür ediyorum.Atarım resimleri.Merhaba etzysf. Bende de var 125 lik. bu yıl nisan da sigortasına 128 tl ödedim. Muayene ne kadar bilmiyortum ama 80 civarı olması lazım. harcı borcu yoksa tabi. Bende Ispartadayım. Motoru hemen hemen ben topladım sayılır. Fotoğrafları bende bekliyorum.
Alün zayıf veya bitik olabilir....Merhabalar mz ci arkadaşlar, benim mz de anlayamadığımız yada atladığımız bir sorun var 1989 251 etz miz 2 gün durduğunda çalışmamazlık yapıyor, vurdurunca çalışıyor. Geçenn vurdurdum çalışmadı güneşte biraz bekledi ve 27. vuruşumda aldı çalıştı. Şimdi sizlere sorum karbüratörden midir ateşlemeden mi kendisi platinli nedir dert dava platin değiş tim yine aynı yada silindir eskiliğinden olabilirmi?
Alp tunay bey ve diğer fikri olan dostlarımın görüşlerini bekliyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:35 ----------
Diğer 1990 251 mz imde böyle bir sorun yaşamıyorum çünkü orjinal 25000 km de evet yanlış duymadınız, fakat 1989 mzi bizden önce çok kişi kullandı şu anda 27000 km de bi 100000 devirimiş olabilir.
Akü yeni bosh İlkin bujinin oradan benzin döktüm ve çalıştı sonra karbüratörü komple söktüm orjinal karb. içindeki sarıdan olan şamandıra diğer mz m de olduğu gibi içine benzin almış lehimi eritilip benzini döktüm ve tekrar lehimledim halloldu içi dışı memeler temizlendi yarın takacağım. ayrıca karbüratörden silindire benzin geçişini sağlayan boğazın contasını değişmeyi düşünüyorum.
Bunların ziyadesinde şöyle bir durum var; bujiyi çıkardığımda benzin yoktu fakat iyi derecede yağ vardı diyeceksinizki gaz vermişsindir yağ pompasından gelmiştir gaz koluna dokunmadım. demek istediğim şu ki; alt karterden yukarıya motor yağ kaçırıyor silindirin yada pistonun forluğundan bitikliğinden olabilirmi? Motor çok yattığı zaman vurduruyoruz ve gelen benzinin zoruyla çalıştırıyor tahminimce fakat arkadan bir duman atıyor akıllara zarar ama bu motor baharın ilk çıkardığımızda oluyor yoksa haftada bir çalıştırdığımız zaman motor da duman felan yok.
Fikirlerinizi bekliyorum fikirleriniz benim için ve tüm mz ciler için çok kıymetli.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:33 ----------
Buji simsiyah çıkıyor temizleyip 5 dk çalıştırıyorum aynı tas aynı hamam ujide yeni, hava filtreside temiz.
Hava ayarı ile sorun var gibi gözüküyor...Avans ayarı düzgün usta piston ve sagmamda düzgün motor tın tın çalışıyor sorun yok..
Anlamadığım belirtiğim problemin sebebi..
Karbülatörden kaynaklı olabilirmi acaba
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:26 ----------
Alp_tunay usta yardımınızı bekliyorum..
Öncelikle ustanı değiştir...Herkese merhaba 7 yıldır garajda yatan 88 etz 151 akü değişti buji degişti bastık çalıştı;tamirciye yagı değişmesi gerekmezmi dedim;gerek yok dedi ?
Birde depo küflenmişönceki sayfalarda küfle alakılı bir bölüm vardı ama bulamadım.Şimdiden teşekkürler.iyi sürüşler.