Şu an ayak marşına basabiliyormusun?Segmandan kastın iğne sabitleyicisi olsa gerek.Hafif bir parça vede ince ezilebilir.Krank yuvasınada kaçabilir bu halde.Kaçarsa ne olur?:Binlerce devirde dönen mekanizma ezebilir onu.Bilya aralarına girermi?girer(parçacıkları).Zarar verirmi verir.Egzos çıkışına kadar bütün gidebilirmi? Biraz zor.Peki ne yapmak gerek?Motor arka burcundaki üst saplamayı sök,takozu sök,motor aşağı eğiliecek,silindir kapağını ve silindiri çıkar.Pistonu yavaş yavaş çevir.Şansın varsa gelir.Sarı bir parça mıknatıslı bir alet işe yararmı bilemiyorum.Denemek lazım yinede.O boşluk dar bir yer.Sökük haldeyken içerisini 2 zamanlı yağ ile doldur yukarı çavirme esnasında dalgalanmayla gelebilir.(Yalnız takarken yağı geri al bir hortumla en çok yarım çay bardağı kalacak şekilde bırak)Komple blok sökme işine kendine güvenmiyorsan girme.Başa çıkamazsın.Bak!Bu işlemleri yapmadan önce egzosu sökeceksin zaten.Onun için önce egzosu sök hem silindirden ,hem alt deve boynuyla susturucu arasından,hemde susturucuyu.Tıklat bakalım yere yavaşçana kendisi veya parçaları gelecekmi?Nasibin vardır belki diğerlerine gerek kalmaz.Kolay gelsin .Neticeyi alalım.İlginç olay yani.
Öncelikle bilgilerin için teşekkür ederim kardeşim ayak marşı çalışır durumda evet iğne sabitleyicisi kaçtı yarın dediğin gibiyapmayı düşünüyordum servis filmini de izledim şansım varsa bütün olarak bulurum ve inşallah motor iyi durumdadır yoksa ustası yok buralarda zaten askere gideceğim olmassa 1-2 sene kadar yatacak motor durduk yere çıkan şey moralimi bozdu bu arada bunu yaparsam çin malı karbüratör buldum 50 tl kadar bunun hakkında bilginiz varmı orjinalini bulamassın dediler randıman alırmıyım paylaşımlarınız için teşekkürler neticeyi paylaşacağım....
Son düzenleme: