izmir - usta - parça
selam. öncelikle herkese merhaba. 35-36 sayfanın hepsini okudum
ben izmirdeyim, dün bir mz aldım, yarında gidip satışını alıp, getiricem izmire. orda bi ustada motor şu an karbüratör temizliği akü şarzı filan yapıldı. yarın gittiğimde yağınıda değiştiricem. izmire gelincede bi yerde doğru düzgün bakımını yaptırmak istiyorum. telleri kabloları filan gibi. izmirde bu işi dürüstlük ve hakkı ile yapan tanıdığınız usta varmı acaba? ayrıca bana benzin deposu ve yan kapaklarda lazım yedek parça olarak. yani motorun rengini alan bütün parçalar.
tavsiyeleriniz için şimdiden sağolun.
kazasız, belasız sürüşler.
bide sormayı unutmuşum, beyaz duman mzlerde genetik bi mevzumu? aşırı beyaz duman. bunu nasıl çözeriz?
okuduğum öğrendiğim kadarı ile , 2 zamanlı motorlar için olan motor yağı kullanıcaz bunun içinde castrol t2 2 zamanlı motor yağı en iyi tercih sanırım.
ve ayrıca benzinede yağ katmıyacağız. başka bi önerisi olan varmı?
aldığım motor neredeyse 1 senedir yatıyordu, alıp tamirciye gittik, hayat verdi usta motora. ama ilk marşta çıkan dumandan göz gözü görmedi dükkanda.
usta dedim bu ne? "motor bayadır yattığı için ilk nefes bu kadar normal, kullandıkça ve motorda ısındıkça düzelir. ve duman mevzusu senin motoru kullanmanada bağlı." dedi.
bide sanırım çok yattığından, egzozda kalan yağ birikintileride ilk olarak yanmış olabilir diye düşünüyorum. motorcu değilim, buda ilk motorum ama, biraz okudum bişiler öğrenmeye çalıştım.
lütfen konu hakkında bilgili abiler bişiler yazarlarsa sevinirim.
kazasız belasız sürüşler.