Mutlaka Okuyun ...

konu önemli, thai'nin dediği gibi ifrit bir mesele, kaskını bile takmamaktan aciz olma durumu... bir de tulum giyip kafaya mendil düğümleme olayı var ki o apayrı bi' para bende, motorun kralına binerim olayı. kaza sırasında da o kolundaki kask hastane masraflarını karşılar artık...

muritu' Alıntı:
... gerçekten okunması gereken bir konu olmasına rağmen pek rağbet görmemiş. 50 kişi okumuş sadece.yazık

site kuralları okunacak olursa bu tür başlıkların kullanılmaması gerektiği yazılıdır. eğer bu başlık kilitlenmemişse içeriği nedeniyledir.
ben de okumayacaktım ve şimdi yazdığım içerikli bir mesaj yazacaktım. bu başlık yerine daha düzgün bir başlık kullanılsaydı, bu sitedeki güdülmeye ihtiyacı olmayan topluluk tarafından daha çok rağbet görebilirdi.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
parker uyarıcı yazın için çok teşekkürler

Dün (11 Mayıs) polis Bodrum'da kask kontrolu yapıyordu. Kasksızlara ceza kestiler. İlçenin yukarısından tüyoyu alanlar sırıta sırıta biraz önce aldıkları baretten bozma kasklarıyla polisin önünden geçiyorlardı. Ve bunların hiçbirinin çene bağları takılı değildi. Kısacası gösteriş yapıyorlardı, polis kontrolü bitince o baretten bozma kasklar gene takılmayacak.

Bilinç bu düzeyde, sadece polisin gözünü boyamak için kask takılıyor. Adam kendi hayatının tehlikede olduğunun bilincinde değil. Ve bu adamlar kaza yaptıktan sonra (hayatta kalırlarsa) motordan soğurlar, çevresindekileri de soğutmaya uğraşırlar. O kazanın nasıl gerçekleştiğini, kazadaki rollerini, korunmuş olsalardı sonucu nasıl etkilemiş olabileceklerini hiç düşünmezler.

Sadece motorsiklet konusunda mı böyleyiz? Hayır, daha böyle yüzlerce konu çıkar güzel Türkiye'mizin insanıyla ilgili. Eğitimsizlik, ilgisizlik, düşüncesizlik, kolaycılık... Kanımıza işlemiş.

Saygı, sevgi ve bilinçli günler.

teşekkürler dostum.
dikkat lütfen dikkat, birimize en ufak birşey olunca hepimizin canı yanıyor.

merhaba arkadaşlar bir senedir motorsiklet kullanıyorum , bir ay önce ciddi sayılabilecek bir kaza yaptım motorsikletim mıcır da kaydı yaklaşık 60 km hız civarı kafamın sağ tarafını asfalt a iki kere çarptım ayrıca yere düştüğümde iki dizimin de asfalt a çarpma sesini duydum belim, kalçamın sağ tarafı , sağ omzum darbeye mazur kaldı sonuç ; darbeye maruz kalan her bölgede koruma vardı 10 dakka sonra vatanaşlarımızın yardımıyla yerden kalktım vucudum da ciddi bir yara bere morluk dahi olmadı sadece başım iki gün ağrıdı Allah a şükür ki sağlam ve vucudumda doku kaybı olmadan bu kazayı atlattım.
Arkadaşlar kask ımız belliğimiz dizlik ve eldivenlerimiz süs değildir bu aksesuarlar bir kaza da bizlere yaşama tutunmak için bir sanş tanır lütfen bu aksuarlar olamadan bu araçlara binmeyin unutmayın motosiklet kullanmak şakaya gelmez.....
selamlar.

Bana da ayni sey oldu salak cocugun biri farin acik diye beni uyariyor scooter uzerinde ve kasksiz giderken ve ben nasillim bellik kask kafamda elimde eldiven ve dizliklerimle gidiyorum.Yaa dedim yaa bu cocuk cok mal yada ben cok tetbirliyim.Sanirim cevabi siz biliyorsunuz

çok önemlii çooook

Arkadaşlar ben bu motor sevdasına yeni düşenlerdenim. Ama extreme sporların birçoğu ile uğraştım ve gördüğüm tek şey var. Korkak olan çok yaşar.

Ben motorumu alır almaz öncelikle güvenlikle ilgili birçok siteyi okuyup kendime ve eşime full face korumalı kask, korumalı mont ve pantalon aldım. İşin ilginç tarafı satıcı dahil birçok kişi "yaw başlangıçta bu kadar paralar verip harcama yapılır mı?" falan dediler.

Ne ilginç değil mi? Sanki yeni motora binen adamın korumaya ihtiyacı yok ta artık profesyonel olmuş adamın korumaya ihtiyacı var.

Bir de arkadaşlardan birinin yazdığı gibi asıl ben motor sürücüsünün arkasındaki bayanlara acıyorum. %90 nında kask yok, mont zaten hak getire, pantalon ise adam zaten kendine almıyor ki. Tamam uzun yok yapmıyacaksın pantalona ihtiyacın yok ama diz koruyucusuna da mı ihtiyacın yok.

Kesinlikle anlıyamıyorum. Ya ben çok tırsıyorum yada millette mangal gibi yürek var.

Selamlar,

Hızın her türlüsü hangi araç olursa olsun tehlikelidir. Ben 4 tekerlekli araç kullanmama rağmen şehirler arası yollarda 80-90 geçmem. Bu bakış açısıyla alakalı birşey.Ama olacağı varsa motordada, otomobildede yada yürürkende insan ölebilir. Bu noktada kader devreye giriyorki bunu değiştirebilmek bizim elimizde değil sadece yapabileceğimiz kendimizi korumak akıllı davranmak. Bunun dışında maç seyredip kalpten ölende var risk hayatın bir parçası bunu gözardı edemeyiz. Araç kullanırken nasılki emniyet kemeri takmalıysak kask vb koruyucularda motor için değil bizim sağlığımız için gerekli diye düşünüyorum. Bütün arkadaşlara iyi çalışmalar...

abi daha geçen hafta bir tanıdığım bmw transalp kullanan birine çarptı 2 kişilermiş... koruyucu hiçbir eşya üzerlerinde değilmiş... biri hayati tehlikeyi atlattı diğeri ecelle mücedelesine devam ediyor.. yanlız tanıdığım ışıklarda duruyor sol şeritte ve sinyali veriyo sola dönecekmiş. yan aynaya bakıyor kimse yok... ışık yeşil oluyo ve direksiyonu sola kırıyo... bir anda birses ve kaza geliyorum diyo... bazı yollarda sola dönüş vardırya. geriye dönüş imkanı sağlar...ve ışıklı dır o yol.. motorlu arkadaş direk gideceğini zannediyo ve sol şeritteki yarım metrelik kaldırım ile şerit arasındaki boşluktan geliyooo... allahım orta şeridin suyumu çıktı niye koruması ve sol şerit bile değil.. haydi buradan yakın ne olacak... korumasız kimse binmesin şu motora yaawww...:pr: ...

arkadaşlar gerçekten de biranlık hız tutkusu için, bir anlık zevk için hayatınızı ve hayatınızdakileri yıkmayın.hız yaparken bir an bunu hatırlarsanız bu size faydalı olacaktır...

piyade' Alıntı:
merhaba arkadaşlar bir senedir motorsiklet kullanıyorum , bir ay önce ciddi sayılabilecek bir kaza yaptım motorsikletim mıcır da kaydı yaklaşık 60 km hız civarı kafamın sağ tarafını asfalt a iki kere çarptım ayrıca yere düştüğümde iki dizimin de asfalt a çarpma sesini duydum belim, kalçamın sağ tarafı , sağ omzum darbeye mazur kaldı sonuç ; darbeye maruz kalan her bölgede koruma vardı 10 dakka sonra vatanaşlarımızın yardımıyla yerden kalktım vucudum da ciddi bir yara bere morluk dahi olmadı sadece başım iki gün ağrıdı Allah a şükür ki sağlam ve vucudumda doku kaybı olmadan bu kazayı atlattım.
Arkadaşlar kask ımız belliğimiz dizlik ve eldivenlerimiz süs değildir bu aksesuarlar bir kaza da bizlere yaşama tutunmak için bir sanş tanır lütfen bu aksuarlar olamadan bu araçlara binmeyin unutmayın motosiklet kullanmak şakaya gelmez.....
selamlar.
İşte budur,insanları sade ogrish.com vari iğrençliklerle korkutmakla değil bu şekilde de korumanın önemi konusunda ikna edebiliriz.Valla ben şahsen bıktım k mutasyona uğramış insan resimlerini mail kutularımdan silmekten...

Ya arkadaşlar bu nebiçim yazı yaa yeni bşlayan arkadaşları motordan soğutmayamı çalışıyonuz anlamadım. Sen korumanı al dikkatli kullan sonrası Allah a emanetsin varsa kaderinde ne yaparsan yap başına gelecektir

ya arkadaşlar,

inanın aranızda çok değerli arkadaşlar var ama kusura bakmayın hatta moderatör arkadaşlardan özür diliyorum bu lafım için ama yorum yazanlardan dengesizler de var. Lütfen yazılanları sakince okuyun ve ne demek istendiğini anlayın.

ben ne yazmışım. cümleleri dikkatlice okuyun. lütfen önlem alıp kullanalım diyorum, adam cevap yazmış -bizi ne soğutuyorsun, önlem alıp kullan-...

Tarzım değil böyle yazı kusura bakmayın, gerçekten özür diliyorum ama ülkemin gençliği bu olmamalı. Burada bilinçlenmeye çalışan insanlar var bari onları engellemeyin.

Ameliyathaneye girmişim ve bir şeyler görmüşüm. Ben size motor kullanmayın mı diyorum be kardeşim. Ben de motoru seviyorum.

Thai ve ylmazz nickli arkadaşlar. Bir daha okuyun yazıyı. ve insanların pozitif yardımlarını mantıksal saptırmalarla negatife çevirmeyin.

okuyun diğer arkadaşları, ne demek istediğimi ne güzel anlayan ve benimle aynı duyguları paylaşanları görürsünüz.

Bu nedir yahu, sizlerin isteğine göre mi yazı yazılacak. Eğer öyleyse yazmam kardeşim bir daha...

Ameliyathaneye düşen görür, ne demek istediğimi o zaman.

Allah Korusun tabi... :pr: :farao:

"Tavşan besleyen yanında havuç bulundurmak zorundadır" Oruç Arıoba.

Bu söz motosiklet kullanan herkesin önlemini de alması gerektiğine ve risklerini de kabullenmesi gerektiğine de yorulabilir. Kanımca bu risklerin farkında olmadan motosiklete binen zaten motosiklete değil, kazaya biniyor demektir. Kimseyi motosikletten soğutmayalım. Kabul motosiklet tehlikeli, ama bunca dengesiz otomobil sürücüsü olmasa motosiklet kazaları epeyce düşerdi. İnsanın önce kendini eğitmesi gerekir. Ama kaza riski var diye yaşarsak, hiç sokağa çıkmamammız lazım. Önleminizi alın, full korumanızı yapın ve hız manyağı olmadan sakince kullanın keyfinize bakın derim ben.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
insanların korkmasından ziyade önlem almak vede dikkat etmek lazım türkiye şartlarında hele daha dikkatli olmak lazım neyin ne zaman olacagı belli olmaz (yol,trafik,sürücüler) yani buna herşey etken motordaki en ufak bi yanlış büyük bir iş açar insanın başına hem kendinin hem ailenin hemde başka insanların ,kendini bil keyif al hayatını tehlikeye atacak risklerden mümkün oldukça uzak dururulması gerektigini düşünürüm önce GÜVENLİK

Akira' Alıntı:
İkigün önce başıma gelen bir olay:

Yolda giderken bir adam tarafından durduruldum.

-Farların yanık kalmış kardeş.
-:silent:
-Güzel motormuş kaç basıyo?

Zaten motordan inip bankamatikteki işimi halledeceğim için "madem adam durdurdu iki adım geride duruyum deyip" kaskımı ve rüzgar maskemi çıkardım.

Aynı adam
- Allah akıl fikir versin hem yarış motoru alıyon, hemde görmesinler diye yüzünü gözünü sarıyon.
-:silent: :pr: Töbe töbee

bunu diyen adamı tanımak isterdim :queen: :queen: :queen: :queen:

Bence uyarmakla uğraşmayın kask takmayanları. Onlar doğal seçilimi hızlandırsınlar ki gelecek nesillerin zeka ortalaması yükselsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar