Arkadaşlarım,dostlarım,bu konuda çokca topic açıldı,yazıldı-çizildi.Ama nato mermer nato kafa.Bir insanın kafatasının içinde BEYİN diye bir organ yoksa(!!!) kaskını takmaz;çünkü koruyacak birşey yok içinde.Sitede aylardır,yıllardır bas bas bağırıyoruz KASKINIZI TAKINNNN,MOTOR ALMADAN ÖNCE KORUMALARINIZI (en azından kaskınızı) ALIN diye.Sıfıra sıfır elde var sıfır.İnsan vücudundaki en önemli organın Beyin-Kafatası-Baş Bölgesi olmadığını bilmeyenimiz varmı?allah korusun bir kaza geçirdiğimizde kolumuz bacağımız kırılabillir ve zamanla eski haline döner!Ancak kafadan aldığımız bir darbe DÖNÜŞÜ OLMAYAN bir çok rahatsızlığı beraberinde getirir.Bunlar;geçici felçten kalıcı felce,geçici hafıza kaybından hafıza kaybına,vücudun bir bölümünü kullanamamaktan ÖLÜME kadar gidebilir.15 YTL'lik wiwi kaskımla yola çıkarken bile (1-2 km'lik yol da dahil olmak üzere) kaza yaparsam da kafamı çarparsam diye çok korkardım.İlk en ağır kazamı yaptım ve suratımın bir yarısını kurtardığı için (!!!) şükrediyorum.Hiç bir zaman kasksız motora binmedim ve binmem!Hayatım ne 15YTL'lik wiwi kask kadar ne de 500 YTL'lik Nolan kask kadar ucuz değil.Elimden gelen en iyi malzemeyi kullanmaya çalışıyorum.Çünkü;en ufak bir hatayı HAYATIMLA ÖDEYECEĞİMİ biliyorum.
Ayrıca şu istatiksel bilgiyide paylaşmak istiyorum:
Şehiriçinde Motosiklet kullanırken;
ÇARPIŞMA,TRENE ÇARPMA,DURAN ARACA ÇARPMA,SABİT CİSME ÇARPMA,YAYAYA ÇARPMA,HAYVANA ÇARPMA,DEVRİLME,YOLDAN ÇIKMA ve ARAÇTAN DÜŞME sonucunda;
Kazaya karışan araç sayısı : 6.686
Sürücüsü-yolcusu ölen veya yayanın ölmesine sebep olan araç sayısı :92
Sürücüsü-yolcusu ağır yaralanan veya yayanın yaralanmasına sebep olan araç sayısı :4.085
Sürücüsü ölü veya yaralı olmayan araç sayısı : 2.509
Ölen sürücü sayısı : 68
Yaralanan sürücü sayısı :3.219
'dür.
Bunun yanısıra;
18 yaşındaki 8839 sürücünün 17'si
19 yaşındaki 16424 sürücünün 27'si
20 yaşındaki 16035 sürücünün 15'i
21 yaşındaki 13164 sürücünün 23'ü
...
29 yaşındaki 30534 sürücünün 52'si
35 yaşındaki 27129 sürücünün 58'i