Mutlaka Okuyun ...

Arkadaşlar özel bir nedenden dolayı Çapa Tıp Fakültesi ameliyathanelerinden birinde bulundum. Bulunduğum yarım saatlik sürede operasyon geçirmiş birçok genç arkadaşa rastladım ve hallerinizi görmenizi istemezdim.

Motosiklet kazalarını görmüyoruz, günde Türkiye çapında yüzlerce olduğunu tahmin edebiliyorum. 10 dakikada gördüğünüz motosikletlilere bakın 10 tane görürseniz 7 si kasksız. Ve anlamadığım erkekler kask takıyor, arkalarındaki bayanlar (zavallılar)...

Lütfen dikkatli sürelim. Engellilerin sayısını artırmayalım. Ajitasyona görmek istemiyorum. Ama o ameliyathanelere bir girin ve kemikleri motosiklet yüzünden tuz buz olmuş insanları lütfen görün.

Belki o zaman daha bilinçli oluruz...

Bakın ayrıntı yazacak halim bile yok. O insanları gördükten sonra motosiklet hevesim kırıldı.

Lütfen güvenliğiniz için önlemleri alın ve kendinizi düşünmüyorsanız ailelerinizi arkadaşlarınızı düşünün.

Kuzenim Almanya'da bilmem kaç kilometre hızla ağaca girdi ve cesedini torbalarla Türkiye'ye getirebildik. Düşünün tüm bir cesediniz bile olmayabilir. Moralinizi bozmayayım ama motosiklet kullananlar lütfen ortopedi ameliyathanelerine bir girip gezinsinler.

Çok insan vahim durumlara düşüyor.

LÜTFEN...

arkadaşlar parker gerçekten haklı bi çok insan motosikleti bi hava atma aracı olarak gördüğünden kask mask hak getire.. kimsenin dikkat ettiği yok hatta bugün ayağında sandaletle R6 ya binen birini gördüm yahu :silent:
bu nasıl bi cehalettir? gerçekten zevkli motor kullanmak kabul ediyorum ki bende (her nekadar çömezde olsam) motorcuyum azraille dalga geçmenin anlamı yok kodumu yamultur valla.... :pr:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
İkigün önce başıma gelen bir olay:

Yolda giderken bir adam tarafından durduruldum.

-Farların yanık kalmış kardeş.
-:silent:
-Güzel motormuş kaç basıyo?

Zaten motordan inip bankamatikteki işimi halledeceğim için "madem adam durdurdu iki adım geride duruyum deyip" kaskımı ve rüzgar maskemi çıkardım.

Aynı adam
- Allah akıl fikir versin hem yarış motoru alıyon, hemde görmesinler diye yüzünü gözünü sarıyon.
-:silent: :pr: Töbe töbee

yayalarda kaza yapıyor bu başlığına amacı ne arkadaşım. milleti motordan soğutmak mı? kaza yaşamın her alanında vardır motosiklete özel birşey değildir.

O insanları gördükten sonra motosiklet hevesim kırıldı.
demekki senin motor sevdan o kadarmış:farao:

korumalarınızı takın kurallara uyun. ondan sonrası kaderdir zaten.

geçen sene babamın yakın arkadaşlarından birisi yayayken otobüs kaldırma çıktı ve çarptı. yayaydı ama kaybettik.

bu sitedeki çoğu kişi zaten kendi güvenliğini bilen insanlar.

yayayken kaza yapanlara bakarsak da yürümeyin çok tehlikeli mi diyeceğiz. yapmayın hayatın her anında kaza ihtimali vardır.

insanlara koruma kask denildiğinde nedense itici geliyor,asabımı bozmayın kask takmayan koruması olmayan motorcu değildir,onlara ancak serseri denilir.Birde işin gerçek kısmı var kask ve koruma takanlarla takmayanlar arasındaki fark takanlar hala aynı işlerine devam ediyor takmayanlar extradan aksesuvar olarak koltuk deyneği taşıyor:queen: tabi sağ kalabiliyorsa,yada organlarını yaşama sevinci daha fazla olan kişilere hediye ediyorlar:bounce:

arkdaşlar bu uyarı motora bilinçli binmek ve yeterli koruma tedbirlerini almak için yazılmış çoook önemli bir yazıdır. kimsenin motor hevesini kırmak için olduğunu zannetmiyorum.arkadaşın hevesi biraz kırılmış olabilir ,doğrusu nekadar önlem alsanızda kasaptan ehliyet alan bencil sürücüler kaza sebebi olabilir. hrkesin haytı ile ilgili kararlar kendi elinde. herkese güvenli kazasız sürüşler dilerim. gerçekten okunması gereken bir konu olmasına rağmen pek rağbet görmemiş. 50 kişi okumuş sadece.yazık

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaş tammamen iyi niyetle bir uyarı amacıyla yazmış bu yazıyı.Tamamen haklı ve ona katılıyorum.Motora binerken korumalarımızı kullanmalıyız ..özellikle kask ve bellik çok önemli,eldiven ve dizlikte ama hayati önem taşıyan kask ve bellik..Bidee motor artistliği kaldırmaz hata yaptınmı hem siz hem makina heder olur..Allah korusun..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Her zaman şunu söylerim; "ölümden korkusu olan motora binmesin..."
Motosiklete binen insanlar cesur ve gözü kara insanlardır. Hayatta sahip olduğumuz herşeyin bir riski vardır. Ve bu risk yönetimini en iyi yapan insanlar da motosiklet tutkunu olan insanlardır. (gerçek motorculardan bahsediyorum)
Motosiklete binen hatta onunla işine giden hekim arkadaşlarım var. Dediğin gibi onlar bizden daha iyi biliyorlar düştükleri zaman ne olacağını.
Bir insan motosiklete, işin keyfini sürmek ve ulaşım aracı olarak kullanmak iiçin biniyorsa zaten önlemini alacaktır, yok serserilik için biniyorsa şimdiden allah rahmet eylesin.

Nefret Notu:Kaskını kafasın değil de koluna takanlara inanılmaz ifrit oluyorum, genellikle paralı cadde bebeleri tarafından benimsenen kafana takma koluna tak yöntemi, biz motorcuların yüz karasıdır. Haa birde kollarına taktıkları kasklar genellikle Nolan, Shoi vb... kaliteli ve pahalı markalar. Yurdumun paralı zeki insanları işte bunlar.....

muritu' Alıntı:
... gerçekten okunması gereken bir konu olmasına rağmen pek rağbet görmemiş. 50 kişi okumuş sadece.yazık

Başlık çekici değil de ondanokunmamıştır.. "Mutlaka okuyun" yazan başlıkların içi genelde boş çıkar onun için ben şahsen tıklamam.. Bu tip başlıkların içinden ne çıkacağı belli olmaz, bir tıklarsın, bakarsın ki "selam ben Ahmet" diye bir mesaj da çıkabilir. Bunu da tesadüfen tıkladım. Başlık biraz enteresan ya da konuyu temsil eden bir başlık olmalıydı ki rating alsın ya da ilgilenen okusun. Konuyu içermeyen başlıklara hiç girmiyorum bile, o kadar mesajın içinde kayboluyor zaten insan...

Çok eskiden bi sitede görmüştüm elamanın biri bayaa bi süratle giderken kaza yapıyo, yol uyarı levhalarına mı ne çarpıyo, kasksız. Herifin surat böle çiçek gibi açılmış, göz yok, burun yok, agız yok.. yüzde hiçbişi yok. Nefes alsın diye midir nedir artık, bi çubuk sokmuşlar kafanın tam ortasından o kadar. Surat oldugu gibi açılmış, nefes borusu falan gözüküyodu.

Bu forumda bakıyorum bazıları 90 100kmleri düşük hız olarak görüyo. Önden bi araca kasksız o hızla gir, bak bakalım ne oluyo :farao:

eee biz türk milletiyiz bize bişey olmaz!kaskta neymiş boşamı jöle sürüyoruz biz,hem kızlar görmezse ne anlamı var motora bindiğinin hihahahaha..(tanımadığım 20 yaşlarında bir motorcuya bir kask taksanız sizi korur iyi olur dedim ve aldığım trajikomik cevap)yukarıdaki

eee kaskı takmasınlar cesetleri yakışıklı olsun tahtalı köye gittiklerinde saçları jolelimi değilmi diye bakacaklar ya. bırakın takmıyan takmasın birkaç motor kazası görsünler ondan sonra zaten siz takmayın desenizde takacaklardır.

bizim akılsız binicilere sorarsan şu cevabı alırsın ;

abi kaskta neymiş ya motora bindin mi şöyle basacaksın ses gelecek sonra millet sana bakınca görecek ileride bi gün cadde de gezerken aaa bu adama geçen motorla hareket yapan değilmi diyecek:)

yanlışım varsa söyleyin?

Ben hiç bişey anlamadım dün daha arkadaşıma bahsederken motora binerken kask takıcan mont giyicen dizlik takıcaz ayakkabını alıcan derken altta hürriyetin uyarı alarmı motor kazası 2 genç öldü nası yani hemde anası babası almış motoru ben bilmiyom valla ben korkarım yüksek hızdan bilmemneden nası yapıyolar ne ediyolar nası bi mantık aklım almıyo :silent:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar