Karadenizi görmeyi, baştan sona gezmeyi çok istiyordum.
Sizin geziniz 3 noktada bana ışık tuttu...
Evet kesinlikle karadeniz gezilmeli...
Sinop cezaevide dahil arasıra yoldan taşıp, içerileri gezmek şart. Sizden sonra gidecekler için güzel bir yol haritası.
SS makine ile zor bir gezi, imkansız değil ama lezzeti kaçırabilir, bir enduro makine almak şart.
Paylaşım için çok teşekkürler...
Gezide bir karikatüristin de bulunması anlatıma da yansımış.
Bir sürü not aldım.
Yarın soracağım size.
Köşedeki bakkala sigara almaya bile gitseniz, en az bu gezi kadar güzel ve uzun anlatabileceğinizi biliyorum.
Böyle olunca gezi yazısı okumak daha keyifli bir hal alıyor.
Tabii sadece gezmekle olmuyor.
Bir de görmek lazım.
Görebilmek için de bakmak lazım.
Tabii hepsi için de bakmayı bilen gözler ve onu programlayan sağlam ve donanımlı bir beyin lazım.
Hepsi bir arada olunca da işte böyle tekrar tekrar okunası bir rapor çıkıyor ortaya.
Teşekkürler. Elinize kolunuza sağlık....
Durmayın sakın!
Devam devam...
Ya Coq sen ne ettin ya, şımartacaksın bizi devam edicez işşallah hayat kafamızda engeller oluşturmaya çalışacak bizde kırmaya illaki. Sorularını bekliyorum çalıştığımız yerden çıkarsa seve seve cevaplarız.
Sondan başlıyım cevaplara;Yukarıdaki satırları yazarken sarhoştum.
Şimdi ayıldım. Biraz da olumsuzlukları yazayım.
Şaka şaka..
Ama şunu belirtmeden geçemeyeceğim. Gerçekten büyük cesaret sizinkisi. Ben Harley kullanaları sizden daha akıllı bulduğumu söylemeden edemeyeceğim.
Ben Yurtdışında yaşadığım için bilemiyorum ama Türkiye'de GPs henüz icat edilmedi mi? Merak ettim. Niye yanınızda yoktu? diye.
Tüm gezginler Artvin rotasını tavsiye ederler aslında ama elimizde az sayıda endurocu olduğundan gerekli potansiyeli yakalayamıyorlar galiba.
Terekeme kelimesi kafama takıldı.
Bunlar bildiğimiz Türkmenler mi?
Fotoğraflar küçük boyutlu olduğundan aynı lezzeti alamadık. Yapabilirseniz en azından bir kaçını büyük boyut görmeyi çok isterim.
Motosikletlerinizin performansı ile ilgili yorumlarınızı da merak ediyorum. Gerçi biraz bahsetmişsiniz ama "keşke şu motor altımda olsaydı!" gibi bir karşılaştırma yaptınız mı hiç?
Bu gün aynı rotayı yapmak isteseniz, hangi makinayla yapmak istersiniz? Tabii geçen zaman içerisinde farklı tercihler denediyseniz.
Yola çıkarken aldıklarınızı değil de almayıp pişman olduklarınızı da paylaşırsanız sevinirim.
Görüşmek üzere..
Sondan başlıyım cevaplara;
yola çıkarken keşke yanıma alsaydım dediğim hatırladığım birşey yok, birkaç kişi gidince birinin unuttuğunu öteki almış oluyor, birşey lazım olursa da alıverirsin biryerden.
Birgün aynırotayı yapsam aynı motorla gitmeyi tercih ederim, ama başka motorla gitmek zorunda kalsam daha büyük değilde daha küçük motoru tercih ederim. Zamanı daha iyi kullanıp uğradığım yerlerde en azından 1 er gün daha fazla kalmak isterdim.
Fotoları böyle idare etmeniz gerekecek maalesef
terekeme türkmen değil laz abaza çerkez gibi türklük şemsiyesi altında toplanmış aynı coğrafya ve soydan bir millet nette daha güzel bilgi bulabilirsin.
GPS bizde yoktu lazım olsa birtek karadeniz dağlarında lazım olurdu, bir tane gönderirsen kullanırız![]()
Artvine kadar gidende az değilde daha da olsa kimse pişman olmaz şahane bir yer, karadenizi artvine kadar gidicem kesin.
cesaret işi falan değil be abi binip gidiyorsun işte uzaktan bakınca zor görülüyor bak sen gitmişsin elin memleketinde çalışıyorsun onu yapmaya korkanlarda var mesela.
Harley cilere bir diyeceğim yok yazıda da dediğim gibi tercih meselesi o şekilde ben özgürlüğü tadamazdım ama hatta dediğim gibi bu tur da bir provaydı sen İran, Pakistan, hindistan, nepal başlığı altındaki turu gördün mü forumlarda bu turdaki attila şu an orada ona bakta özgürlük, cesaret, hayatı kutsamak nedir gör tavsiye ederim.
Birde UE yazmışsın olduğun yere neresi united emirates mi?