Mucit Tamircinin Atv'si

Mersin'in Erdemli ilçesinde bir motosiklet tamircisi, eski motosikleti ile araba parçalarını birleştirerek kendisine ATV aracı yaptı. Mucit tamircinin ATV'si ile yaptığı gösteri ilgiyle izlendi.

Trafiğe kapalı alanlarda zevk amaçlı kullanmak için böyle bir araç yaptığını belirten tamirci Zeki Ateş, "2 araba ve bir motosikletin parçalarını birleştirerek ATV yaptım. Daha tam olarak tamamlanmış değil. Bu hale gelebilmesi için 3 ay işlerimden arta kalan zamanlarda üzerinde çalıştım. Yaklaşık bin TL para harcadım. Ama emeğime değdi" dedi.

Motosiklet severlerden gelen önerileri de dikkate alarak ATV'yi geliştireceğini ifade eden Ateş, "Yaptığım ATV'nin boya ve kaporta eksikleri var. Bir arabanın ön aksamı ve amortisörleri ile ön düzeneğini, başka bir arabadan aldığım parçalarla da arka düzeneğini oluşturdum. 350 cc silindir hacmi olan bir motoru da gövdeye monte ederek aracımı oluşturdum. Hız ve çekiş gücü mükemmel. Trafiğe kapalı alanlarda şimdilik zevk amaçlı kullanıyorum" diye konuştu.

Yaptığı ATV'nin günlük hayatta da kullanılabileceğini fakat trafik tescil sorunu olduğu için trafiğe çıkmadığını dile getiren Ateş, "Kaza yapma riski 2 tekerlekli motosikletlere göre daha az, fakat bunu bilinçli bir motosiklet kullanıcısının kullanması gerekir" dedi.

Eski araba ve motosiklet parçalarından oluşturulan ATV'nin ilgi çektiğini belirten motosiklet sürücüsü Yusuf Sayar ise, "Çok değişik bir araç olmuş. Ustasının eline sağlık. Çok ilgimi çekti ama biraz eksiklikleri var. Bu eksiklikler tamamlandığında daha güzel olacağına inanıyorum. Zevk amaçlı kullanmak için böyle bir aracım olsun isterdim" diye konuştu.

ATV'yi merak ederek mini gösteriyi izleyen motosiklet sürücüsü Yasin Ersin de, ustanın elinden çıkan ATV'nin oldukça ilgi uyandırdığını belirterek, "Doğrusu merak ettim. Ustamı izledim. Gerçekten güzel bir motor yapmış. Birkaç rötuş ile çok daha iyi hale getirilebilir. Bana göre mucit ustalarımıza imkan verilmeli" şeklinde konuştu.
[FLV]http://erdemlihaber.com/flvs/ja0to0wo.flv[/FLV]

Kaynak:Mersin Haber

Ekli dosyalar

• 1266084158.jpg
    1266084158.jpg
    24.9 KB · Görüntüleme: 12,829
Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
iyi ama trafiğe çıkıp boy göstermedikten sonra bi anlamı olacağını sanmıyorum ,yine de helal olsun,zevk meselesi

Helal olsun, 1000 TL'ye bunu yapması harika. Motor iki zamanlı olduğu için çok seri bir alet olmuş.

jawa motoru koymuş bence çok güzelde olmuş bırde guzel bır boya yaparsa dahada güzel olur bence helal olsun

mücit olması için ilk atv'yi onun bulması gerekirdi onun yaptığı sadece yurdum insanından manzaralar.karadenizde çok var böyleleri

Usta bayağı becerikliymiş yanlız böyle sürmeye devam ederse kendi eksoz dumanında zehirlenecek

destek verılse daha neler yapılır neler valla ben tebrık edıyorum ustamızı :cat:

Güzel iş çıkarmış,ben beğendim:rendeer:

eğer bu adam motor tamircisiyse hiç mi araba incelememiş, diferansiyel denilen icattan haberi yok mu :) asfaltta kütük gibi döner bu yaw.Ama helal olsun gene de

gusel olmus ıkı zamanlı olması ayrı bır ozellık cok atak olmus atvler trafıge cıkmıyor dag bayır gezıyor.genelde

eğer bu adam motor tamircisiyse hiç mi araba incelememiş, diferansiyel denilen icattan haberi yok mu :) asfaltta kütük gibi döner bu yaw.Ama helal olsun gene de

Aynen aklıma gelen şeyi söylemişsin.
Çok da abartılacan bir şeyi yok bence. Birçok tamircinin istese yapabileceği birşey diye düşünüyorum.
:cat:

biz türküz...istedikmi her şeyi yaparız...kanımızda var... motorun özüde jawa anladığım kadarıyloa...

Tebrikler. Herşeyden önce vakit harcamış emek sarfetmiş ve bizlerle paylaşmışlar. Teşekkür ederim. Eminim kullanması da zevklidir. Erdemliye gidersem tanışmak isterim.

Motosikleti
750x
Bilgisizliğimi mahzur görün... Lakin bu araçlar trafikte sorun olmazmı? Bizim köyde bir patpat vardı... Kasnağına kayışı tak su motoru diye çalıştır., kayışı çıkart arkasına römork bağla sebze meyve taşı, o bile ruhsatı olmadığı için problem olmuştu. Bu tür konularda prosedür nedir acaba?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar