MT03 Alacağım ???

yuksek IQ ye sahibim evet...:) iste senin gibi sorulana cevap veren emme basma tulumbaci zihniyetde olsaydim arkadas dogru yolu bulamazdi...sadece dogru yolu gostermiyorum asfaltida bizzat ben dokuyorum...ona sadece o yolda gitmek kaliyor..:)

mt03 = cokonat

fazer naked= snicker

senin tercihin ne olurdu...

ben soyleyeyim...Eti Puf....:pbindigin motorun karsiligi bu...traktorun topraktaki farkli bir karsiligi...:p

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bak konuları bırbırne karıstıyorsun
Tahmınımce elındekı kızın var bır babasın.üzerine tıtrıyorsundur.Sana fikir soran ınsana ılk buyuk motoru olacagını soyleyen bır ınsana daha hızlısını al gibi bir yaklasımda bulunuyorsun.Benımde 22 aylık bır kızım var ve uzerıne tıtrıyorum.Bu cocugunda bır aılesı var.Olgunktan bahsetme sebebım buydu.

Adam MT 03 sormus bı arkadas cok guzel anlatmıs su sorunu var bu sorunu var vs demıs ne guzel.Ama yeterlı olmamıs sende bılırsınkı ınsan bı motoru kafaya takınca herseyını ırdeler.Ama sen dırek onu alma bunu al cunku daha guclu vs. belırtmıssın.

Yoksa bu forumlar benımsana senın bana lafsokman ile doluyor ınsanlar bunları okurken saatlerı gıdıyor ama bır sonuca ulasamadan sıkılıp gıdıyor.

Bence MT03 kullandıgım kadarı ıle soyluyorum stabıl 150 ye kadar zaten agır oldugum ıcın daha fazlada cıkmazdım heralde.İşçilik kalitesi mukemmel ama tabıkı sorunları vardır.Elektrık veya mekanık.İyi bir baslangıc motoru cunku 45 bg cıvarı .Cok tıtresımlı degıl en azından benım f650 gıbı degıl hatta benım kınden sonra 2 sılındır transalpe bınmısım gıbı geldı. Ama sunu belırtmelıyım Tek sılındırın hoslandıgım yonu altındakı motoru egzostan cıkardıgı ses ıle degıl tamamı ıle hem tıtresım hem motor sesı ıle hıssedıyor buda ayrıca bır haz verıyor.
Herneyse bırbırımızı kırmayalım.F650 ıle ilgili forumlara gırdıgımde sayfalarca okuyorum ve sonucta bırbırını tanıyan ınsanların bu tarz geyıklerı ıle karsılasıyorum.Bu tarz konusmalar bilgiye ihtiyacı olan için sıkıcı bir durum.
Özür dilerim

cbf 150 kullaniyor olmak bu hususlarda cevap vermemeyi veya verememeyimi gerektirir...buda senin bakis acindir ...asagilamak istiyorsun yanlismi anliyorum..kullandigim motorla 2.el bilgilerim arasinda bir bag kurmak sence olgunlukmu...bir motoru tanimak icin o motora sahip olmakmi gerekir...yakin cevremizde olan motorlarin durumlarini arkadaslarimizdan duyduklarini sahit olduklarimizi paylasmamizda ne sakinca olabilir sence...benden olgunluk bekliyorsin ama sectigin kelimeler bunlar..mt 03 8 ,iltyae olsa neden alinmasin derim gayet makul kullanicisini uzmez die dusunuyorum...ama daha iyisini alabileceksem neden o...duygusal biri olursun takintili olursun modele kendinden bir parca bulursun yine gikimiz cikmaz ...ama yonlendirme yaptigimiz icin elestirip sanane diyeceksen benden olgunluk bekleme antipati bekle...

Konuyu sonuna kadar okudum son 3-5 mesajda şok oldum,daha tartışmayı düşüncelerimizi söylemeyi yada doğru dile getirmeyi bile beceremiyoruz...

Arkadaşımız mt 3 alacakmış alsın alsında ona göre daha tecrübeli olan büyükleride yorum yapsın,ne var bunda...

Çarşıya çıktığında 10 tane fazer görüyosan,bi tane mt 03 göremiyorsan,burda bariz bi fark vardır zaten,neyin sorgulamasını yapıyoruz,bir çok motosiklet değiştirdimi,her markayı kullandım ama hiç koltuk kılıfı değiştirmek zorunda kalmadım,komik olmayınız....

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Konuyu sonuna kadar okudum son 3-5 mesajda şok oldum,daha tartışmayı düşüncelerimizi söylemeyi yada doğru dile getirmeyi bile beceremiyoruz...

Arkadaşımız mt 3 alacakmış alsın alsında ona göre daha tecrübeli olan büyükleride yorum yapsın,ne var bunda...

Çarşıya çıktığında 10 tane fazer görüyosan,bi tane mt 03 göremiyorsan,burda bariz bi fark vardır zaten,neyin sorgulamasını yapıyoruz,bir çok motosiklet değiştirdimi,her markayı kullandım ama hiç koltuk kılıfı değiştirmek zorunda kalmadım,komik olmayınız....

Mt 03 çarşıda olmaz Evinde salonun bir köşesinde duruyordur.Muhtemelen kullanmaya kıyamıyordur:queen:

evet bir babayim...kizim ellerinden oper 6 yasinda...motor surus stilimi bildigim icin 4 ay once elime gecen 9250 tlyi bir 600 cc ye baglamaktan kacindim korktum...ne kizimi babasiz birakmaya niyetim var ne de onu gelinlikle gorecegim gunlerden kendimi mahrum birakmaya...hayat sen ve ben icin biraz daha degerlidir muhakkak...3 yildir cbfye biniyorum...kotu sert bir surucuyum...bu motorla ciddi anlamda 2 kazam var ve maddi olarak bu kazalarin maddi agirligin uzerimden atabildim...en son motoru sifirladim mekanik anlamda...kendi capimi biliyorum...bu arada diger tum motorlar hakkinda sanaldan degilde inceleyerek bilgi sahibi oldum...olmayada devam ediyorum...fazerle dustum arkadasim sagolsun onemsemedi...gsr 600 yere yatirdim Zeytinburnunda yine sagolsun arkadaslarimin hosgorusu sayesinde bu sikintilarida astik...sunu bunu kullandim demekde cocukca..soylemeye calistigim bizimde kendimizce tecrubelerimiz var...bizim dusuk cc de TVS apacheler var bilirsin titresimden keyif vermeyen bir makina...o ccde ise yerini yurdunu konumunu bulamayan bir model oldu MT03...ice sinmedi...kafalar hep karisti..tutunamadi...piyasaya gore hareket etme bir luks degil sanat...yasama varolma sanati...eger aklimi kullanmayacaksam duygusal davranacaksam paramin karsiligini alamayacaksam neden gireyim bu ise...

bak onemli bir detayi atladin...ben guce para ver demedim...o guce zamani gelince ihtiyacin olacak dedim..bir naked makinadan neden performans beklensin ki...naked gonul isidir...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 04:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 04:12 ----------

Hankı Batu...Bizim kawacı Sinoplu Ayı Bathumu...ya oda benim kankamdır eğer oysa danıştığın selam ediver...

kardeşim mesajlarına baktımda Balıkesirliymişin...bak hemşio bende Uşaklıyım...Egeliyik...:) kötülüğünü istemem babamın hayrınada yazmıyorum...ilerde beni anlarsın çok değil aldıktan 1 hafta sonra bile bana teşekkür edersin...Allah rızası için mt03 alayım falan deme...150 yi geçmem dersin ama elinin altında güc istersin...150 yi geç diyende yok zaten...MT03 titreşimli tek silindirli rahatsız bir motor...ha kötümü değil...daş gibi...hızlanması ilerde yetmez...satamazsın...ömür boyu kullanmayacaksınki...elinde kalır zararına satarsın...fazerın piyasası her daim olur...arada fiyat farkı olsa tamam ama aynı fiyata fazer alman en mantıklısı...bazen mantıkla hareket etmeli insan duygularda değil...motordan ne kadar anladığın umrumda değil...ben çok anlıyor değilim...

ama bu kıyası yapabilecek kapasitedeyim...

bak mesajimda burada...kimseye hiz yap demedim...elinin altinda guc olsun dedim...sadece bu...

Kawa er 6 f'ndne inip gunluk bir gezide arkadasinin cbr 600 fine binip ertesi gun sahibinden.coma satilik ilani veren kisilerde var burda...bence sende bir 1200 cc ye hep binmek isteyeceksin...basmak icinmi...hayir...o guce hukmetmenin verdigi keyifi yasamak icin...

Forumdan Uzaklaştırıldı
evet bir babayim...kizim ellerinden oper 6 yasinda...motor surus stilimi bildigim icin 4 ay once elime gecen 9250 tlyi bir 600 cc ye baglamaktan kacindim korktum...ne kizimi babasiz birakmaya niyetim var ne de onu gelinlikle gorecegim gunlerden kendimi mahrum birakmaya...hayat sen ve ben icin biraz daha degerlidir muhakkak...3 yildir cbfye biniyorum...kotu sert bir surucuyum...bu motorla ciddi anlamda 2 kazam var ve maddi olarak bu kazalarin maddi agirligin uzerimden atabildim...en son motoru sifirladim mekanik anlamda...kendi capimi biliyorum...bu arada diger tum motorlar hakkinda sanaldan degilde inceleyerek bilgi sahibi oldum...olmayada devam ediyorum...fazerle dustum arkadasim sagolsun onemsemedi...gsr 600 yere yatirdim Zeytinburnunda yine sagolsun arkadaslarimin hosgorusu sayesinde bu sikintilarida astik...sunu bunu kullandim demekde cocukca..soylemeye calistigim bizimde kendimizce tecrubelerimiz var...bizim dusuk cc de TVS apacheler var bilirsin titresimden keyif vermeyen bir makina...o ccde ise yerini yurdunu konumunu bulamayan bir model oldu MT03...ice sinmedi...kafalar hep karisti..tutunamadi...piyasaya gore hareket etme bir luks degil sanat...yasama varolma sanati...eger aklimi kullanmayacaksam duygusal davranacaksam paramin karsiligini alamayacaksam neden gireyim bu ise...

bak onemli bir detayi atladin...ben guce para ver demedim...o guce zamani gelince ihtiyacin olacak dedim..bir naked makinadan neden performans beklensin ki...naked gonul isidir...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 04:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 04:12 ----------

bak mesajimda burada...kimseye hiz yap demedim...elinin altinda guc olsun dedim...sadece bu...

Kawa er 6 f'ndne inip gunluk bir gezide arkadasinin cbr 600 fine binip ertesi gun sahibinden.coma satilik ilani veren kisilerde var burda...bence sende bir 1200 cc ye hep binmek isteyeceksin...basmak icinmi...hayir...o guce hukmetmenin verdigi keyifi yasamak icin...

haklısın.....

benim hatam olduysa kelamlarimda ben ozur dilerim...art niyetli biri degilimdir..ama bu hayata bana ne demedim asla...duygularimizi fikirlerimizi paylastigim icin elestirilmeyide hazmedemiyorum...bilmedigim bir konuda neden yazayim...ne kazanirim...sonucta bir noktada toslarim...bu riski neden alayim...hepimiz insaniz hepimizin hayata karsi sorumluluklari beklentileri umutlari hayalleri var...neden hayal kirikligi yasamasina musaade edeyim ki...en azindan maddi anlamda neden zarar etsin...en iyiye neden layik olmasin ...bu kadar basit gerekcelerle buradayim uzun zamandir...

iyi geceler...

Arkadasım Senın motordan anlamadıgını düşünen 4 silindirciler cıkacaktır karşına.Bu arkadaslar daha arka catala baktıklarında veya orjınal egzost larında veya deri koltuk döşeme dikişlerinde fazer ve mt-03 farkını kalıtesını anlayabılırler diye düşünüyorsan bosuna kendını yorma.Anlamazlar. MT 03 italyada üretiliyor Koskoca yamaha japonyada üretemezmıydı sankı.Adamlar birşey bılıyorlar.Estetik ve kaliteli olsun diye italyada italyan tasarımcılara bırakmıs motoru.Ses istıyorsan orjınal ses bıle pat pat hosuna gıdecektır ama olmazsa akra mivv ve leovince üçünüde dinledim bence leo sesı guzel akrayı begenmedım ama mivv goruntusu de guzel. MT 03 teki işçilik kalıtesıne alısırsıan bır daha zor begenırsın helekı fazer hornet z750 gıbı motorlara bakmassın bıle. Bir sonrakı motorun motoguzzi griso Agusta falan olabılır

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:06 ----------

Senın gordugun 160 degıl Karanlıgın sonundakı parlak ışıktır ...:farao:

:cat::cat::cat::cat::cat::cat::cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:10 ----------

büyük bir ihtimal ile bı kac sene kullanıcaksın .Dediğim gibi kalıtelı bır motor.Sorun butun motorlarda var Şansına .Ama tofaşcıya reno demez bılıyorsun tofas bınen ölene kadar mercedesten saglam der bızım memlekette ben bmw kullanıyorum ama mt 03 tekı kalıteyı ancak grissoda ve aprılla shiverde gordum

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:31 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:28 ----------

ayrıca 10 bıne aldıgın motoru 10 bıne satarsın ...kımse almassa ben alırım.Bence naked alacaksan bilki 150 yı gecemessın.Adamlar 200 basabılır ama kellekoltuk gıderler.Ömür boyu motora bınmek ıstıyorsan akıllı olucaksın.0-100 fabrıka verısı 4.5 sn bu arada bunun motoru xt660 ta ,tenerede ve aprılla pegassoda kullanılıyor

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:12 ----------

üstelık bu sene fz6 kasa degıstıryor unutma...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:33 ----------

bak dikkat ettıysen herkes aynı noktaya takılmış 98 beygır 78 beygır 110 beygır vs.. bunun frenlerı ne marka soran yok şase si sac profılmı yoksa alsım dökummu soran yok kac kalıper var soran yok varsa yoksa hız.Naked makına alan adam avrupada hızlı kalkan pratık kullanılan yakın sehır dısı mesafelerde ulasımı saglayan motor ısteyenlerdır.Hız yapacaksan grenajlı ruzgar almayan motor almalısın zaten.Comet alıp cometerapıye(kemoterapi) gıdersın sonra:):queen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:12 ----------

23000km MT03 kullandım, 10000km'dirde Fazer kullanıyorum. Tek silindirmi dört silindirmi sadece farkı sizlere göre?
İki modeli karşılaştırmak burada laf kalabalığı olacak diye yapmıyorum.
Ama fiyat olarak karşılaştırma yapıyorsanız bende birşeyler söyleyebilirim.

2008 model 2900km'de 9990TL'ye MT03'mü yoksa FZ6'mı(98 beygir. madem beygir farkı var.) alabilirsiniz.
Sorunun cevabını FZ6 olarak cevaplayan arkadaşlara ricam bana ulaşın. Hemen paranızı verip motorunuzu alabilirim. Hatta 1000TL'de fazladan veririm...

100 km ye yaklaşık 6 saniyede çıkabilirsin ( dikkat et motoru kafana geçirme) . Ama 170 son sürattir. Zaten ön cam olmadığından 130 dan sonra yelken gibi şişersin. Titreşimlidir ama rahatsız etmez. Ben bu yaz 11000 km yaptım, uzun yolda çok yormuyor, caddede havalı. Ben memnunum ama herkesin tarzı farklıdır. Mt03'ünü üç kuruşluk fazere değişen de olmuştur ( taş yerini buldu mu acaba :) :) )

yuh bee ben sattıgım cbf 250 ile 100 km re hıza 6 sanıyede cıkıyodum :cherry:

Çok teşekkür ederim :)

Motor eğitimi güzel fikir ama 500 tl ye bir uzman bulabilirmiyiz bulabilirsek bulduğumuz uzmanmıdır :queen:

Ben eğitimimi MOTOSTART diye biryerden aldım İStanbul da. ITU nün içinde veriyorlar eğtimi. Aynı zamanda Harley Davidson eğitimleri veriyorlar. 10 saatlik eğitimde trafik dahil temel eğitim veriliyor. saat ücreti 50 TL. aynı şekilde Honda'nın ve Vesapa academy ninde eğitimleri var. Temel eğitimi 500 TL ye çok rahat alabilirsin.

istersen iletişim bilglerini verebilirim.

sevgiler

EliteXC abi sen ne öneriyorsun abi ikisinide kullandın ?

Eksikleri ne birbirlerine göre ?

EliteXC abi sen ne öneriyorsun abi ikisinide kullandın ?

Eksikleri ne birbirlerine göre ?

İkisinide öneririm birbiriyle karşılaştırmam.
Fakat MT03 herkesin yaşaması gereken müthiş bir deneyim (anlayabilene).
MT03'den sonra Fazer aldığımda o kadar zaman MT03 kulandığım için hayıflanmadım, aksine iyiki kulanmışım dedim. Zamanım ve param boşa gitti demedim. Halen daha şehiriçindeki inanılmaz eğlenceli sürüşü ve birçok güzel yanını özlemiyo değilim.
Hız, beygir gücü, tork, işcilik kalitesi, yakıt vesaire vesaire.... Bunların hiçbirini karşılaştırmadan öncelike MT03 deneyimini yaşamanı öneririm.
Bugün 10.000TL'ye aldığın MT03'ü sıkıldığın zaman gene 10.000'e satar sonra istersen FZ6 alır bide onu denersin.
Herkesin motosikletten bekledikleri farklıdır.
Memnun kalıp kalmayacağını kimsenin sana söyledikleri ile göremezsin.
Yapman gereken tek şey denemek.
Bana göre motosiklet bir kız arkadaş gibidir.
Bir sürü sevgilin olur ama birtane eşin. Evleneceğin kızı bulana kadar bir sürüde sevgilin olacak elbet.
Bence sevgililerinden biride MT03 olsun.
(Pan European ile evlenince metresim olacak tek motor MT03 :wiinkk:) (1951 model BMW R50, Piaggio Beverly 250ie, Yamaha MT03, Yamaha XT660R ve Yamaha FZ6 Fazer içinde seçtim MT03'ü metres olarak)

Son düzenleme:
Alın size çok basit bir istatistik...

Sahibinden.comda 42 tane MT 03 ilanı var...

8 tanesi...0 km...bunları geçelim...

4 tanesi 10.000 kmnin üstünde...

bunlar 11.000/11.000/12.000/ve en baba kmside 19.213...şaka gibi yani...en fazla kullanan 19.000 kullanmış...veya dayanbilmiş diyelim...

geri kalan 30 ilan ise 10.000 km altında...bu sizce neyi ifade eder...

ayrıca bu makinada artcı nereye oturacak...

adamın belki sevdiği var eşi dostu arkadaşı var...bu keyfi bu makinada artcısına bu seleyle nasıl yasatacak...

Cidden çok kaliteli seviyeli kültürlü bir ortamımız var :) inanın zevkle okuyorum yazılanları , hepinize bana ve bu topiği okuyanlara olan katkınızdan dolayı teşekkür ederim :)

2 seneye yakındır mt-03 kullanıyorum..
sorularına sıra ile cevap vereyim.
1,,,,, Motorumdan hala çok memnunum.. Işıklardan çok rahat uzayıp giden. Kafaların sana dönmesine neden olan bir TORK canavarıdır. Şehir içi kullanımda ideal bir motordur . Özellikle istanbulda. Hızlanması vb.. çok iyidir.. Fakat son hız yani maksimum hızda motor 180 i biraz oynama yaparsan 200 ü görürsün daha önce büyük makine kullandı isen seni tatmin etmeye bilir..

2,,,,, Eksoz sesi düşük ama bir çift akropoviç aldığında çıkan sese çok şaşırırsın ortalığı yırtıyor motorun güzelliğene ses güzelliğide ekleniyor.. Lakin akropoviç eksoz fiyatı 1030 euro yani 2milyardan fazla tutuyor ayrıca . Türkiyeye getirmeside ayır bir sorun........ Ama bu parayı verirsen çok farklı bir ses duyarsın .

3,,, buda benim tavsiyem . İkinci el eksozu değiştirilmiş bir motor bulmanı öneririm sıfır alma derim .

NOT: KİŞİLERİN MOTORDAN ALDIĞI ZEVKLER FARKLIDIR. Kimisi traş makinesi der ( bir abimiz demiş yukarıda ama kötü niyetle bunu dikte etmiyorum ) benim gibilerde tork canavarı der..

TEŞEKKÜRLER

Motoru Kullanmayan Ve kötülüyen arkadaşların yorumlarına kulak asma .
bence mt-03 alma sahibinden comdakinlerin hepsi 5000km ve altı motorlar Memnun Değiller Galiba Satıyorlar :p

2 seneye yakındır mt-03 kullanıyorum..
sorularına sıra ile cevap vereyim.
1,,,,, Motorumdan hala çok memnunum.. Işıklardan çok rahat uzayıp giden. Kafaların sana dönmesine neden olan bir TORK canavarıdır. Şehir içi kullanımda ideal bir motordur . Özellikle istanbulda. Hızlanması vb.. çok iyidir.. Fakat son hız yani maksimum hızda motor 180 i biraz oynama yaparsan 200 ü görürsün daha önce büyük makine kullandı isen seni tatmin etmeye bilir..

2,,,,, Eksoz sesi düşük ama bir çift akropoviç aldığında çıkan sese çok şaşırırsın ortalığı yırtıyor motorun güzelliğene ses güzelliğide ekleniyor.. Lakin akropoviç eksoz fiyatı 1030 euro yani 2milyardan fazla tutuyor ayrıca . Türkiyeye getirmeside ayır bir sorun........ Ama bu parayı verirsen çok farklı bir ses duyarsın .

3,,, buda benim tavsiyem . İkinci el eksozu değiştirilmiş bir motor bulmanı öneririm sıfır alma derim .

NOT: KİŞİLERİN MOTORDAN ALDIĞI ZEVKLER FARKLIDIR. Kimisi traş makinesi der ( bir abimiz demiş yukarıda ama kötü niyetle bunu dikte etmiyorum ) benim gibilerde tork canavarı der..

TEŞEKKÜRLER

Sanırım MT03 sevenler traşlı olarak motora binmeyi seviyolar :bounce:

:cat::cat::cat::cat::cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:44 ----------

Motoru Kullanmayan Ve kötülüyen arkadaşların yorumlarına kulak asma .
bence mt-03 alma sahibinden comdakinlerin hepsi 5000km ve altı motorlar Memnun Değiller Galiba Satıyorlar :p

:cat::cat::cat::cat::cat::cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar