MT03 Alacağım ???

1960'lı yıllarda ABD ile Sovyetler Birliği uzaya insanlı araç gönderen ilk ülke olma yarışı içindeydiler. Teknolojileri o yıllarda bir birine çok yakınmış. Bu nedenle iki ülkenin yürüttüğü proje hemen hemen aynı zamanda bitecekmiş. Bilimadamları zamana karşı bir yarış içindeymişler. Fakat yoğun çalışmalar sırasında Amerikalı bilim adamları, akıllarına daha önce hiç gelmeyen bir sorunlar karşılaşmışlar.

Yerçekimsiz ortamda astronotların not tutmak için kullandığı tükenmez kalemlerin mürekkebi, kalemin üstünde birikiyor ve yazı yazılamıyormuş. O yıllarda bilgisayarlar bu kadar küçük boyutlarda olmadığından, kağıda not almak kaçınılmazmış. Bu sorunu gidermek için, projeyi geciktirmek pahasına, NASA 12.000$ harcayıp uzayda yazabilen bir kalem geliştirmiş........

Diğer yanda, neredeyse aynı zamanlarda Rus bilim adamları da aynı sorunu yaşamış ; Ancak onlar sorunu çok daha çabuk ve ucuza çözmüşler. KURŞUN KALEM KULLANARAK .....

0-100 ???? :bounce:

Mersin İl Temsilcisi
1960'lı yıllarda ABD ile Sovyetler Birliği uzaya insanlı araç gönderen ilk ülke olma yarışı içindeydiler. Teknolojileri o yıllarda bir birine çok yakınmış. Bu nedenle iki ülkenin yürüttüğü proje hemen hemen aynı zamanda bitecekmiş. Bilimadamları zamana karşı bir yarış içindeymişler. Fakat yoğun çalışmalar sırasında Amerikalı bilim adamları, akıllarına daha önce hiç gelmeyen bir sorunlar karşılaşmışlar.

Yerçekimsiz ortamda astronotların not tutmak için kullandığı tükenmez kalemlerin mürekkebi, kalemin üstünde birikiyor ve yazı yazılamıyormuş. O yıllarda bilgisayarlar bu kadar küçük boyutlarda olmadığından, kağıda not almak kaçınılmazmış. Bu sorunu gidermek için, projeyi geciktirmek pahasına, NASA 12.000$ harcayıp uzayda yazabilen bir kalem geliştirmiş........

Diğer yanda, neredeyse aynı zamanlarda Rus bilim adamları da aynı sorunu yaşamış ; Ancak onlar sorunu çok daha çabuk ve ucuza çözmüşler. KURŞUN KALEM KULLANARAK .....

0-100 ???? :bounce:

ben sorunu ilk okuduğumda aklıma gelmişti kurşun kalem olayı ama açacağın icat edilip edilmediğini bilmediğimden içime attım ve bu sırrı sonsuz kadar saklayacaktım.:queen::queen:

ben sorunu ilk okuduğumda aklıma gelmişti kurşun kalem olayı ama açacağın icat edilip edilmediğini bilmediğimden içime attım ve bu sırrı sonsuz kadar saklayacaktım.:queen::queen:

devlet meselesi oldu cbf250 ve mt03 .... 0-100 ölçmek için dragcı arkadaşlarım bile böle işlere girmiyor yawww :queen: :queen: :queen: :queen: cbf de saat var saniye atımlarını km saatin ile takip edebiliyorsun :queen::queen::queen: en fazla 1 saniye yanılırsın .. parada harcamamış olursun :D

Mersin İl Temsilcisi
ben z 750 yi hayallerimin en yukarısına koydum, z750 veya z1000... sonra hesapladım

1- vergi
2- yakıt
3- aldığımın lastikleri kötü çoğunlukta
4- kullanabileceğimden fazla( gereksiz) güç.

karar verdim 2008 model abs li GSR 600 aldım... pişman mıyım? hala elimd efazla güç var ama ABS de var...

hiç değilse Z motonun kucağına düşmedim ;)

gsr ye bakın derim ama hyosung gt650 comet de gözardı edilecek makina değil. 7500 e alsan
lastik+ekipman+devir+egsoz dizsen 8500-9000 eder ki bu senin çitandan çok da geride. 79 beygir olması da cabası..hem de 100km de 4,5-5,5 litre yakıyor...

düşün derim :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadasım

Arkadasım Senın motordan anlamadıgını düşünen 4 silindirciler cıkacaktır karşına.Bu arkadaslar daha arka catala baktıklarında veya orjınal egzost larında veya deri koltuk döşeme dikişlerinde fazer ve mt-03 farkını kalıtesını anlayabılırler diye düşünüyorsan bosuna kendını yorma.Anlamazlar. MT 03 italyada üretiliyor Koskoca yamaha japonyada üretemezmıydı sankı.Adamlar birşey bılıyorlar.Estetik ve kaliteli olsun diye italyada italyan tasarımcılara bırakmıs motoru.Ses istıyorsan orjınal ses bıle pat pat hosuna gıdecektır ama olmazsa akra mivv ve leovince üçünüde dinledim bence leo sesı guzel akrayı begenmedım ama mivv goruntusu de guzel. MT 03 teki işçilik kalıtesıne alısırsıan bır daha zor begenırsın helekı fazer hornet z750 gıbı motorlara bakmassın bıle. Bir sonrakı motorun motoguzzi griso Agusta falan olabılır
işin içine zevk ve görsellik girince bize laf düşmez ama MT03 le fazeri kıyaslamak zaten hatadır...hem teknik anlamda hemde görüntü açısından...motordan anlamadığın her halinden belli...anlamış olmanı beklemiyorum...beklentilerin farklı belkide...paran vardır benim dediğimi almadığın içinde eleştirmiyorum...bu işleri bilmeden sese takıp 11 bini bağlıyorsunuz ona yanıyorum...para direkt çöpe yani...ama para senin...istediğin gibi harcama özgürlüğün var...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:29 ----------

98 hp öyle bir gösteriş yaparki ne olduğunu anlamazsın yolda...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:06 ----------

Senın gordugun 160 degıl Karanlıgın sonundakı parlak ışıktır ...:farao:
fabrika testi benim elimde ben cbf 250 kullanıyorum ve 8 saniyede 0 -100 km hıza çıkıyorum,
düz yolda 140 km hızı egimli yolda ise 160 km hızı görüyorum,
bazı arkadaşlar inanmıyor, inanmak da zorunda değpiller herkezin kendi görüşü bunun birçok tartışması oldu,
konumuza geri dönelim,
mt 03

Arkadasım Senın motordan anlamadıgını düşünen 4 silindirciler cıkacaktır karşına.Bu arkadaslar daha arka catala baktıklarında veya orjınal egzost larında veya deri koltuk döşeme dikişlerinde fazer ve mt-03 farkını kalıtesını anlayabılırler diye düşünüyorsan bosuna kendını yorma.Anlamazlar. MT 03 italyada üretiliyor Koskoca yamaha japonyada üretemezmıydı sankı.Adamlar birşey bılıyorlar.Estetik ve kaliteli olsun diye italyada italyan tasarımcılara bırakmıs motoru.Ses istıyorsan orjınal ses bıle pat pat hosuna gıdecektır ama olmazsa akra mivv ve leovince üçünüde dinledim bence leo sesı guzel akrayı begenmedım ama mivv goruntusu de guzel. MT 03 teki işçilik kalıtesıne alısırsıan bır daha zor begenırsın helekı fazer hornet z750 gıbı motorlara bakmassın bıle. Bir sonrakı motorun motoguzzi griso Agusta falan olabılır

yahu arkadaşım 15500 tl ye xj6 naked varken mt03 e o para verilirmi yahu yapmayın etmeyin ayrıca xj6 naked cakma motor degil özel üretilmiş sesi dehşet bir makina

Mt03 estetik olarak çok hoş ama zor satılıyor biraz sanırım . Ben alsam motora alışsam en fazla 6 ay sonra yada 1 yıl sonra sürat isteyeceğim :) O zaman satışı zor olacak :S

Forumdan Uzaklaştırıldı
büyük bir ihtimal ile bı kac sene kullanıcaksın .Dediğim gibi kalıtelı bır motor.Sorun butun motorlarda var Şansına .Ama tofaşcıya reno demez bılıyorsun tofas bınen ölene kadar mercedesten saglam der bızım memlekette ben bmw kullanıyorum ama mt 03 tekı kalıteyı ancak grissoda ve aprılla shiverde gordum

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:31 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:28 ----------

ayrıca 10 bıne aldıgın motoru 10 bıne satarsın ...kımse almassa ben alırım.Bence naked alacaksan bilki 150 yı gecemessın.Adamlar 200 basabılır ama kellekoltuk gıderler.Ömür boyu motora bınmek ıstıyorsan akıllı olucaksın.0-100 fabrıka verısı 4.5 sn bu arada bunun motoru xt660 ta ,tenerede ve aprılla pegassoda kullanılıyor

Forumdan Uzaklaştırıldı
üstelık bu sene fz6 kasa degıstıryor unutma...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:33 ----------

bak dikkat ettıysen herkes aynı noktaya takılmış 98 beygır 78 beygır 110 beygır vs.. bunun frenlerı ne marka soran yok şase si sac profılmı yoksa alsım dökummu soran yok kac kalıper var soran yok varsa yoksa hız.Naked makına alan adam avrupada hızlı kalkan pratık kullanılan yakın sehır dısı mesafelerde ulasımı saglayan motor ısteyenlerdır.Hız yapacaksan grenajlı ruzgar almayan motor almalısın zaten.Comet alıp cometerapıye(kemoterapi) gıdersın sonra:):queen:

Burda asil sorun zaten fazer vsvs. ve mt03 ün kiyasi. Zaten mt03 cok kaliteli bir motor ve digerleri oldukca kalitesiz onun karsisinda. O yüzden mükemmel satis yapiyorlar. Hatta ben bile büyük hata yapmisim kalkip fazer gibi bir döküntüye para vermisim mt03 gibi bir saheser varken onun karsisinda.

Son düzenleme:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:06 ----------

Senın gordugun 160 degıl Karanlıgın sonundakı parlak ışıktır ...:farao:

seledeki iscilik mi...usta sen bence canavar torklu taka f 650 ile gezmeye devam et...galiba bu tek silindir beyin hucrelerinizde tahribata ve algi kaybina yol aciyor...fazer nakedla mt 03 arasinda kiyas yapilmasi ve bu kiyas neticesinde sele dikislerinin onemine vurgu yapman beni hayli endiselendirdi...yani Skoda ile BMW kiyasliyor gibisin...tek silindirin urettigi guc verecegi keyifle fazerin verdigi guc ve tadi nasil ayni kefeye koyarsin inan anlamiyorum...biz bu isi birakalim hocam...

Adamlar bisey biliyorlar yazmissin ne bilebilirlerki sence...peki senin bu teorin neden hayatin icinde varolamiyor...o kahrolasi detaylara baktigimda fazer daha tok ve saglam durabiliyor...bir yamaha fanatigi degilim olmadim ama o modelin kalitesine saygi duyarim...

bak sana onerim var...11.000 paran olsa mt 03 mu yoksa fazer nakedmi alirsin diye anket acalim...bilende bilmeyende o anketi oy versin...cikacak sonuc senin essiz fikirlerini degistirir mi...ne dersin...ben aklin yolu bir derim...varmisin anketi acmaya...anket sonuclarina gore kararlarimizi vermiyoruz ama motordan madem anliyorsun gorelim bakalim ne olacak..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:00 ----------

.Hız yapacaksan grenajlı ruzgar almayan motor almalısın zaten.Comet alıp cometerapıye(kemoterapi) gıdersın sonra:):queen:

mesajlarida takip etmemssin...arkadasin hiz arzusu yok...sadece baliklama daldin mevzuya....mt03 kotuleyende yok burada...uygun fiyatla neden mt 03 um olmasin derim...ama hakki olacak o performansin...

Mt 3'mü fazer'mi deseniz her zaman tek silindir derim,nedenmi!! yakıt tasarrufu,bakım tasarrufu (sağlamlık) ve mt'3 fazer'i 2 defa eskitir :cat: eğer xt 660'ın motoru kadar sağlamsa''çünkü aynı motor kullanılıyor.

hayır anlamadım o seviyede japon bir motosikletin kim neden şasesini balatalarını disklerini sorgulasın bu mercedesin bmw nin kalitesini sorgulamak gibi

valla benım aklım ne mt03 te nede fazerde aklım xj6 da kımse bu motorun farkında bıle degıl ancak sunu soleyım tek silindire o parayı vermem 4 silindirden daha iyi olamaz

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Aslında sırf senı kast ederek baska seylerde yazmıstım.4 silindirciler vs.Adam kalıteyı zaten gormus ve kendıde belırtıyor motoru alıcam demıs ve sıkıntısı olan varmı yokmu paylasım ıstıyor. Sense onu alma bunu al diyorsun. SANA NE? MT 03 ün varmı ?yok.CBF 150 hakkındakı sorulara devam et Ben cevap verıyorum sebebını tahmın et. skoda ve bmw demıssın ıkısı arasındakı kalıte farkını soyle tanımlayabılırız (..... ve ....) kıyas yok anlıyormusun kıyas yok MT 03 ün sorunları varmı yaşanan sıkıntılar nelerdir sorusunu cevabı FAZER önermek değil. Aradaki farkı anlayamıyorsan Gazlamaya devam et CBF inle
seledeki iscilik mi...usta sen bence canavar torklu taka f 650 ile gezmeye devam et...galiba bu tek silindir beyin hucrelerinizde tahribata ve algi kaybina yol aciyor...fazer nakedla mt 03 arasinda kiyas yapilmasi ve bu kiyas neticesinde sele dikislerinin onemine vurgu yapman beni hayli endiselendirdi...yani Skoda ile BMW kiyasliyor gibisin...tek silindirin urettigi guc verecegi keyifle fazerin verdigi guc ve tadi nasil ayni kefeye koyarsin inan anlamiyorum...biz bu isi birakalim hocam...

Adamlar bisey biliyorlar yazmissin ne bilebilirlerki sence...peki senin bu teorin neden hayatin icinde varolamiyor...o kahrolasi detaylara baktigimda fazer daha tok ve saglam durabiliyor...bir yamaha fanatigi degilim olmadim ama o modelin kalitesine saygi duyarim...

bak sana onerim var...11.000 paran olsa mt 03 mu yoksa fazer nakedmi alirsin diye anket acalim...bilende bilmeyende o anketi oy versin...cikacak sonuc senin essiz fikirlerini degistirir mi...ne dersin...ben aklin yolu bir derim...varmisin anketi acmaya...anket sonuclarina gore kararlarimizi vermiyoruz ama motordan madem anliyorsun gorelim bakalim ne olacak..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:00 ----------

mesajlarida takip etmemssin...arkadasin hiz arzusu yok...sadece baliklama daldin mevzuya....mt03 kotuleyende yok burada...uygun fiyatla neden mt 03 um olmasin derim...ama hakki olacak o performansin...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:11 ----------

kafayı performansa takmıssın... oysa daha olgun yaklasım beklerdım senden..

ben kendimi muhatap gordum o paranin o motora verilmesine gonlum razi olmadi peki bundan sana ne...bu forumun ozelligi anlami hakkinda neden burada oldugun konusunda kendine sorular sor....bir aile ortami oldugunu dusun...sne uvey evlat sayabilirsin kendini ama ben kendime motor asliyormus gibi olaya bakiyorum...sanane bolumunude buyuk yazip ne kadar ezik ve kompleksli oldugunu gosteriyorsun...simdi topigi acan kisi sana ters bir sey yazarsa cevabin ne olacak merak ediyorum...sana ne deme hakki onda bence...dogru bildigimiz detayi burada paylasmak senin ne kadar zoruna gidiyor bunuda anlamis degilim...kendi dimagindan uydurdugun 4 silindirci kategorisinde degilim bir kere...

kalite arayisinda degiliz...ayni markanin ayni kalitede farkli 2 modeli arasinda fiyat tutarsizligi mevzumuz...sonucta ikiside yamaha seleden bahsetmen asil sacmalik...

adamin sordugu seye cevap verin demek forumda varolmanin bir karsiligi degil...amacin nedir onuda cozemedim ya...

1 liraya 2 tane cokonat alacagina 1 tane snicker alsin diyoruz sadece...

Forumdan Uzaklaştırıldı
xj6 guzel bır motor ozellıkle naked olanı.. fazer motoru 98 den 78 e mı ne dusuruldu galıba bundada aynı motoru kullanmıslar..belkıde yıne bıldıklerı bırsey vardır grenajlı makınalarda her sene bır beygır daha guclu yapmaya calısırlarken nedense fazerde beygır dusuklugune gıtmısler.Ben burada anlatmaya celıstıgım konu arkadasın ılk ıkı mesajına cevap vermelı baska önerıde bulunmamaktır.Herkesın kendıne gore bır hayalı var motor olsun araba olsun renk zevk gıbı sarısın esmer gıbı.Oysa mercedes ve bmw yı bıle sorgulamıyormuyuz yerı geldıgınde.MT03 kullananlar deneyımlerını sıkıntılarını çözümlerini yazsınlar yoksa onu alma bunu al değil.
hayır anlamadım o seviyede japon bir motosikletin kim neden şasesini balatalarını disklerini sorgulasın bu mercedesin bmw nin kalitesini sorgulamak gibi

valla benım aklım ne mt03 te nede fazerde aklım xj6 da kımse bu motorun farkında bıle degıl ancak sunu soleyım tek silindire o parayı vermem 4 silindirden daha iyi olamaz

SANA NE? MT 03 ün varmı ?yok.CBF 150 hakkındakı sorulara devam et Gazlamaya devam et CBF inle

..

cbf 150 kullaniyor olmak bu hususlarda cevap vermemeyi veya verememeyimi gerektirir...buda senin bakis acindir ...asagilamak istiyorsun yanlismi anliyorum..kullandigim motorla 2.el bilgilerim arasinda bir bag kurmak sence olgunlukmu...bir motoru tanimak icin o motora sahip olmakmi gerekir...yakin cevremizde olan motorlarin durumlarini arkadaslarimizdan duyduklarini sahit olduklarimizi paylasmamizda ne sakinca olabilir sence...benden olgunluk bekliyorsin ama sectigin kelimeler bunlar..mt 03 8 .000 tl olsa neden alinmasin derim gayet makul kullanicisini uzmez diye dusunuyorum...ama daha iyisini alabileceksem neden o...duygusal biri olursun takintili olursun modele kendinden bir parca bulursun yine gikimiz cikmaz ...ama yonlendirme yaptigimiz icin elestirip sanane diyeceksen benden olgunluk bekleme antipati bekle...

motoru kotulemis degiliz sadece fazer yaninda bi sansi fonksiyonu yok dedim kendi adima...

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
SANA aynen katılıyorum 2 çokanat değil bitane snicker:queen:
doğru yolu bulmussun hatta bir liraya dört cokonat değil 1 snicker:queen:
Tahmınımden akıllı cıktın
Bravo:cat:
ben kendimi muhatap gordum o paranin o motora verilmesine gonlum razi olmadi peki bundan sana ne...bu forumun ozelligi anlami hakkinda neden burada oldugun konusunda kendine sorular sor....bir aile ortami oldugunu dusun...sne uvey evlat sayabilirsin kendini ama ben kendime motor asliyormus gibi olaya bakiyorum...sanane bolumunude buyuk yazip ne kadar ezik ve kompleksli oldugunu gosteriyorsun...simdi topigi acan kisi sana ters bir sey yazarsa cevabin ne olacak merak ediyorum...sana ne deme hakki onda bence...dogru bildigimiz detayi burada paylasmak senin ne kadar zoruna gidiyor bunuda anlamis degilim...kendi dimagindan uydurdugun 4 silindirci kategorisinde degilim bir kere...

kalite arayisinda degiliz...ayni markanin ayni kalitede farkli 2 modeli arasinda fiyat tutarsizligi mevzumuz...sonucta ikiside yamaha seleden bahsetmen asil sacmalik...

adamin sordugu seye cevap verin demek forumda varolmanin bir karsiligi degil...amacin nedir onuda cozemedim ya...

1 liraya 2 tane cokonat alacagina 1 tane snicker alsin diyoruz sadece...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:36 ----------

SANA aynen katılıyorum 2 çokanat değil bitane snicker:queen:
doğru yolu bulmussun hatta bir liraya dört cokonat değil 1 snicker:queen:
Tahmınımden akıllı cıktın
Bravo:cat:
Küçük bir not: Sleden bahsetme sebebimi anlaman için seleye 50 cm uzaktan bakman lazım.Üzerindeki kendine özel MT kabartmasını EL dikişini Nubuk kalitesini görmen lazım Dokunman lazım.
Anlamıyorsun değilmi:pr:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar